Met zijn markante uiterlijk en zijn rauwe stemgeluid is Milo Driessen een bijzondere verschijning. Met Goldband gaat het keihard en zelfs België is om aan het gaan (sterker nog, de band was bezig met het opnemen van een cover van een Vlaamse klassieker toen wij binnenkwamen). Maar wie is die blonde jongen die met bandmaats Karel en Boaz elk podium sloopt? Wat is zijn favoriete voetballer? Waarom werd hij ooit wakker in een lege tram? Aan de voetbaltafel van de studio legden wij Milo deze vragen voor. Tijd voor een Oh Ja Joh?!

Naam
Milo Johannes Driessen

Geboortedatum en -plaats
6 maart 1993 in Den Haag. Ik heb altijd in Den Haag gewoond. Geboren in de Schilderswijk maar ben snel daarna naar Scheveningen verhuisd, daar woon ik nu nog steeds.

Heb je broers of zussen?
Ja, ik heb één oudere broer genaamd Pim, een jonger zusje dat Fleur heet en een jonger broertje; Gijs.

Heb je huisdieren?
Ik haat huisdieren. Ze stinken, laten haren achter en het verzorgen ervan kost heel veel geld. Mijn vriendin heeft een hond, ik heb daar wel een relatie mee opgebouwd. Ik begrijp nu ook wel meer waarom mensen huisdieren nemen, maar het is niks voor mij. Mijn huisgenoten willen heel graag katten voor de muizen, maar ik hou dat echt tegen.

Doe je aan sport?
Ik ben een groot voetbalfanaat. Ik speel bij Graaf Willem. Vroeger heb ik ook bij Quick en ADO gespeeld. Toen ben ik even gestopt en ben ik lekker gaan feesten. Nu speel ik al zes jaar in een vriendenteam. Ik speel als spelverdeler op het middenveld. Mijn voorbeelden zijn Pirlo, Frenkie de Jong, Zidane, ik kan eindeloos doorgaan. Ik had als kind mijn kamer volhangen met teamfoto's van verschillende clubs. Ik ben zelf voor ADO, maar dat is huilen op het moment. Ook vind ik Borussia Dortmund keihard.

Wat is je beste gewoonte?
Ik ben altijd heel lief tegen iedereen. Ik hou echt van mensen. Behalve als ik heel lam ben, dan kan ik heel vervelend worden. 

Wat is je slechtste gewoonte?
Door de week zorg ik heel goed voor mezelf. Dan eet ik yoghurt en fruit en groenten. Maar dan is het vrijdag en dan kan ik maandag weer helemaal opnieuw beginnen. Het is wel hartstikke leuk om helemaal kapot te gaan, maar als het maandag is en ik weer aan het werk moet ben ik er wel klaar mee.

Voor welke actie schaam je je het meest?

Ik schaam me niet zo snel. Er zijn wel dingen die misschien als gênant zouden kunnen worden opgevat. Ik kak bijvoorbeeld heel veel buiten. Dan veeg ik mijn reet af met mijn onderbroek. Als ik heel dronken ben gaat mijn maag altijd tekeer en als ik dan naar huis aan het lopen ben komt het best weleens voor dat ik opeens moet. Ik heb het zelfs een keer 30 seconden van mijn voordeur vandaan gehad, ik hield het niet meer. Of een keer op zondagochtend, rond elf uur, op het Belgisch Plein. Dat er gewoon ouders met kinderen langs fietsten. Ik wilde het huis van een vriend halen, maar dat heb ik niet gered. 

Ook ben ik een keer wakker geworden bij de eindhalte van tram 9, aan het Zwarte Pad. Ik had een avond gefeest in Amsterdam en had op centraal de tram gepakt. Toen werd ik om half 1 wakker bij het Zwarte Pad. Ik heb toen nog van alles geprobeerd; op knopjes gedrukt, door het raam geprobeerd te klimmen, maar niks lukte. Toen heb ik maar een dikke blow gerookt en ben ik verder gaan slapen. Later kwam er een conducteur binnen. Die wist ook niet wat hij zag. Ik ben daarna naar huis gelopen en verder gaan slapen. De volgende dag herinnerde ik mij pas dat ik in een tram had geslapen.

Wat laat je het liefst bezorgen?
Terwijl we deze vraag stellen komt bandgenoot Boaz met een tas van Thuisbezorgd met verschillende bakken Aziatisch voedsel binnen. Dit is bibimbap, dat is Koreaans en fucking lekker. Dat laat ik het liefst bezorgen. Maar eigenlijk bestel ik roti nog liever. Dat bestel ik altijd bij Jessy's, in Scheveningen.

Wat is het eerste dat je doet als je opstaat?
Mijn wekker stopzetten, dan zet ik een theetje en daarna ga ik een sigaretje roken. Ik probeer mijn telefoon niet te pakken, ik vind het heel kut in de ochtend met mijn telefoon te zitten. Ik probeer soms te ontbijten, maar dat lukt niet echt. 

Wat is je favoriete plek in Den Haag?
Sowieso het strand en de duinen. Ik woon echt voor de deur van de duinen, Meijendel. Dat is gewoon fucking chill. Je loopt de duinen in en je hebt gelijk rust om je heen. Voor de gezelligheid ga ik naar het Zwarte Pad en voor de rust ga ik naar Het Puntje. Wel vaker het Zwarte Pad. Daar komen we dan mensen tegen, gaan we volleyballen, zuipen of andere dingen doen. Of we stelen allemaal dingen bij andere strandtenten en maken onze eigen beachclub. Van die dagen dat je je bed uit rolt, om 11 uur op het strand bent en pas om 4 uur 's nachts naar huis gaat.

Wat zou je willen veranderen in Den Haag?
ADO weer terug naar het Zuiderpark. Die sporthal die er staat moet naar de grond en dan moeten ze met de oude stenen van het Zuiderparkstadion het oude stadion weer opbouwen. Daarnaast moeten de huizenprijzen omlaag. Verder is Den Haag van zichzelf al heel leuk, je moet er zelf wat van maken alleen.

Wat is je stamkroeg?
Café Seepaardje, op de Harstenhoekweg. Dat is echt een leuke kroeg. Je kunt er poolen, darten en voor Corona kon er nog binnen gerookt worden. In Seepaardje heb je een lekkere mix tussen volkse lui, hotelschoolmensen en de wat nettere mensen uit de wijk. Wat uitgaan betreft is mijn favoriete plek natuurlijk PIP. Ik word ook nergens anders binnengelaten. Ik word op veel plekken geweigerd, voor een deel om hoe ik eruit zie en een deel om daden uit het verleden.

Wat is het beste Haagse initiatief?
Sowieso PIP. Ik kom daar nu bijna tien jaar. Eerst als gast, en nu een jaar of zes als betrokkene. Heel veel toffe culturele initiatieven komen ook vanuit PIP. Bijvoorbeeld The Crave, dat begon ooit bij PIP. Ik heb heel veel respect voor wat die jongens hebben bewerkstelligd. Ik heb er ooit een theatergroep opgezet, mijn zusje doet er poëzieshit; er is heel veel mogelijk. PIP is een beetje de moeder die dat allemaal heeft gebaard.

Verder heeft PIP heel veel voor Goldband betekend. Zij hebben een fucking groot netwerk en daar hebben wij weer van geprofiteerd. Daar ben ik fucking dankbaar voor.

Wat is voor jou de Haagse band van het moment?
Di-Rect. Toevallig heb ik over deze vraag wel nagedacht. Boaz gaf in zijn Oh Ja Joh?! op deze vraag het antwoord Goldband, en daar heeft hij ook wel gelijk in. Maar Di-Rect is gewoon sick omdat ze al zo fucking lang meedraaien. Ze hebben moeilijk veel talent en die drive en vernieuwing. Ik kijk daar echt tegen op. Ik zou er gelijk voor tekenen als wij dat ook zouden hebben binnen Goldband. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel erg op de hoogte ben van wat er speelt. Ik probeer op 3voor12 Den Haag altijd een beetje te kijken wat er speelt maar in Den Haag is het vooral indie, daar hou ik niet zo van. Ik heb trouwens ook nog erover gedacht om Mula B te noemen als act van het moment. Ik vind hem gruwelijk.

Wat vind je overschat in de Haagse Scene?
Boaz

Wat vind je onderschat in de Haagse scene?
Karel

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Met mijn vriendin, zodat ik mijzelf kan neuken, haha.

Waar kun je ’s nachts wakker van liggen?
Foutjes man. Foutjes op het podium, foutjes op werk of foutjes op het voetbalveld. Ik haat foutjes. Ik kan daar echt wakker van liggen. Het kan gebeuren, ik weet dat ook. Maar ik lig er 's nachts wakker van. Dan peins ik over iets dat niet goed is afgewerkt met stucen, of dat ik een penalty heb gemist. Of ik veel penalty's mis? Ik mag ze niet meer nemen, dus dat zegt wel genoeg.

Welk nummer mag er gedraaid worden op je begrafenis?
'Nog Één Keer' van Pater Moeskroen. Ik ken maar een album van hen; Spanning en Spinazie, dat stond vroeger altijd op tijdens vakantieritjes. Het is een folkbandje, maar ze gaan alle kanten op. Niet elk nummer is tof maar ik ga echt stuk op 'Nog Een Keer'.

Waar luister je de laatste dagen naar?
De laatste dagen luister ik veel naar klassiek. Ik ben net op vakantie geweest, naar de camping. Daar heb ik met een maat veel klassiek geluisterd. Verder niet veel drukke muziek. Leonard Cohen de vroege dan, songs als 'Suzanne'. En heel veel slechte muziek. Gister hebben we de hele dag de "Made In NL"-playlist geluisterd, daar staan wij nu tussen. Zo veel slechte muziek. We wilden ons nummer zo natuurlijk mogelijk laten komen, maar er staat zo veel van die Duncan Laurence-rommel in die lijst dat we het na vijf uur maar hebben opgegeven.

Wat is je grootste guilty pleasure?
Fristi. Ik mocht dat vroeger niet drinken, alleen als we langs de McDonalds gingen. Daarom is dat nu een guilty pleasure.

Hoeveel tattoos en/of piercings heb je?
Ik ga zo een tattoo laten zetten. Het bushokje waar ik vroeger altijd zat. Ik heb verder een stuk of tien tattoos. Mijn meest dierbare is het telefoonnummer van de dierenambulance, die heb ik voor twee meier voor het goede doel met Boaz gezet. Verder heb ik in Barcelona een tepelpiercing laten zetten. We waren daar met PIP en sommige gasten lieten oorbellen zetten. Ik had al oorbellen dus David (Schoch, oprichter PIP. red.) en Luka, onze manager, pushten mij zodat ik een tepelpiercing liet zetten. Toen de piercer mij wilde piercen, schoot ze de piercing eerst maar voor de helft door mijn tepel, waardoor het nog een keer moest. Ik ging helemaal out van de pijn. Drie weken later werd ik wakker en was de piercing eruit gegaan en het gat dichtgegroeit.

Wat is de eerste plaat die je ooit kocht of kreeg?
Ik luisterde vroeger veel rock man. Nirvana, die plaat met die baby erop. Californication van de Red Hot Chili Peppers. Maar ik had ook een cd van Christina Aguilera. Oh ja! KORN, daar ging ik helemaal los op. De plaat Take A Look In The Mirror. Naar Nirvana en KORN luister ik nog wel. Naar de Peppers niet echt, die heeft iedereen al zo vaak gehoord.

Welke band mag voor altijd zwijgen?
Amy Winehouse, haha. Die zwijgt toch wel. Nee, grapje. Amy is hard. Ehm, even denken. Martin Garrix, die mag zijn muil houden. Waarom? Omdat hij pleurisherrie maakt. Die hele EDM-bende mag wat mij betreft ophouden.

Wat is je voornaamste bron van inspiratie?
Mijn vader. Papa Bruno. Mijn vader is gewoon een mattie van me. Hij is er altijd, ik nodig hem altijd uit. Hij is leiper dan ik en ik kan goed met hem lachen. Vraag maar aan iedereen, iedereen kent hem ook. Wij vragen of Milo het niet ongemakkelijk vindt dat hij zo openlijk over bepaalde dingen als drugs zingt bij Goldband. Of hij zich niet een beetje schaamt. Ik schaam me voor niets tegenover mijn vader. Ook niet voor mijn drugsgebruik. Mijn vader heeft nooit drugs gebruikt, maar hij weet wel dat het er is. Hij zal het idee ervan niet altijd even makkelijk vinden, maar ik speel gewoon open kaart. Ik zou iedereen afraden zich te schamen ten opzichte van zijn of haar ouders. 

Verwacht je over 10 jaar nog in Den Haag te wonen?
Ja, op Scheveningen. Dicht bij het strand.

Doorgeefvraag van Alexander Serban: Wat is jouw drijfveer om te doen wat je nu doet?
Ik wil gewoon knallen man, muziek maken en optreden. Ik wil de nieuwe Doe Maar worden. Sick groot worden met muziek die ik tof vind. Nederland en België veroveren. Of ik de populariteit van nu aan heb zien komen? Ik had eigenlijk gedacht dat we al veel groter zouden zijn, haha. We weten dat we geen obscure wave-shit maken of underground punk. We maken gewoon pop en daarom zien wij ook in dat het kan. We kijken waar we uitkomen, maar de mogelijkheden zijn er.

Wat zou je aan de volgende gast willen vragen?
Wat is het hoogste bedrag dat je ooit van iemand hebt geleend?