Op 21 oktober kan je weer als vanouds de zolen onder je schoenen vandaan lopen tijdens de 3voor12 Den Haag Clubtour. Vijf locaties, dertien acts, ontelbaar veel lokaal talent. Wie zijn die mensen? Per locatie maken we kennis. Voor De Gekke Geit (blues en rock 'n roll) zijn dat met Midnight Marc met zijn Invaders/Motherfuckers en Brian's Garage.

Midnight Marc and the Invaders

20:00: "Haags gitaargeweld"

“Wij zijn Midnight Marc, maar over die naam zijn we nog niet helemaal uit. In de volksmond heten we Midnight Marc and the Invaders, of soms Motherfucking Invaders. Onder de noemer Haags gitaargeweld spelen we als powertrio eigen nummers.” legt gitarist Bouke Aandewiel telefonisch uit.

“Marc Roelofsen is de frontman, hij heeft mij van de troon gestoten. Eerst speelden we onder de naam The Midnight Studs, maar dat klonk als een paar Chippendalers, haha. Op Youtube en Spotify staat nog niet heel veel, die nummers hebben we allemaal in eigen beheer opgenomen. Maar we hebben meer nummers liggen. Er komt binnenkort een EP van vier of vijf nieuwe nummers aan. Die zijn in een professionele studio opgenomen, en daar leggen wij nu de laatste hand aan.”

“In de Gekke Geit gaan we drie kwartier spelen. Bekenden vinden eigenlijk alles wat je doet wel leuk. De avond is pas geslaagd als we ook onbekenden zien losgaan op onze eigen muziek. Dat is een groot compliment, daar krijg ik altijd een kick van. We hebben een set van vijfenveertig minuten aan gitaargeweld. Blues geëvolueerd in vette rockmuziek. We hopen dat dat mensen nieuwsgierig maakt.”

“Ik ken Brian’s Garage persoonlijk niet. Volgens mij spelen ze blues garage rock ‘n roll. Dat kan ik sowieso waarderen, mijn roots liggen in de blues. Ik ben benieuwd en ga het meemaken.”

Brian's Garage

21:30: "Goede riffs, veel lawaai en nog meer geschreeuw"

Met veel gelach aan de andere kant van de telefoon nemen de vier bluesy garagerockers op. Met name bassist Wijnand Bijdevier en zanger Richie Elia voeren het woord. De groep spreekt Brian’s Garage gewoon op z’n Nederlands uit, als ode aan de oom van Julian Schaffer (gitarist): “Hij is onze sjamaan.”

“Oef, wie zijn wij? We zijn gewoon een band uit Den Haag. Begonnen met bluesrock, en daar een beetje uitgegroeid. Mensen kunnen goede riffs, veel lawaai en nog meer geschreeuw verwachten. Een goed feestje bij de Gekke Geit, lekker dicht op het publiek, voor ons een thuiswedstrijdje. Als het net zo gaat als met Sniester, dan is voor ons de avond geslaagd. Moshpit, bier alle kanten op, gekkenhuis, echte chaos. We hopen dat we dat nog een keer kunnen nadoen.”

“Wij bestaan nu een jaar of vier, vijf. We kenden elkaar uit verschillende bandjes en hebben nu de krachten gebundeld in Brian’s Garage. Door Covid hebben we twee jaar gewacht met optreden, en toen vooral veel geschreven - twintig nummers, damn. We zijn nu bezig met een nieuwe EP, en over een half jaar willen we wel echt een album gaan schrijven en uitbrengen.”

“En Midnight Marc is ook echt lachen. We volgen hun op Instagram. Toen ik hoorde dat we samen gingen spelen heb ik die nummers meteen opgezocht. Het is super chill. Het belooft een goede avond te worden.”

Midnight Marc and the (Motherfucking) Invaders

Marc Roelofsen (Midnight Marc) | zang en bas
Bouke Aandewiel | gitaar
Stijn Aandewiel | drum

Brian's Garage

Richie Elia | zang
Wijnand Bijdevier | bas
Anthony Villerius | drums
Julian Schaffer | gitaar

Haagse Popweek en 3voor12 Den Haag Clubtour

Timetable

18:00 MOYO Centrale Bibliotheek
18:50 Yellofox Centrale Bibliotheek
***
20:00 Midnight Marc and the Invaders De Gekke Geit
20:30 Ayisha Paardcafé
21:15 Mango Paardcafé
21:30 Headskinner De Zwarte Ruiter
21:30 Brian’s Garage De Gekke Geit
21:45 Roni Prins27
21:55 Hunna Paardcafé
22:35 MOVNT OLYMPVS Paardcafé
22:45 Captain Scarlet Prins27
22:45 Skroetbalg De Zwarte Ruiter
***
00:00 Vijf Vier Clubnacht Paardcafé

Op vrijdagavond 21 oktober vult 3voor12 Den Haag de binnenstad met een selectie van lokaal talent. Vijf locaties bieden een podium voor acts in vijf verschillende genres. Beginnend met soft sixties soul op de pas gerenoveerde bovenverdieping van de Centrale Bibliotheek en eindigend met de uitreiking van The Music Support Award in de Vijf Vier afterparty in het Paardcafé. Mis de buzz niet. Klik hier voor meer informatie over de 3voor12 Den Haag Clubtour, en hier voor informatie over de Haagse Popweek 2022.