3voor12 Den Haag tipt, week 9 3voor12 Den Haag tipt, week 9

The Pineapple Club, (P)Rewire X Korzo en James Burki

, Lone Mokkenstorm & Eric Hoetjes

In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Passa + Remy Cooper @ Het Magazijn

Wie de nieuwe maand met een knal en een dansje wil inluiden, kan deze donderdag afdalen naar de donkere hoekjes van Het Magazijn, waar de derde editie van The Pineapple Club zal plaatsvinden. Huis-DJ Passa wordt deze editie vergezeld door het jonge Haagse talent Remy Cooper. Samen zorgen ze voor grooves tot in de vroege uurtjes. De eerste honderd enthousiastelingen kunnen overigens een gratis ticket bemachtigen via eventbrite. Graag gedaan!

Evenement

Laurel Halo + Colleen @ Korzo Theater

Wel al zin in Rewire, maar geen zin om helemaal tot april te wachten? Bij wijze van voorproefje wordt in de aanloop van het festival een reeks legendarische muziekavonden georganiseerd in het Korzo Theater: Rewire X Korzo. Artsy, cultureel verantwoord en nét even anders. Deze editie staan de Amerikaanse DJ Laurel Halo en de  Franse multi-insturmentalist Colleen op het programma. Beide artiestes presenteren vrijdag werk van hun gloednieuwe albums. Al met al een perfecte (P)Rewire.

Evenement

Yori Swart + Luka @ PAARD

De Amsterdamse Yori Swart gaat als een raket. De singer-songwriter bracht afgelopen september haar album getiteld - jawel - 'September' uit en brengt deze nu op een Nederlandse tour ter gehore. Maar ook buiten de landsgrenzen weten haar zuivere stem en gitaarspel te betoveren: Amerikaanse, Britse en zelfs Marokkaanse podia zijn de artieste niet vreemd. Vrijdag brengt ze haar folk- blues- en popmix ten gehore in de kleine zaal van PAARD. Wees op tijd, want de Rotterdamse Luka mag het publiek opwarmen. En laat zij nou nét een nieuwe EP hebben uitgebracht.

Evenement

Girls Go BOOM presents: OOO -EP Release + Sale Gosse + FFOOSS @ Paardcafé

Paardcafé viert internationale vrouwendag een vijftal dagen te vroeg, maar wat rot het. Een avond stampensvol met oestrogeen en X-chromosonen, op het podium althans. De Groningse punkband OOO releaset haar EP wat een gegarandeerd feestje lijkt te worden als we onze collega's uit het hoge noorden mogen geloven. Verder zullen onze zuiderburen vertegenwoordigd worden door Sale Gosse die bluespunk maken en zal de Utrechtse formatie FFOOSS van de partij zijn. Al met al een avond waar punk, in al haar vormen, de boventoon zal voeren. En dat is nooit vervelend.

Event

Kraantje Pappie @ Paard

De Groningse rapper Alex van der Zouwen heeft naar eigen zeggen een moedervlek waarop lijkt dat de woorden Kraantje Pappie staan. Als je goed kijkt kan je zien dat dit eigenlijk een tatoeage is. De vocalist onderscheid zich van collega's door een eigen manier van rappen er op na te houden. Daarnaast is zijn flow lekker en volgen de woorden elkaar in rap tempo op. Ook is er een garantie voor een lekker feestje als de beste man op de planken staat. De Haagse DJ Friss staat achter de draaitafels dus er is ook een reden om te gaan als je louter Haagse muziek tof vindt. Maar een optreden van 'Crane' is eigenlijk altijd wel de moeite waard.

Event

Storks Instores: James Burki @ The Golden Stork

In het hostel The Golden Stork kunnen backpackers die Den Haag bezoeken fijn onderdak vinden, maar er worden ook optredens gegeven. Dit weekend komt James Burki langs om een klein instoretje te doen. De Navigators-bassist is, zoals misschien bekend, al een poosje bezig met solo-optredens. Maar na single 'Brother We're Here To Dance' kwam er vrij weinig nieuws uit (ondanks meerdere aankondigingen dat er nieuw materiaal aan zat te komen). Misschien dat er tijdens deze gig wat recenter materiaal het daglicht gaat zien. Zo niet, kan er altijd nog volop meegebruld worden met het refreintje van 'Brother'.

Event

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag