In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Inside Electron EP Release @ Zwarte Ruiter

Het Haagse bandje Inside Electron draait stiekem al een paar jaar mee. Eerst nog onder de noemer Crescent en nu onder de huidige benaming. Na onder andere op Life I Live gestaan te hebben en een gigantische crowdfunding te hebben gedaan, heeft de band nu eindelijk de eerste EP af. Wat wij over die EP, die een week geleden al te beluisteren was, te zeggen hadden, lees je hier. Deze donderdag staat het viertal in de Zwarte Ruiter voor de release. De heren van PEACH (wat er nog over is van Forever Saturday) doen het voorprogramma. 

Event

Marina Trench + Lies @ Het Magazijn

De Franse DJ/vinylgek Marina Trench komt naar Het Magazijn. Verwacht een avond vol beukende beats en stomende house. Daarnaast is ook Lies, die geen vreemde is voor de technokelder van de Bleyenberg, aanwezig. Een avond waarvan het einde nooit in zicht zal raken of een goed voorproefje voor ADE? Hoe je er ingaat moet je zelf weten, maar het wordt sowieso laat.

Event

CooCoo-fest @ Paardcafé

Dat wij CooCoo een leuk punkbandje vinden is natuurlijk allang bekend. Dat blijkt ook uit de recensies die we de afgelopen tijd over de band schreven. Nu heeft de punkgroep rondom zangeres Nynke, bassiste Jaimy en drummer Ruben hun favoriete bandjes uitgenodigd voor een muzikaal avondvullend programma. Zoals het gezegde gaat: 'De favoriete bandjes van onze favoriete bandjes zijn ook onze favoriete bandjes.' Dus kunnen wij alleen maar zeggen dat je vooral even moet gaan kijken bij dit feestje.

event

Mondriaan Jazz Festival @ Paard

Mondriaan Jazz Festival is een van de spannendste jazzfestivals van het land. Met grote namen van over de hele wereld kan dit festival zich langzaamaan gaan meten met de grote Haagse festivals en is er bewezen dat het niveau vrijwel ieder jaar aangetikt wordt. Dit jaar staan bijvoorbeeld Madison McFerrin (dochter van Bobby), Blackwave en The Lesson GK op de planken van het Paard. 

Event

Haags Metaal 2 @ Musicon

Vroeger had je Metalcon, het leukste metalfestival van Den Haag. Dat is al een tijdje niet meer en daarom is er ruimte gekomen voor nieuwe partijen. Een daarvan is Haags Metaal. Zelfde recept (maar dan wel met enkel Haagse bands), zelfde locatie, zelfde decibels. Kei-, bikkelhard en recht door het midden, zoals je mag verwachten van een goede pot metal. Onder andere IcariusEdsattic en Anatomy of I staan op de planken. Dus doe je schouderbeschermers aan, we zien je in de moshpit.

Event

Medicine Boy @ Zwarte Ruiter

Het laveert op die rand tussen complete chaos en prachtig klein; de muziek van de Zuid-Afrikaanse band Medicine Boy. Vergelijkingen met Nick Cave zijn getrokken, en ook de gierende orgels en scheurende gitaren zijn benoemd. Zo'n act waar je eigenlijk niet teveel woorden aan vuil moet maken, er staat iets bijzonders te gebeuren en daar moet je maar vanuit gaan.

Event