In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Licks and Brains & Eric Vloeimans @ Paard

Eric Vloeimans kan goed overweg met een trompet. Licks & Brains is een bigband met een repertoire van heb ik jou daar. 18 man (m/v/x) + trompettist op een podium is een dansbare avond met jazz, soul, funk en dance.

Projazz heeft de Grote Zaal in Paard weten te regelen. Als je voor donderdag nog ergens 20 euro weet te vinden is dat mooi, heb je ook weer wat te doen.

Event

One Hidden Frame + Coral Springs @ Paardcafe

Punk, herrie, fijn! Een dubbelafiche in het Paardcafe, de plek om je trommelvliezen op een intieme manier te verliezen.

One Hidden Frame komt overvliegen uit Finland. Melodische punk, heeft iets weg van Propagandhi. Zitten inmiddels aan hun vijfde album. Genoeg materiaal om het Paardcafe om ver te blazen dus.

De Finnen nemen Coral Springs na het Paard mee naar Bonn en Mol. Dit vijftal hoeft niet zo ver te reizen, met bandleden uit eigen stad. Brachten in februari debuutplaat Always Lost, Never Found uit. De pop-punk/punk-rock luistert lekker intens weg.

Event

Wulf @ Paard

Wulf in het Paard, dat is niet voor het eerst. Sam Feldt had met Lucas & Steve een hitje ('Summer On You'), maar de Hilversumse singer-songwriter zorgde voor de stem. De man met bandana scoorde zelf ook met 'Mind Made Up' en 'Switching Gears', en komt dit jaar met een debuutalbum.

De kleine zaal is strak uitverkocht, dat wel. Maar wie weet kan je nog ergens een kaartje hosselen.

Event

Fata Boom @ Zwarte Ruiter

Okee, deze redacteur biecht even een van zijn meest guilty muziekmomentjes op. Zit je klaar? Komt 'ie... Ik ben een tijdje fan geweest van Die Antwoord. Ik stond vooraan bij twee Lowlandsshows, dacht een tijdje dat ¥o-Landi mijn favoriete vrouwelijke rapper was, kreeg een high-five van Ninja en heb nog ergens achterin een kast een t-shirt liggen. Erg hé.

Nouja, gelukkig stoppen die Zuid-Afrikanen binnenkort met optreden. Ikzelf ben inmiddels genezen maar voor iedere fan die niet over het verlies van de twee weirdo's  komt is er Fata Boom. Van eigen bodem, minstens zo raar en een stuk beter. Dit weekend staan ze in de Zwarte Ruiter, misschien loop je mij ook tegen het lijf.

Event

 

Indigo x Woosah: Happy Hunting Ground @ Zwarte Pad

Ondertussen een fenomeen in het zomerseizoen; Happy Hunting Ground aan het Zwarte Pad. Een feestje voor iedereen die houdt van dansen en van het strand. Zoals te verwachten op het Zwarte Pad is Sunny Sjoerd van de partij en ook Pat Smith komt langs. Maar ook acts die niet tot de usual suspects behoren staan op Happy Hunting Ground. Zo komt ´De Fenomeen´ Donnie langs en staat Andre Agressi achter de draaitafel. Feestje gegarandeerd.

Event

H Y P E R F O C U S @ The Grey Space In The Middle

The Grey Space In The Middle is altijd een plek waar bijzondere acts terecht kunnen. Dingen die te alternatief zijn voor de "grote, bekende" podia als Paard en Zwarte Ruiter, maar een minstens zo prominente plek in het landschap verdienen. Daarnaast is de Grey Space een van de tofste plekken in het Popdistrict, met een ontzettend toffe underground-vibe. Tijdens Hyperfocus ligt de aandacht bij IDM (intelligent dance music). De underground onder de elektronische muziek. De grote naam is James Shinra maar ook Anni Nöps en Roel Funcken staan op het affiche. Verder zijn er ook VJ's geboekt dus zullen alle zintuigen geprikkeld worden.

Event