Deze Hofstad Hiphop, onze samenwerking met het Haags Hiphop Centrum en Vijfvier, komt iets eerder dan je gewend bent. I Love Hiphop is namelijk volop gaande, en daar gaan wij jou hier alles over vertellen. En natuurlijk lees je wat ons 'on the streets' allemaal ter ore is gekomen. Enjoy!

Den Haag is een onderschatte speler in de hiphop game, terwijl de hofstad vanaf de jaren 80 al een flinke rol in de scene speelt. Waren daar vroeger de parties op de rollerskatebaan en daarna Paard waar stad en land op af kwam, zo zijn er nu diverse acts die landelijk bekendheid genieten en in de charts staan. Daarnaast heeft Den Haag een stevige underground stroming en vele opkomende acts die volgens ons niet genoeg shine krijgen. Om daar de spotlight op te zetten, hebben wij van 3voor12 Den Haag de handen ineen geslagen met het Haags Hiphop Centrum en Vijfvier, want wie weten er meer over Haagse hiphop dan zij?

Den Haag is ook de enige stad in Nederland met een meerdaags hiphop festival, wat verschillende onderdelen en invalshoeken van de cultuur belicht. In deze I Love Hiphop special brengen we dit unieke festival - waar niet de commerciële acts de boventoon voeren maar juist de inhoudelijk sterke en actieve acts die volgens ons niet genoeg aandacht krijgen - onder de aandacht .Met lokale helden tot nationale acts en een hoofdact die exclusief voor I Love Hiphop overgevlogen komt naar Agga! 

Trueschool Festival - 30 juli - Zuiderparktheater

Op zaterdag 30 juli moet je vanaf 13.00 uur in het Zuiderparktheater zijn voor exclusive rap showcases, turntablism, live graffiti en nog veel meer. Hier een paar highlights.

Cormega (NYC, USA)

Deze man vertegenwoordigt de wijk Queensbridge waar legendarische artiesten zoals Nas, Mobb Deep, Capone & Noreaga, Marley Marl en nog veel meer vandaan komen. Cormega werkte met zo’n beetje iedereen samen en won een paar jaar geleden een Grammy voor zijn werk op King’s Disease met Nas. Deze legende zal op 30 juli afsluiter zijn en op 31 juli een masterclass verzorgen. Dus als je nog vragen hebt of een foto wil, is dat je kans!

Het Verzet

Het Verzet is een uit Heerlen afkomstige groep met leden die nu voornamelijk solo bezig zijn. Voor deze ene keer komen ze weer samen om een show te rocken en geloof ons als we zeggen: dit is een hiphop live show!

Jon1st (UK)

Jon1st is een turntable wereldkampioen die speciaal voor I Love Hiphop een keiharde set in elkaar draait. Scratches, juggles, blends en andere gekke truken zullen je omver blazen tijdens zijn I Love Hiphop set.

Lesley

Dit is een “diamond in the ruff” zoals ze wel zeggen. Lesley represente de Hoefkade/Schilderswijk en komt met een superdope Engelstalige flow. Hij dropte onder andere het Foreign Exchange album met Noah Jones (USA) en Sweet ‘n Les met MistaSweet. Hierop is te horen dat Lesley een hele hoop potentie heeft!

Slay Jones

Deze man gooide hoge ogen met From The Bottom, zijn debuutalbum dat hij dropte met beats van Beatsmith. Op dit moment is hij bezig met nieuwe tracks en zal er internationaal gezien (lees: USA) ook een en ander gedropt gaan worden in de toekomst. Keep an eye on this man!!

Skofniks

Deze door oldschool hiphop geïnspireerde mannen staan erom bekend hun eigen draai te geven aan de hiphop sound en ook weten ze er live altijd weer een feestje van te maken. Kom deze guys ook checken, zeker de moeite waard!

Jouw bars en skills op I Love Hiphop?

Dat kan! Er is een plek waar je een hiphop classic instrumental kan kiezen en freestylen tot je niet meer kan. Een andere optie is dat je kan meedoen aan End Of The Weak. Deze MC challenge heeft vijf rondes en elke ronde valt er 50 euro te verdienen! Denk jij dat je acapella, written rhymes en freestyles on point zijn? Of vind je het gewoon dope om je skills te testen en te laten zien? Doe dan mee!

Nog meer I Love Hiphop

Naast het festival op zaterdag de 30e, is I Love Hiphop ook op 29 en 31 juli.

29 juli (H3C): jamsessie in het Haags Hiphop Centrum. Speel jij een instrument of rap/zing je? Drop by! Van 19.00-23.00u en de entree is gratis!

31 juli (Zuiderparktheater): een masterclass van Cormega (USA) en de I Love Hiphop breaking battles!

Voor 30 juli en 31 juli geldt dat een dagkaart in de voorverkoop 12,50 euro kost. Een combiticket voor beide dagen kost 20 euro. Tickets zijn verkrijgbaar via www.ilovehiphop.nl 

Aan de deur zijn de tickets 15 euro per dag en is er geen combi ticket te krijgen. Wees geen dief van je eigen portemonnee en koop je tickets online!

Maar er is nog meer: momenteel staat er een expositie van I Love Hiphop x The Hague Street Art in het Atrium van het stadhuis. Gratis te bekijken!

Op 6 augustus is de laatste dag van I Love Hiphop met een masterclass van Hef en spitsessie in het H3C.

I Love Hiphop x The Hague Street Art expo

Word on the street is…

  • YungK dropte deze week zijn eerste EP Je Kan Niet Overtreffenmp. De drie tracks zijn allemaal geproduceerd door zijn pseudoniem PrettboyK en hebben een herkenbare plug-sound. De EP bevat een featuring van labelgenoot 13BringsGoodLuck.
  • Dencho voegte onlangs tien tracks toe aan zijn reeds bestaande album Westhovenplein 2. De nieuwe tracks bevatten samenwerkingen met oa Dej, Flansie en Kunch Sosa
  • Vorige maand waren Cookietchim en Saalloe te gast bij Kanagawa voor een studiosessie. De heren uit Wateringseveld brengen een unieke mix van Jersey Club, Favela Funk en Hiphop samen en het resultaat vind je hier.
  • De Vijf Vier playlist is weer up to date met nieuwe tracks van Davy J, YungK en Archi.
  • Het nieuwe album van Knaller genaamd Better Dayz komt uit op vrijdag 5 augustus. 

Events

19 juli - 1 aug: Atrium Stadhuis: Hiphop expo van The Hague Street Art & I Love Hiphop

29 juli - H3C: I Love Hiphop jamsessie

30 juli - Zuiderparktheater: I Love Hiphop festival met Cormega (USA), Het Verzet, Jon1st (UK), Skaffa, Eastgarden, McGyver en Haagse acts Lesley, Slay Jones en Skofniks

31 juli - Zuiderparktheater: I Love Hiphop breaking battles & masterclass van Cormega (USA)