Het wordt een mooie Record Store Day op 22 april aanstaande. Zoveel is zeker. Niet alleen vanwege de variëteit qua muziek, maar zeker ook qua locaties. In de Paagman-filialen in het centrum en aan de Fred zal een zestal bands optreden, zoals Silver Lake, The Indien en Tim Akkerman. In Bennies Fifties-winkel aan de Namensestraat zullen drie bands hun opwachting maken. Een flinke bak Haagse bands zal uitstuiven over het land zoals Prins S. en de Geit, The Indien, My Girlfriend, Meyendel in Breda, Fuzzy Teeth en Niko te Leiden en The Klittens in Tilburg.

In Bennies Fifties bijt het jazztrio Montis, Goudsmit & Directie om 12.00 uur het spits af met hun fijne funky, soulful jazz. Ze spelen ongetwijfeld nieuw werk van de in maart uitgekomen langspeler 'Root Up', dus voor liefhebbers van energieke muziek: aan de Namensestraat moeten jullie zijn. Om 13.30 treedt Tim Akkerman op met de nieuwe single 'Now I Know' in de achterzak. Om 15.00 beklimt het garagerock ‘n’ roll kwartet The Tambles het podium. Fijne volle rock met een dikke knipoog naar de sixties. En dat in Bennies Fifties.

In Paagman aan de Lange Poten zal een optreden van The Indien zijn om 11.00 uur. Deze Haagse zangeres speelt alternatieve pop met de single 'Be Yours' als meest recente wapenfeit. Het Haagse vintagepoprockduo Silver Lake zal om 13.30, onder andere, nummers van hun gelijknamige langspeler opvoeren. Als afsluiter zal het Rotterdamse multitalent Roufaida haar totaalmuziek ten gehore brengen. Roufaida zingt alternatieve pop in het Engels, Arabisch en Berbers terwijl alle ledematen verschillende instrumenten bespelen.

In Paagman aan de Frederik Hendriklaan start Record Store Day om 11.00 met easy going folkrock van singer-songwriter Cristóvam. Om 13.30 is het podium voor Jeangu Macrooy. Hierbij mogen de voetjes van de vloer voor soepele discosoul. Tot slot zal Anna-Rose Clayton haar poptracks door de speakers doen klinken.

Heb je liever zin om je Haagse helden op te zoeken in een andere stad? Dat kan. Prins S. en de Geit doet ons mooi Breda aan in Velvet Music aan de Houtmarkt om 13.00 uur. The Indien speelt om 14.30 bij Green Vinyl en Meyendel (13.30 uur) evenals My Girlfriend (15.00) spelen in Roots Mail Music. Fuzzy Teeth speelt om 14.00 uur in Velvet te Leiden en Niko bij Plato om 13.00 uur.  En The Klittens spelen om 16.30 uur in Sounds te Tilburg. Door het hele land zullen zowel topacts als aanstormend talent spelen. Zo speelt Krezip in Hilversum. Floor Jansen in Geesteren. Froukje in Rotterdam. Hans de Booij in Utrecht en DeWolff in Venlo.