In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Intergalactic FM Festival @ PIP + Panama Racing Club + Bleyenberg

De Binckhorstlaan vormt de komende dagen de thuisbasis voor de West Coast mayhem van het Inergalactic FM Festival. Wat er precies waar en wanneer op het programma staat is voor iedereen een vraag maar dat het een lekker feestje voor de Dutch underground-liefhebber wordt staat vast. Verwacht in ieder geval Haagse grootheden als I-F, Legowelt, Guy Tavares en uiteraard Intergalactic Gary. Het festival wordt op donderdag vanaf 16:00 gratis ingeluid bij Panama Racing Club. Voor het weekend zijn er nog tickets te koop. 

Event

Ziggy Splynt + Garden Mum @ Paardcafé

Alternatieve rockformatie Ziggy Splynt uit Utrecht neemt de vrijdagavond het Paardcafé over. Met een bups prijzen op zak en een hoop tourdata op de planning gaat het hartstikke lekker met de moderne rockband. De popronde omschreef de muziek van Ziggy Splynt als "grote refreinen, verrassende ritmes, zware gitaarriffs en melodieuze samenzang”. Ons doet het een beetje denken aan Muse. Ze worden vergezeld door de surf- en garagerock van het Haagse Garden Mum.

Event

 

Port of Call Album Release @ Korzo

We hebben er bijna vier jaar op moeten wachten, maar aankomende vrijdag releast Pieter van Vliet samen met band Port of Call het nieuwe album Clear Memories in een intieme setting in Korzo. Volgens Pieter gaan de negen liedjes op het nieuwe album over de mooie dingen in het leven. De twee nummers die eerder al naar buiten kwamen (The Party en 25, 26, 27) beloven in ieder geval veel goeds. Het album komt mooi op tijd voor de popronde dit najaar waarvoor Port of Call is geselecteerd. Het aantal zitplaatsen is beperkt dus zet jezelf snel op aanwezig als je erbij wilt zijn. Bonus: na afloop is er een feestje. 

Event

OHM X Het Magazijn XL @ Het Magazijn

In Delft is OHM Festival weer aan de gang maar om de Hagenezen met heimwee niet te vergeten heeft het festival de handen ineen geslagen met ons eigen Het Magazijn. Nu kan er in onze favoriete uitgaansbunker genoten worden van de vinyl-only draaiende Sunil Sharpe en Jelly. Super tof natuurlijk. Daarnaast kan je op vertoon van je OHM-ticket of een ander bewijs dat je op het festival was voor slechts vijf schamele euro's Het Magazijn betreden.

Event

Popschool presents: Out of Office, let's rock @ Paardcafé

Elke Haagse muzikant die je nu ergens ziet is ooit begonnen. Spike wist vroeger niet hoe je een geluidsman moet aanspreken, César Zuiderwijk trommelde vroeger ook op potten pannen en Camiel Meiresonne heeft vast ooit 'Smells Like Teen Spirit' gecoverd met een groepje klasgenoten. 

Dit geldt dus ook voor de kids die muziek maken bij Popschool Den Haag. Na maanden lessen worden de eerste bandjes gevormd en wordt er naar shows als deze, in het Paardcafé, toegewerkt. Misschien zijn die koters nog wat jong, maar er wordt met hart en ziel gespeeld. WIe weet zitten de sterren van morgen er wel tussen.

Event

 

Jump Open @ Jump Team

Een festival voor surfers op het strand van Scheveningen, klinkt als iets vrij normaals. Je leert hier het weer voorspellen en nog veel meer handige trics voor wanneer je in een wetsuit in het water ligt. Maar er is ook ruimte voor een muzikaal programma. Onder andere The Mighty Breaks en The Ocean Tribe treden op. Ook is er ruimte voor de huisband van Jump Team en zijn er verschillende DJ-sets. Als het weer ook nog eens meezit, lijkt het een leuk feestje te worden.

Event