In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Zeeheldenfestival @ Prins Hendrikplein

Behoeft dit uit de klauwen geëscaleerde buurtfeest nog uitleg? Waarschijnlijk niet, hé? Soit, laten we het dan hebben over wat er dit jaar op het Zeeheldenfestival speelt, want wederom is er door de organisatie alles aan gedaan om een waardige line-up voor elkaar te boksen. Met acts als Tess Et Les Moutons, Playground Zer0 en zelfs VOF De Kunst is dat meer dan goed gelukt. En dat allemaal voor nop. Geniet on the side ook van de sfeer in het überhippe Zeeheldenkwartier, en de avond kan niet meer stuk.

Event

De Parade @ Westbroekpark

Eigenlijk theater, en eigenlijk al een week bezig, maar niet minder leuk. Het rondreizende theaterfestival De Parade. Doe je tegoed aan de poffertjes en sangria, kijk je ogen uit bij de vele toneelschooltypes die de grens tussen genialiteit en pretentie opzoeken in de nieuwste theatervoorstellingen.

Er is ook genoeg aan muziek te vinden in het Westbroekpark. Wat dacht je bijvoorbeeld van Niko, vaste gasten natuurlijk. Nik staat al sinds hij kan lopen op de Parade met ongeveer elk bandje dat de zanger gehad heeft. Verder kan je genieten van acts als Zuco 103Steve and the Bizonkid en Supermoon. Misschien loop je nog andere pareltjes tegen het lijf.

Event

Bookstor Music Night III @ Bookstor

Een folksie instoreavond waar de opbrengsten gaan naar het goede doel. Say no more! Klinkt als een uitstekend idee. De opbrengsten van de avond gaan naar de Maya-foundation, dat werk doet voor kinderen in Nepal. 

De artiesten op het programma zijn popfolkband Neomi, met invloeden die varieren van Bob Dylan tot Bon Iver. Mooie liedjes dus. Daarnaast staat Pyke op de planken. Onze favoriete Haagse indie-singersongwriter die waar hij ook speelt gevoelige snaren weet te raken. Tot slot is ook de door Björk en Moses Sumney beïnvloedde Susann. een van de optredende artiesten. Klinkt goed toch?

Event

25 jaar Radio Tonka @ De Samenscholing

Radio Tonka is zo'n bizar geheim waarvan weinig mensen het fijne weten. Wat wij wel weten is dat het radiostation een van de meest iconische Haagse undergroundleveranciers is geweest. Iedere avond van zondag tot en met vrijdag om 23:00 op Den Haag FM. Een absolute must voor de liefhebber van underground en alles wat erbij komt kijken.

Nu bestaat het station 25 jaar, en dat moet gevierd worden. Bands als Supersonic BluesCrustenunieBeetroot en Lifeless Past komen langs. Een vol programma vol met de betere acts uit de vijver die ook op de radio te horen is. 

Event

Powerhouse Presents: DJ Stingray @ PIP

Een man die eigenlijk geen introductie behoeft staat dit weekend, voor de allereerste keer, in PIP; DJ Stingray. Gewapend met een bivakmuts, een legendarische status en de kwaliteit om zo veel mogelijk muziek in zo min mogelijk tijd te verwerken. Daarnaast heeft PIP met JeansSpekki Webu en nog meer, een meer dan interessante line-up gemaakt voor een avond goed dansen. De kaarten gaan kneiterhard. Maar écht, er zijn er niet veel meer over. Dus wil je kaarten fixen, doe dat snel!

Event

Ethereal Music X Malcolm @ Het Magazijn

Een andere plek om het even helemaal te verliezen en door het geluid te knallen is Het Magazijn. Met op zaterdag Ethereal Music en Malcolm die samen de tent vakkundig zullen slopen. Geen snoeiharde techno of drum n' bass geneuzel maar een hybride vorm die tussen dansmuziek, wereldse geluiden en ethereale geluiden hangt. Ga het checken.

Event