3voor12 Den Haag tipt, week 7 3voor12 Den Haag tipt, week 7

HBA on Tour, Benjamin Fro en Tess et les Moutons

, Lisette van der Poel & Eric Hoetjes

In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

HBA On Tour @ Paardcafé

De Herman Brood Academie levert al jaren een aantal uitstekende muzikale talenten. Denk bijvoorbeeld aan Mister PolskaRondé of aan onze eigen, inmiddels ter ziele gegane, Haagse trots Taymir. Met de HBA On Tour shows komt de nieuwe popelite langs verschillende iconische plekken in Nederland, zo ook het Paardcafé. Ballarat BandidTowtruck en Nova Child (met leden van Seed Of Ayawaska en My Girlfriend) zullen hun kunsten komen vertonen. Kom nu kijken, deze acts zouden zomaar snel heel groot kunnen zijn. 

Event

Graukunst ft. Antoni Maiovvi @ Grey Space In The Middle

Grauzone mag dan alweer bijna een week geleden zijn, de organisatie er achter knalt lekker door. Een expositie en muziek in de Grey Space, die wij stiekem een van de tofste undergroundlocatie van Den Haag vinden. Onder andere DJ en italo dance producer Antoni Maiovvi komt met zijn nieuwe live-band optreden. Klinkt cultureel verantwoord...

Event

Benjamin Fro @ Paard

Een Amsterdamse rapper die in de Poolse hitlijsten staat, dat klinkt bijzonder. Bijzonder cool welteverstaan. Benjamin Fro is een Engelstalige rapper die steeds meer van zich laat horen. In tegenstelling tot zijn Nederlandstalige collega's gaan zijn tracks niet over hoe veel 'stacks' hij 'bosst' op (pardonnez le mot) 'kechs', maar laat de vocalist merken dat hij 'woke' is. Politiek, sociaal- engagement, het komt allemaal langs bij Fro. Niet voor niets werd hij geselecteerd voor de Popronde. De vergelijking met Kendrick Lamar is misschien wat voorbarig, maar fuck it, de inhoud is even sterk.

Event

Kieff + support @ Paardcafé

De jongens van KIEFF lijken pas net hun garage in Oegstgeest verlaten te hebben. Toch bracht de band onlangs al een eerste EP uit: Noise/Relapse. De ongepolijste shoegaze sound van de band komt voort uit inspiratiebronnen als Nirvana en is vergelijkbaar met Deerhunter. Benieuwd? KIEFF is zaterdag gewoon gratis te bewonderen in het Paardcafé.

Event

Tess et les Moutons @ September

De Franse chansons in een nieuw jasje, dat is misschien wel hoe Tess et les Moutons het beste te omschrijven valt. De band vertolkt klassiekers van onder andere Brel en Piaf, in het Nederlands of in het Frans. Tess et les Moutons hebben door middel van crowdfunding een album kunnen uitbrengen: ‘’Chansons pour non-francophones’’. Je hoeft dus niet per se francofoon te zijn om dit concert geheel gratis mee te maken in September.

Event

Singer Sunday: Het Nieuwe Lied @ Pepijn

Zin om je op zondagmiddag in een knus theatertje onder te dompelen in Nederlandse kleinkunst? Dat kan in Theater PePijn. In deze editie van Het Nieuwe Lied brengen Peter van Rooijen, Eva van Manen, Maarten Ebbers en Tjeerd Gerritsen hun liedjes ten gehore. Humor is niet uitgesloten. Kaartjes zijn €13,50 en je krijgt er nog gratis thee bij ook.

Event

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag