3voor12 Den Haag tipt, week 5 3voor12 Den Haag tipt, week 5

Piñata, Lucas Hamming en Talent Event

, Eric Hoetjes

In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Piñata @ Zwarte Ruiter

Kinderen van wijlen surfdorp F.A.S.T. verenigt u! De verloren zonen van Piñata zijn wedergekeerd! Toegegeven, ze waren niet echt verloren, en wie opgelet heeft, kon Rinse en Ravian met hun project Tumbleweed op verschillende plekken zien spelen, maar ze zijn er weer. De Scheveningse surfvibe-koningen komen naar het schijnt met nieuw materiaal en zoals we van ze gewend zijn zomerse klanken. Een ideale manier om je werk/studie/winterdip te vergeten en alles weg te dansen. Dus, trek de teenslippers aan en schreeuw uit volle borst mee! "This is the Island!"

Website

David Nance + Black Monsoon @ Paard

Lo-fi, een genre wat eigenlijk wil zeggen: we hebben niet zo veel aan het masteren van de muziek gedaan en de gehele plaat bij de drummer op de slaapkamer opgenomen. Het is überpopulair en we zien het steeds vaker terug, ook in Nederland. David Nance is een artiest die dit ook doet. Naast zijn hobby; coveralbums opnemen. Maakt hij muziek die klinkt alsof er een flinke lading drugs naar binnen is gewerkt. Nouja, het klinkt verdomde goed en als je in de stemming bent kan je hier heel lekker op gaan. Denk aan Beach House of The Velvet Underground, daar het midden tussen. Voorprogramma wordt geleverd door Black Monsoon. 

Kijk hier voor meer informatie.

Filthy Felons + Icarius @ Paardcafé

Lekker raggen, dat is het devies. Heb je nou echt zin om helemaal uit je panty te gaan, alles kapot te maken en de hele wereld de schurft te wensen? Dan is Paardcafé vrijdag jouw plek. De Utrechtse band Filthy Felons komt het podium vakkundig verbouwen met hun punky-hardrock muziek. Daarnaast zal het Haagse Icarius een voorprogramma leveren dat nog een tandje meer richting metal neigdt. Bier drinken, schreeuwen en zaterdag met knallende koppijn wakker worden, veel beter wordt het niet.

Lees hier meer

Sextile @ Zwarte Ruiter

Punk meets post-punk, klinkt als een contradictio in terminis. Sextile doet het echter al twee jaar en de puristen uit hun thuisstad Los Angeles liggen aan hun voeten. Na een flink eind gevlogen te hebben komen de dame en heren nu ook onze eigen Zwarte Ruiter begroeten. Een act die op het eerste oor ook best op een festival als Sniester, of groter: Lowlands, zou kunnen staan, maar dan nu voor nop in de Ruiter. Wordt gegrepen door de energie en ga knallend de zaterdagnacht in!

Hier meer

Symphonic Junction, Lucas Hamming @ Paard

Je vriendin vindt hem sexy, jij vond hem tof toen hij bij 'De Beste Singer-Songwriter' zat en zelfs Matthijs van Nieuwkerk wil hem zijn; Lucas Hamming. The Hamm bezoekt Den Haag jaarlijks meerdere keren maar nooit zal het zo zijn als deze zaterdag, hij staat namelijk op de planken met het Residentie Orkest. Zoals we gewend zijn tijdens Symphonic Junction wordt klassiek en pop gemixt en krijgt de artiest die in de spotlight een hele kluif aan het hoge niveau waar het nu bij moet aanhaken. Muzikaal top, pedagogisch verantwoord en zeer vermakelijk. 

Event

Voorronde Talent Event: Hiphop @ Musicon

Jong talent spotten blijft een kunst, met name als het om hiphop gaat. Veelal zitten de artiesten op hun zolderkamer tracks te tapen, doen ze wat open mic's en op eens heeft Kees de Koning of Jiggy Dje ze gecontracteerd en zijn het sterren. Den Haag stond nooit echt bekend als hiphopstad maar acts als SFB en Wilde Westen hebben er ook nog eens voor gezorgd dat we op de kaart staan. Talent Event is natuurlijk een bandwedstrijd met €1000,- aan prijzengeld, en (misschien nog belangrijker) een optreden in het grote Paard als hoofdprijs, maar het is ook de uitgelezen mogelijkheid om de sterren van de toekomst te komen aanschouwen. Wij zullen er in elk geval zijn om Yael, Double S en Same Difference te komen scouten, jij ook?

Event

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag