In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Venhill @ Paardcafé

Een flinke scheut fuzz en een gezonde dosis meezingbaarheid. Nee, het is niet Queens of the Stone Age, maar Venhill. Deze Leidse band werd al eerder meegenomen door Never Mind the Hype als Bruut Nationaal Product. Kortom binnenlandse herrie met exportkwaliteiten. De band zal aankomende donderdag het Paardcafé de vuizigste hoeken laten zien. Voor fans van The Distillers, Lilith en PJ Harvey. Niet onbelangrijk; de Haagse band Inside Electron verzorgt het voorprogramma.

Event

Loevesteinsessie #11 @ De Klarist

Ja, voor een flinke portie underground zal je dit weekend bij De Klarist moeten aankloppen. In aanloop naar Loevesteinsessies x Submarine volgend weekend is er deze vrijdag alvast een sessie te beleven. Er is livemuziek, kunst en poëzie. Verder zullen er een aantal DJ's draaien. De programmering wankelt tussen punk, pop en gothrock. Een blik op de affiche belooft ons: Poison Lolly, The Medicines en Foute Man.

Event

 

Murder Capital @ Het Magazijn

Er gaat geen weekend voorbij zonder een tip vanuit de Haagse pretbunker Het Magazijn. De aanleiding voor dit weekend is de extra large editie. Bij het Magazijn betekent XL wat het hoort te betekenen; grotere namen. Dat in de vorm van I-F, Gesloten Cirkel en Nick Klein. Het prijskaartje is wat hoger dan je verwacht bent, maar daar vraagt de line-up wel naar. Dat wordt spacen tot in de vroege ochtend. 

Event

Club 3VOOR12 Den Haag @ Paardcafé

Gewoon, voor het geval je het tóch nog niet had opgevangen: deze zaterdag kun je weer in het Paardcafé terecht voor ons eigen terugkerende 'huisfeestje:' Club 3voor12 Den Haag! Ook deze keer staat er weer genoeg Haags talent op het programma, met wel verdomd veel bekende gezichten. 'Allstarband' Tousch, bestaand uit de restanten van Gypsy Liars, WOOT, Taymir en Mister & Mississippi, komt zijn opwachting maken. Machine Makes Man heeft zich terug in ons vizier gerockt met een flinke rits nieuwe singles en gigs, en Every Kid Knows komt ons trakteren op genoeg mooi materiaal van het tweede album van de band. Need we say more? Oh, ja, vergeet niet de interviews met de bands hier te checken!

Event

Cynthia Spiering & tl;dr @ Het Magazijn

 

Na de clubavond nog niet genoeg gefeest? Geen stress, onze vrienden van Het Magazijn hebben je tot in de vroege uurtjes onder de pannen. Hollandsch glorie Cynthia Spiering komt de boel flink op stelten zetten met haar energieke beats en meeslepende percussies. De artieste uit Rotterdam bracht twee jaar geleden haar album 'Wonders' uit en dit heeft haar in een klap op de kaart gezet in zowel de lokale als nationale elektronische scene. Deze zaterdagavond wordt ze ondersteund door de Haagse tl;dr. Een ding is zeker: jij gaat nog lang niet naar huis.

Event

 

Rockodonts @ Musicon

"We laten onze tanden zien, voor zover we die nog hebben." Muziek is voor alle leeftijden en dat weten ze bij Stichting Rockodonts maar al te goed. De organisatie, een initiatief van o.a. Musicon, zet zich in om ook ouderen aan het rocken, scheuren en tokkelen te krijgen en is hier flink succesvol in geweest, afgaand op de lijst lokale, nationale en zelfs uitgezonden gigs die de 'Rockodont bands' op hun CV hebben staan. Deze zondag kunnen dBidh, Sixpack, Typical Tuesday, The Healers en Never-2-Old zich weer op Haagse gronden bewijzen. Entree is gratis.

Event