3voor12 Den Haag tipt, week 8 3voor12 Den Haag tipt, week 8

Fresku, Grandmaster Flash & Kapok

, Frank de Jong & Bart van Gent

In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Fresku @ Dakota

Rap met een zachte G. Tussendoor wat typetjes. Roy Reymound groeide op in Eindhoven, Curaçao en een timmerfabriek. Soms is hij Gino Pietermaai, meestal is hij Fresku. Deze donderdag is de woordenkunstenaar te bewonderen in het kleine Dakota. Kaarten zijn nog verkrijgbaar...

Event

GUAP Night: Rico Stone, Juulz & Jowflow & Coach F @ Paardcafe

Tijdens GUAP Night staat Haags hiphop en R&B talent op het podium. En als kers op de taart draaien lokale DJ's zoals DJ Triple E3 plaatjes. Verwacht dit weekend Rico StoneJuulz & Jowflow en CoachF.

Entree is dankzij onder andere PAARD, CultuurSchakel en Musicon helemaal gratis. En als je het wat vindt dan kan je je ook nog aanmelden om een keer mee te doen, kijk maar.

Event

Korfbal + Fungo Bat @ Zwarte Ruiter

Het is tijd voor lekkere garagerock op de Grote Markt. Korfbal komt spelen. Het doet een beetje denken aan de Arctic Monkeys. Ze zijn nog jong, maar zeker niet onervaren. Zo stond het viertal al op Eurosonic.

En later komt ook Sam Verbeek, ofwel Fungo Bat, wat garagerock neerzetten. Dat doet hij op plaat helemaal zelf, als een ware multi-instrumentalist. Live wordt er echter wel met een band gespeeld. Er zit een sausje van beat, psychedelica en punk overheen, dus al met al zal het wel snor zitten.

Event

Kapok @ Korzo

Eens in de zoveel tijd komt er een hele bijzondere band om de hoek kijken. Dat is het geval bij Kapok. De groep zou niet misstaan op een Rewire editie. De groep vermengt klassiek, rock, jazz en Afrikaanse muziek met elkaar. De act is vooral voor degene die instrumentale muziek doorgaans liftmuziek noemt een nieuwe ervaring. Maar de muziekliefhebber die originaliteit en vakkundigheid hoog in het vaandel heeft staan komt ook aan diens trekken. Kortom een improvisatieband die naar post-rock en Sonic Youth heeft zitten luisteren. Beter dan dat kunnen we het niet omschrijven.

Event

The Crave Warehouse @ The Crave

Aan alles komt een einde, behalve aan The Crave. Het feest The Crave Warehouse zal deze zaterdag voor het laatst gegeven worden. De line-up bestaat uit I-F, David Vunk, cosmox, Umwelt Stranger. Volgens de beschrijving gaat de organisatie terugblikken op de afgelopen vijf jaar. Wij geloven dat er 'gewoon' goed gefeest gaat worden, dat terugblikken doen ze maar zonder DJ's. In juni is er gewoon weer een Zuiderpark-avontuur. Kortom aan The Crave Warehouse komt een einde, maar dat is nog niet het einde van The Crave. 

Event

Grandmaster Flash @ Paard

"Junkies in the alley with the baseball bat". Wie kent deze line nog uit 'The Message'? Elke zelfrespecterende 'echte' hiphop kenner weet over wie we het hebben: Grandmaster Flash. De scratch- en dj-legende van deze iconische track heeft de misschien wel de gehele hiphop geschiedenis meegemaakt. Maak je borst maar alvast nat voor een geschiedenisles in oude krakers van de oldskool hiphop. De naam zegt eigenlijk al genoeg, hier moet je bij zijn. Althans als je een klein beetje hart voor hiphop claimt te hebben. In het voorprogramma staat DJ Rockid. 

Event

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag