De Haagse scene bruist! Hoe wij dat weten? Bij het terugluisteren van de laatste releases van de afgelopen maand horen we dat allerlei muziekstijlen uit de Hofstad op een hoog niveau worden uitgeoefend. Denk aan releases van Haagse artiesten als Goldband, Tommy Brown & AVA NOVA.

Voodoo Chambers

Tide

'Tide' is als een spannende reis door het alternatieve muziekspectrum. Waar de eerste helft aanvoelt als een alternatieve rockballad, is het middensegment een beukende bak techno met allerlei invloeden. Hierdoor zouden we Voodoo Chambers het liefst als een triphop act willen wegzetten, terwijl dat juist zo'n ongrijpbaar genre is. Het is een song die vooral in de smaak valt bij als je weer eens wat anders wilt horen.

Maxine

Voor Altijd

Mocht je naar 'Voor Altijd' luisteren en het verdacht veel op het vorige nummer ('Only Us'vinden lijken dan is het goede nieuws dat je oren functioneren: 'Voor Altijd' is namelijk de Nederlandse versie van 'Only Us'De tekst van beide nummers verschilt wel, maar de essentie is hetzelfde gebleven: een zomers liefdesliedje.

Lees hier de hele update.

AVA NOVA & CASUAL

Give Me Something

Laten we er niet omheen draaien, 'Give Me Something' van AVA NOVA is er eentje die je opzet als je nu zin hebt in een knallende beat met een lekker refreintje. Niet meer en niet minder. Dit is een track voor als je onderweg bent, ergens naartoe wilt of net bent aangekomen. Een actieve track waar je na één luisterbeurt weer klaar mee bent. Althans, totdat dat zin in-gevoel weer opborrelt.

 

Daytime Lingerie

Barcrush

 

Zei daar iemand ‘nieuw bandje’? Daar moeten we natuurlijk even naar luisteren. Daytime Lingerie stelt zich aan ons voor als ‘een groep voormalige studenten die bij elkaar komen om Rock te maken, geïnspireerd op Blink182 en The Menzingers. En ze stellen niet teleur....

Lees hier de hele update

 

Tommy Brown

EP Signs,

Tommy Brown is back! Haagse cultheld Tom de Bruijn, tevens frontman van Speakeasy en Grabbelton, bracht onlangs EP Signs, uit. Wij waren bij het PAARD voor de release...  

Lees het verslag hier

Lights on the Lake

Tumble & Fall

Lights On The Lake kennen we nog van het concert van Wildekind in Musicon vorig jaar. Daar genoten we van de band waarin Elise en Thomas de leadzang afwisselen. De band maakt fijne, dansbare muziek. Een mix van soul en seventies, in het geval ‘Tumble & Fall’ van afgemaakt door de heerlijke stem van zangeres Elise. 'Tumble & Fall luistert evenals eerder verschenen nummers goed weg. Wij vinden het leuk.

Goldband

Psycho

In plaats van de prijs van cocaïne laten de mannen van Goldband zich voor hun nieuwe single inspireren door een kunstwerk dat in het Mauritshuis te bewonderen is. Als je denkt dat een nummer over kunst niet je oren binnen kan knallen, dan heb je het compleet mis. Met ‘Psycho’ heeft het trio weer een festivalbeuker in handen.

Het nummer heeft iets weg van old school happy hardcore-tunes, maar Karel, Milo en Boaz brengen dit geluid terug naar 2022 door het geram te ondersteunen met schreeuwende gitaren. ‘Psycho’ is misschien niet het favoriete nummer van iedere Goldband-fan, alhoewel op de festivalweide iedereen met een lauw biertje in de hand zeker mee gaat stampen.

Dylan van Dam

Another Lover

Another Lover’ van Dylan van Dam heeft een catchy gitaardeuntje. Luisterend naar andere nummers van Dylan, lijkt dat zijn handelsmerk te zijn. Alles is fijn en lief. En een tikkeltje voorspelbaar misschien. Another Lover is een liedje over liefde en een meisje. Precies wat je verwacht van een nummer als dit. Neemt niet weg dat dit het goed doet op een zonnige dag. 

Prins S. en De Geit

Zwarte Sneeuw

Iets meer dan twee maanden geleden kwam Prins S & de Geit met slecht nieuws naar buiten. Gitarist Marne Miesen krijgt op 44 jarige leeftijd een hersenbloeding. Zomaar, ineens. Scott en Daniël gaan voorlopig door als tweetal, maar niet voordat Marne geëerd wordt met een emotionele ode genaamd ‘Zwarte Sneeuw’.

De bijna hypnotiserende vocalen sluiten naadloos aan bij het kalme EDM geluid. In het refrein worden wensen en beloftes aan Marne uitgesproken, waardoor ‘Zwarte Sneeuw’ intiem en sterk aanvoelt. Prins S & de Geit laat hiermee zien dat niet alleen absurdistische feestnummers in hun repertoire mogen, maar dat zachte intimiteit ook een plekje verdient.

HALF CAB

I'd Rather Be Dead Than 40

Een verse alternatieve rockband die na een handvol singles met een volledige debuutplaat komt? Een gedurfde zet van HALF CAB, die met een stevige claim wordt onderstreept met titel van het werk: "I'd Rather Be Dead Than 40". Op de verse schijf horen we hoe de juiste ingrediënten van poppunk worden gebundeld op een vakkundig album. Scherpe baspartijen, catchy refreintjes en volop dynamiek waardoor wij ons bijna weer kunnen inbeelden hoe de middelbare schoolperiode was. De puike productie is overigens te danken aan Igor Wouters (GGGOLDDD en Born From Pain). Luisteren!

Mis je een Haagse Nieuwe?

Zelf muziek gemaakt? Of wil je iets doorgeven dat op de lijst moet? DAT BEPALEN WIJ ZELF WEL. Maar mail je tips vooral naar info@3voor12denhaag.nl en wie weet staat jouw favoriete release de volgende keer te pronken tussen de andere Haagse Nieuwe muziek.

De Haagse Nieuwe playlist van deze maand luister je hieronder.