Voor deze Oh Ja Joh?!? togen we naar een idyllisch hofje in het Regentessekwartier. Daar, tussen het groen, de eenden en een verdwaalde kat, spraken we Boaz Kok, bekend van PIP en het nu al legendarische Goldband (binnenkort op Lowlands!). En natuurlijk als Het Boaz. Vandaag wordt het diep en persoonlijk als we met Boaz de bekende lijst doornemen.

Volledige naam
Boaz Soenda Kok.

Geboortedatum en -plaats
27 november 1989 in Rotterdam. Daar ging ik op mijn derde weg waarop ik vier jaar in Engeland woonde, rond Southampton. Toen gingen we in Alkmaar wonen waar ik ben opgegroeid om uiteindelijk via een ex in Den Haag te belanden. 

Heb je huisdieren?
Nee. Ik hoef niet zonodig huisdieren. Ik heb een vriendin.

Wat doe je aan sport?
Ik denk niet aan sport, ik denk in problemen. Ik doe wel dagelijk oefeningen, push ups en pull ups. Zo hou ik dat goddelijke lijf in evenwicht.

Wat is je beste gewoonte?
Ik kan wel goed luisteren en improviseren. Als er zich een probleem voordoet of ik moet iets ter plekke bedenken dan weet ik dat ik daar goed in ben.

Wat is je slechtste gewoonte?
Chaos en destructiviteit. Chaos omdat ik niet gedisciplineerd genoeg ben om shit te plannen en lijstjes bij te houden. Destructiviteit uit zich in het nachtleven. Drinken, drugs.

Voor welke actie schaam je je het meest?
Eigenlijk schaam ik me niet zo snel. Ik moest wel denken aan een voorstelling die ik deed waarin ik toen het doodstil was een scheet liet. Op dat moment schaamde ik me daar wel voor, maar nu allang niet meer. De voorstelling was Peer Gynt. 

Wat laat je het liefst bezorgen?
Ik heb vorige week voor het eerst iets online besteld om te kijken welk bedrijf er nou eerder is. Ik was wel benieuwd hoe betrouwbaar AliExpress is. Het liefst ga ik eropuit om dingen zelf te houden. Mijn bestelling is overigens nog niet aangekomen.

Wat is het eerste dat je doet als je opstaat?
Een bakje koffie drinken en een heerlijke sigaret roken. Tijdens de koffie kijk ik nog wel eens op mijn telefoon, maar 's ochtends wordt er meestal nog vrij weinig gemeld.

Wat is je favoriete plek in Den Haag?
Dit soort plekjes vind ik fantastisch. Je hebt hierachter ook nog een binnentuin met een speeltuin, op de Conradkade. Dat is bijna een bos. En PIP is als een tweede huis voor me. Daar ben ik dagelijks te vinden. Het is een heerlijke plek om dingen te ondernemen, ook al hoef ik niet te werken.

Wat zou je willen veranderen in Den Haag?
Ik zou wel meer gekke of domme initiatieven willen zien. Een indoor kite wedstrijd ofzo, of een gekke rolstoelbaan. Ik mis soms wel een beetje gekkigheid in Den Haag. Wij doen dat wel bij PIP, maar dat is voornamelijk gericht op clubpubliek maar ik zou het leuk vinden als er voor oudere mensen die rolstoelbaan komt of voor kids iets geks. 

Wat is je stamkroeg?
Happy End. Jij dacht zeker PIP? Happy End zit in de Prinsestraat, tegenover de Paleistuinen. Er hangen allemaal heksen aan het plafond, overal staan Coca Cola bordjes. Het is een heel extreem, gek Hollands  café. Het is heel vreemd maar ik vind het leuk. 

Wat vind je het beste Haagse initiatief?
Toch maar PIP. Misschien zeg ik dat wel omdat ik er zo betrokken bij ben, maar het is toch wel een springplank voor jongeren, zowel muzikaal, creatief als ondernemend gezien. 

Wat is voor jou de Haagse act van het moment?
Ik weet niet of je er wel eens van gehoord hebt, maar ken je Goldband? Dat is bouwmarktpop meets Haagse Markt-house. Geweldige band, drie stucadoors die helemaal gek zijn en heel Den Haag aan het dichtsmeren zijn.

Nee, veel beginnende acts vind ik tof zoals de boys van Crave met dat hele ondergrondse gedoe en 54 Gang. Als je maar lekker bezig bent en door blijft gaan.

Wat vind je overschat in de Haagse scene?
Veel kunst en muziek wordt overschat. Er is heel veel liefde voor iedereen maar toch denk ik bij bepaalde dingen 'zo bijzonder is dat niet'. Het is al snel bijzonder zonder dat er talent achter zit. Ik kan even niets Haags bedenken, maar neem bijvoorbeeld een vlogger. Daar kijken veel mensen naar, maar het is zo zielloos. Dat heb ik ook met wat muziekacts die ik niet bij naam noem.

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Met een vrouw. Om toch te weten hoe het is om op een andere manier te denken en om stiekem een beetje aan me te zitten. Het is toch maar voor een dag. Dat lijkt me wel interessant. Ik ben wel benieuwd of we echt zo verschillend denken. Ik zou niet weten welke vrouw.

Waar kun je 's nachts van wakker liggen?
Speed. Nee, dat is flauw. Als ik de dag erna iets belangrijks heb, zoals een optreden. Daar kan ik wel wakker van liggen. Of van filosofische kwesties.

Welk nummer mag op je begrafenis worden gedraaid?
Iets ouds en soulvols. Etta James met At Last.

Waar luister je de laatste dagen veel naar?
Stormzy met Crown vind ik een sicke track. Ik luister ook best wel veel slechte Nederlandse hiphop om te kijken wat er bezig is. Lil Kleine heeft weer een fantastisch slecht nummer uit, ik vind dat gewoon wel interessant. De nieuwe Stippenlift is mooi, de nieuwe Faberyayo vind ik ook wel tof.

Wat is je grootste guilty pleasure?
Het is meer een pleasure want ik voel me er niet schuldig over, maar Toxic van Britney Spears vind ik een hele goede track. En ik eet weleens een kiwi met de schil er nog omheen, maar dat is meer luiheid..

Hoeveel tattoos en/of piercings heb je?
Ik denk dat ik iets van zestien tatoeages heb. Sommige zijn heel klein, sommige zijn heel lelijk, sommige zijn iets te groot, dank je wel Trobbies. Die zet tatoeages. Hij zegt altijd dat het groter moet omdat het anders niet mooi uitkomt.

"Ik luister ook best wel veel slechte Nederlandse hiphop om te kijken wat er bezig is."

Wat is de eerste plaat die je ooit kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kreeg was de single van Osdorp Posse, Origineel Amsterdams. De eerste die ik kocht was iets van Will Smith ofzo.

Welke band moet voor altijd zwijgen?
Dat is een lastige vraag. Ik zou het wel tof vinden als er een doofstomme band is die altijd zwijgt. Of die wel spelen en niet weten wat. Nee, ik gun het iedereen om muziek te maken. Zelfs Lil Kleine. Het is net als op school, daar leer je dingen die je leuk vindt en die je niet leuk vindt. Zo is het ook met muziek. Door Lil Kleine kan ik weer gewoon wel goede muziek maken. 

Wat is jouw voornaamste bron van inspiratie?
Lil Kleine. Nee, dat is niet waar. Dat is denk ik wel mijn vriendin. Die is wel echt een muse. Die zegt soms zulke domme dingen dat ik denk 'dat moet ik opschrijven, dit is geweldig.' Toevallig heb ik net een track gemaakt over mijn destructiviteit maar dat alles weer goed is als ik bij haar ben.

Woon je over 10 jaar nog in Den Haag?
Dat weet ik nog niet. Ik woon hier nu acht jaar en ik ben wel verliefd op Den Haag geworden maar over tien jaar woon ik denk ik ergens anders. Waar dat is weet ik nog niet. Het is iets van leven, verras me maar.

Doorgeefvraag van Joan Biekman: Hoe ga jij impact maken op Den Haag?
Ik hoop dat ik vanuit PIP wat kids kan begeleiden met wat dan ook. Decor bouwen, theater maken, muziek maken. Kids zijn toch de toekomst. En muzikaal doorpakken met Goldband. We gaan er alledrie echt voor, we stappen er met beiden benen in.

Wat zou je aan de volgende gast willen vragen?
Wat is op dit moment je anthem?

"Ik gun het iedereen om muziek te maken, zelfs Lil Kleine."