In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Joan As Police Woman @ Paard

De naam Joan As Police Woman duikt altijd wel weer ergens op, en niet zo gek want Joan Wasser is een van de bekendste eigentijdse singer-songwriters. Lekker tegendraads en bij vlagen bloedstollend mooi. Met de muziek die tussen blues, folk en soul inhangt wist Wasser al meermaals te overtuigen. Nu staat de zangeres in haar eentje, bewapend met gitaar en piano, in het Paard. Een show die voor We Are Public-leden zelfs gratis is. Dat is een vrij duidelijke keuze lijkt ons.

Event

Rewire x Korzo: Matmos, Caterina Barbieri @ Korzo

Dat je bij Rewire x Korzo de mooiste dingen tegen kunt komen is onderhand wel bekend. In de Prinsenstraat wordt in het danstheater het beste geprogrammeerd dat de wereldwijde underground te bieden heeft. Zo komt nu het elektronische duo Matmos hun nieuwste album Plastic Anniversary integraal spelen. Daarnaast staat de Italiaanse componiste Caterina Barbieri ook op de planken. Nu hoeven we jullie onderhand niet meer uit te leggen dat alles uit Italië sowieso beter is dan de rest, dus lijkt dit ons een goede tijdsbesteding op de vrijdag.

Event

 

NHS . oa: Luis Malon @ Het Magazijn

NHS staat voor Nieuw Hollands Spoor. Een groep met een voorliefde voor elektronische muziek en duistere locaties. Zo ook Het Magazijn. Deze week kan je in het meest magische souterrain van Den Haag terecht voor een flinke dosis dansmuziek. Onder andere de Uruguayaanse muzikant Luis Malon komt langs, die even zal laten zien dat er meer dan alleen bijtende spitsen uit het Zuid Amerikaanse land komen.

Event

Vlaggetjesdag @ Keizerstraat

Komende zaterdag is het weer Vlaggetjesdag in Scheveningen. Naast een hoop haring happen, is er op muzikaal gebied gelukkig ook wat te beleven. De hele dag kun je genieten van verschillende acts in de Keizerstraat. ’s Middags is er vooral plaats voor jong onontdekt talent. De vroege avond heeft een iets bekendere programmering...

Wat hebben The Big Hairy, Splendid en Charly Lownoise met elkaar gemeen? Juist, Scheveningen. Geen wonder dan ook dat deze acts de boel afsluiten. Geen originele underground-indiebandjes. Wel gewoon een lekker feestje.

Event

Bassment presents Music Squad Label Night @ PIP Den Haag

Voor de nachtmensen onder ons is er gelukkig dit weekend ook genoeg te doen. Wij tippen PIP Den Haag, de plek die eigenlijk nooit teleurstelt als het om feesten tot in de late (of vroege) uurtjes gaat. Deze zaterdag presenteert Bassment de allereerste Music Squad Label Night. Dit relatief jonge label bestaat uit een groep getalenteerde producers (en tevens vrienden) uit heel Europa.

Onder andere Grey Code, GROUND en Skylark zullen de PIP overmeesteren met hun ‘filthy deep sounds’. Uiteraard geeft ook Bassment Soundsystem acte de présence. Geen reden meer om stil te staan.

Event

Bier en Braadfestival 2019 @ Kompaan

“Alle stoere mannen verzamelen!” Zo luidt het promotiefilmpje voor het Bier en Braadfestival van Kompaan. Een festival voor mannen dus en in het speciaal voor vaders. Het is niet voor niks Vaderdag. Verwacht een hoop mannelijke mannendingen zoals: eten van de barbecue en een stoere-mannen-markt. Natuurlijk is er ook de nodige livemuziek aanwezig van echt Haagse bands. Volgens de evenementpagina is er zelfs aan de kinderen gedacht, met verschillende activiteiten en entertainment.

Hopelijk zijn vrouwen ook welkom.

Event