Het leek zo goed te gaan maar dansen met Janssen was iets te voorbarig. Nu kunnen alle kaartjes voor de grote festivals weer de vuilnisbak in. Tegelijkertijd is het weer ook verschrikkelijk herfstig en lijkt klimaatverandering overal keihard toe te slaan. Wat maakt deze zomer nog een beetje dragelijk? Juist: de nieuwste muziek van Haagse bodem uit de maand juli. Laten we hopen dat augustus een mooiere maand wordt.

Goldband

Noodgeval

SOS! Goldband heeft weer een nieuwe single uitgebracht en we lijken door te gaan waar we gebleven zijn. Jaren tachtig vibes, synthesizerloopjes en een killer videoclip waarin Karel een soort sectarische Dexter is, De Het Boaz net uit Hawaii 5.0 lijkt gestapt te zijn en Milo een de Cock met ceeooceekaa lijkt te zijn. Ook is het drietal weer in topvorm wat hun zangpartijen betreft. Het album Betaalbare Romantiek is inmiddels aangekondigd en als 'Noodgeval' de opmaat ernaar is, lijkt het een klassiek Goldbandfeestje te gaan worden.

Juulz (feat. Raiz Rose)

4 u

Dat Juulz liefhebber is van poppunk a la Blink 182 en Green Day, wisten we natuurlijk al. Maar steeds meer lijkt de muzikant die richting uit te gaan, steeds minder Ronnie en steeds meer Billie-Joe. Dat is allemaal niet erg, want met de autotune-infused punk die Juulz nu maakt, wordt wel een relatief nieuw genre aangesneden. Het nummer '4 u' is een drukke song waar misschien iets meer dynamiek in had mogen zitten en de voet even van het gaspedaal af had gekund. Maar los daarvan maakt deze koerswijziging steeds meer benieuwd naar wat komen gaat.

J. Benito & MKSTYLE

Proximity

Rapper, songwriter, zanger en allround muzikant J. Benito, timmert al een tijdje aan de weg. Bij 3voor12 Den Haag staat de muzikant, die in het dagelijkse leven gaat onder de naam Julien Gouweleeuw, sinds kort op de radar. Onder andere een spannende sessie bij Popradar. Wees ons op de klasse van de muzikant. Nu is daar het nummer 'Proximity', dat gemaakt is in samenwerking met MKSTYLE. Een überzomerse track met reggaeton beats en een geweldige in-de-zon-op-het-strand-vibe. Dansen maar!

J.F. Blackstone

The Hague

Eens in de zoveel tijd brengt een artiest weer een ode aan onze prachtige stad. Het rottige eraan is dat met 'O, O, Den Haag' al zo'n ultieme ode is gebracht, dat niemand daar meer aan kan tippen. Zo ook J.F. Blackstone, met zijn lieflijke 'The Hague'. Een klein mijmermuziekje met verwijzingen naar alles wat het mooi maakt aan het zijn van een Hagenaar/Hagenees. Niemand zal aanstoot nemen aan de folkie popsong met een videoclip die zo als reclame voor de lokale VVV door kan gaan. Een nieuw stadsvolkslied zal dit niet worden, maar het is een meer dan sympathieke poging om een mooi liedje te maken over onze stad. Want het blijkt maar des te meer, iedereen, ook J.F. Blackstone, zou meteen gaan huilen als hij, zij of hen geen Hagenees zou zijn!

Agga C Jokes (prod. Mista Sweet)

Gaat Diep

Het is rauw, traditioneel en best lekker. De nieuwe track van Agga C Jokes 'Gaat Diep'. De titel doet vermoeden dat er de diepte opgezocht wordt, maar er lijkt vooral diepgewortelde woede te zitten bij de rapper. Dat heeft weleens de beste muziek voortgebracht, en ook in dit geval luistert het lekker weg. Ook de productie van de altijd leverende Mista Sweet is weer top. Een lekker boze, old skool hiphoptrack, dat is nooit mis.

Digigore

Liberate

Wesley Brizee en Dennis Kuiper zaten allebei in het veel te vroeg gestopte Modus Operandi. Daarnaast hebben beide muzikanten hun sporen in de Haagse metalscene verdiend. Nu bundelen de heren weer hun krachten in het duo Digigore. Elektronica en metal samengebracht in krachtige, ietwat lompe, maar kneiterharde muziek. Het nummer 'Liberate' is precies wat je zou verwachten van Kuiper, de oud frontman van Unseen Perseption en Modus Operandi. Niet iedereen zal er prat op gaan, maar voor de mensen die Digigore wel tof vinden, is de gelijknamige EP een openbaring.

Son Mieux

Can't Get Enough

Dat Camiel Meiresonne gestopt is met drank en drugs is hem zeer te prijzen. Daarnaast klinkt het ook door in zijn muziek. Zo was 'Drive' van The Mustard Seed Pt.1 al een goed voorbeeld van een "ik laat mijn oude gewoontes achter me"-song en is 'Can't Get Enough' dat onlangs uitkwam een goed vervolg. Son Mieux heeft een geheel eigen kijk op popmuziek en het klinkt goed als altijd. Een vleugje Coldplay in hun beste tijd, een snufje larger than life attitude en een hele hoop eigenheid, maakt 'Can't Get Enough' een typisch voorbeeld van de kunde van Son Mieux.

Jack The Owl

Midnight Walk

Jack The Owl aka. Kasper Spijkerman (ex-Forever Saturday en ex-Peach) gooit het over een andere boeg. In zijn eentje maakt de jonge muzikant nu lo-fi pop met een flinke Beach House-feel. Single 'Midnight Walk' belichaamt dit gevoel perfect, net tussen zweverig en toch krachtig in. Voor Spijkerman is het zijn eerste single als solo-artiest en het is nog aankijken wat dit allemaal gaat doen, maar de eerste single doet wel vermoeden dat Jack The Owl best tof kan worden!

Loveth Besamoh

Neon

Na '45 Degrees', een lekker rock-achtig nummer om de lockdown te beklagen, komt Loveth Besamoh nu met 'Neon' op de proppen. Ook dit nummer is geschreven tijdens de piek van de pandemie (althans, dat hopen we) in diens Haagse studiotje. Het is wederom een lekker psychedelisch stuk geworden met hypnotische beats. Een goed lekkermakertje voor de EP die hij hopelijk snel uitbrengt.

Lights on the Lake

Wild Flowers

Toegegeven, het was tot nu toe niet de warmste juli die we hebben meegemaakt. Gelukkig is er af en toe een artiest met een lekker zonnig nummer, zoals 'Wild Flowers' van Lights on the Lake. Door het nummer zit een rode draad van indiefolk, en zelf zeggen ze je mee te willen nemen naar het California van de jaren 70. Het is nog even wachten op het debuutalbum van de band, maar deze single maakt hoopvol!

Dr Justice and the Smooth Operators

Body Positivity

Dat het nachtleven inmiddels alweer een paar weken platligt hoeven we niemand meer te vertellen. We hebben geluk met artiesten als Dr Justice and the Smooth Operators die alles op alles zetten om ons toch nog een beetje in beweging te krijgen. Met een mix aan genres die ze zelf 'future funk' noemen en een eigenzinnige humoristische stijl hebben ze zichzelf deze maand weer op de kaart gezet met het nummer 'Body Positivity'. 

Mis je een Haagse Nieuwe?

Zelf muziek gemaakt? Of wil je iets doorgeven dat op de lijst moet? DAT BEPALEN WIJ ZELF WEL. Maar mail je tips vooral naar nieuws@3voor12denhaag.nl en wie weet staat jouw favoriete release de volgende keer te pronken tussen de andere Haagse Nieuwe muziek.

De Haagse Nieuwe playlist van deze maand luister je hieronder.