Het is alweer even geleden dat we wat van CooCoo hebben gehoord. Letterlijk. De laatste release stamt alweer uit 2021. Wij waren dan ook positief verrast toen bleek dat de act samen met Daytime Lingerie op een doodgewone woensdagavond in het Musicon zou spelen.

CooCoo terug met nieuwe gitarist (en bassist)

CooCoo is wat betreft livebezetting weer helemaal compleet, met een nieuwe gitarist (Jim Zweers) en een gloednieuwe bassist (Lavita Werner). Dat heeft twee jaar geduurd. Om dit heugelijke feit te vieren is de ruimte voor het podium gevuld met gele ballonnen. Al snel maakt de nieuwigheid ruimte voor een bekend tafereel. De band beklimt, geheel gehuld in gele overalls, het podium van Musicon op om een mix van oude en nieuwe nummers te spelen. 

“FUCK!” roept drummer Ruben bij het aftrappen van het nummer 'Audioslave'. De toon is gezet. CooCoo speelt punkrock, niks poppy, geen emotionele liefdesliedjes maar protestsongs. Het derde nummer in de set is zelfs zo nieuw, dat de punkrockers het afgelopen week tijdens de repetitie nog even aangepast hebben, aldus zangeres Nynke.

Inmiddels is het publiek in de juiste sfeer, en schuiven ze naar voren om zich op uitnodiging van de band tussen de ballonnen te begeven. Op het podium is de band inmiddels lekker op dreef, en we zien dat de gitarist en bassist al aardig op elkaar ingespeeld zijn. De band zet een energieke live performance neer waarin de goede dynamiek tussen de vier duidelijk wordt. 

De stem van Nynke raakt soms verloren tussen de rest van de muziek, vooral tijdens de coupletten. Ook de tweede stem van de bassist is niet altijd even consistent. Opvallend is dat de nieuwe nummers meer variëteit in het repertoire brengen, maar dat de oude nummers met de meeste overtuiging worden gespeeld. We missen wel de eerste single ‘Broken Matches’ in de setlist van vanavond.

De band eindigt met een punkcover van 'Jolene', de bekende klassieker van Dolly Parton, nu naar het voorbeeld van de uitvoering van Me First & the Gimme Gimmes. En dan worden er zelfs een paar gratis shirts uitgedeeld. Was elke band maar zo vrijgevig. 

CooCoo

CooCoo

CooCoo

CooCoo

CooCoo

CooCoo

CooCoo

CooCoo

CooCoo

CooCoo

CooCoo

Geen ballonnen, wel een feestje

Daytime Lingerie klimt nog geen kwartier later het podium op en het publiek is al aardig opgewarmd door Coocoo. Na de gele overalls van CooCoo komen de outfits van Daytime Lingerie, ondanks hun naam, een beetje flets over. De samenstelling van de band bestaat uit twee Amerikaanse zanger/gitaristen en een Nederlandse bassist en drummer. De bandleden leerden elkaar kennen op de universiteit en het is dus geen verrassing dat de punkrockers er een energiek feestje van maken. Doordat de rockers veel met tweestemmige vocals werken en er een Amerikaans tintje te bespeuren valt, doet de band regelmatig aan blink-182 denken.  

Vooral in het begin zijn de vocalen af en toe wat vlak, en vallen een beetje weg in de totale geluidsmix. Dit wordt gaandeweg beter, doordat frontman Sean harder gaat zingen, hoewel we daarbij vrezen dat zijn stembanden dit niet lang zullen volhouden. De bassist blijft aanvankelijk op de achtergrond, maar komt langzamerhand los en treedt steeds meer op de voorgrond. 

Het zijn vooral de liedjes die een glimlach op ons gezicht toveren. Aan de uitvoering valt nog wel wat aan te verbeteren. Vooral het begin en einde van de nummers mogen strakker. Sommige nummers gaan zelfs uit als een nachtkaars, terwijl punkrock toch meer baat heeft bij een kenmerkende bang. Juist op die cruciale start- en eindmomenten. Net als CooCoo eindigen de heren met een goedgekozen cover: 'After the party' van The Menzingers. Fijn, zo kunnen we in ieder geval met een goed gevoel naar huis.

Daytime Lingerie

Daytime Lingerie

Daytime Lingerie

Daytime Lingerie

Daytime Lingerie

Bij 3voor12 Den Haag, hét platform voor muziek in Den Haag, doen wij dagelijks verslag over muzieknieuws, festivals, optredens, bandjes en feesten. Volg ons op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte!