Op 21 oktober kan je weer als vanouds de zolen onder je schoenen vandaan lopen tijdens de 3voor12 Den Haag Clubtour. Vijf locaties, dertien acts, ontelbaar veel lokaal talent. Wie zijn die mensen? Per locatie maken we kennis. Voor het Koorenhuis doen we dat met Captain Scarlet en Roni Dot. Boeker Alexandra Mottet vertelt ons meer over deze veelbelovende acts.

Alexandra Mottet is één van de gezichten achter Sounds on Saturday (SOS). “Ik ben via mijn boekingskantoor Riot Bookings betrokken bij het project en richt me op het boeken van punky stuff, de wat hardere bands,” vertelt ze. “De andere boeker, Elise focust zich meer op singer-songwriters, urban, fusion jazz, pop, lichtere muziek en de open mic nights.” Voor de Clubtour hebben de twee een programma samengesteld dat die twee smaken samenbrengt.

Roni Dot

21:45

De Haagse artieste Roni Dot is een act die ook wij op de redactie van 3voor12 nog moeten ontdekken. Om 21.45 traps ze het programma in het Koorenhuis af. De in Tel Aviv geboren artieste maakt electropop met een vintage randje en staat erom bekend geen blad voor de mond te nemen als het gaat om maatschappelijke vraagstukken: zo maakte ze tijdens de pandemie een cover van Bob Dylan’s “The Times They Are A-Changin'” samen met 33 veganistische muzikanten om aandacht te vragen voor klimaatverandering en de rol van de mens hierin.

Alexandra vertelt: “Het is heel tof om een artiest als Roni bij SOS op het podium te hebben en daarmee ook meer aandacht voor dit soort zaken te vragen. Roni maakt muziek die heel anders is van ‘normale pop.’ Ze valt daarom precies in ons straatje: we nodigen graag artiesten uit die werk maken dat wel toegankelijk is voor een groter publiek, maar tegelijkertijd anders is dan waar je normaal naar zou luisteren. Ze is kleurrijk zonder te veel in your face te zijn, dat vind ik heel leuk.”

Captain Scarlet

22:45

Captain Scarlet is een act vol bekende gezichten. Het drietal brengt al ongeveer een jaar zijn melancholische indierock naar Haagse podia, ondersteund door een band. Een week na de clubavond zal hun derde single ter wereld komen bij Loods Komeet.

Wat Captain Scarlet volgens Alexandra bijzonder maakt, is de rollenverdeling op het podium. “Pleun, Bas en Yaniv zijn alledrie fantastische muzikanten en fungeren allen als frontman of -vrouw. Ik vind Pleun’s stem prachtig, het heeft een bepaalde breekbaarheid en kwetsbaarheid. Wat ik ook erg aan ze waardeer, is dat hun werk reflecteert op werk uit de 70’s, maar het tegelijkertijd heel nieuw en fris is. Toch proberen ze niet ‘geforceerd anders’ te zijn, het is gewoon good old-fashioned music. Soms is goede muziek gewoon goede muziek.” Alexandra werkt ook veel met Fuzzy Teeth en MOYO samen, bands uit dezelfde vriendengroep. “We zijn allemaal een grote familie, dus het is heel leuk om Captain Scarlet deze keer op het podium te hebben.”

 

Net zoals de gewone SOS-avonden werkt het Koorenhuis 21 oktober met een pay what you want-systeem, waarbij bezoekers een donatie kunnen doen door een QR-code te scannen. Alexandra kijkt erg uit naar de avond. “Voor mij is het een succes als ik zie dat mensen van de muziek genieten, in het moment zijn en even vergeten dat we eigenlijk in een crisis leven.”

Haagse Popweek en 3voor12 Den Haag Clubtour

Timetable

18:00 MOYO Centrale Bibliotheek
18:50 Yellofox Centrale Bibliotheek
***
20:00 Midnight Marc and the Invaders De Gekke Geit
20:30 Ayisha Paardcafé
21:15 Mango Paardcafé
21:30 Headskinner De Zwarte Ruiter
21:30 Brian’s Garage De Gekke Geit
21:45 Roni Prins27
21:55 Hunna Paardcafé
22:35 MOVNT OLYMPVS Paardcafé
22:45 Captain Scarlet Prins27
22:45 Skroetbalg De Zwarte Ruiter
***
00:00 Vijf Vier Clubnacht Paardcafé

Op vrijdagavond 21 oktober vult 3voor12 Den Haag de binnenstad met een selectie van lokaal talent. Vijf locaties bieden een podium voor acts in vijf verschillende genres. Beginnend met soft sixties soul op de pas gerenoveerde bovenverdieping van de Centrale Bibliotheek en eindigend met de uitreiking van The Music Support Award in de Vijf Vier afterparty in het Paardcafé. Mis de buzz niet. Klik hier voor meer informatie over de 3voor12 Den Haag Clubtour, en hier voor informatie over de Haagse Popweek 2022.