In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Metalcafé @ Paardcafé

Donderdag 18 januari wordt het Paardcafe een metalcafé met maar liefst drie metalbands. Callous Intent, Razorblade Messiah en Warborn Waste mogen de haren doen wapperen. Callous Intent is ontstaan uit Priapis. Het materiaal bestaat dan ook uit oude nummers uit de Priapsistijd met een twist, een paar nieuwe nummers en wat covers. Razorblade Messiah brengt old-school metal zoals ze dat in Rotterdam spelen naar Den Haag. Warborn Waste mag de Haagse trots verdedigen met hun deathmetal.

Website

Microclub @ Magazijn

Waar Het Magazijn bekend staat om feestjes die om middernacht beginnen en nog lang door gaan, is het deze vrijdag tijd voor verandering. Tijdens de Microclub openen de deuren van Het Magazijn om 20.00 uur, sluiten ze om 22.00 uur en gaat om middernacht het licht aan. Undigo opent de avond en wordt halverwege afgelost door Malbetrieb. Het feest is over komen waaien uit Utrecht, waar het een populaire bedoening is. Wie denkt dat dit feest op kinderen gericht is heeft het mis, de doelgroep is mensen die na werk, borrel of diner al willen dansen. Het Magazijn blijft na middernacht nog open voor Club25 met Stranger en Secunda, dus wie het bont wil maken heeft hier de ruimte voor.

Kijk hier voor meer informatie.

Parish Gaynight @ PIP

Ben je er nog steeds niet over uit wat je het liefst tussen de lakens hebt of weet je dat maar al te goed? Bij Parish Gaynight maakt dat niets uit. Hier gaat het om wat er gedraaid wordt en niet om wie je wilt zijn, wie je bent, of met wie je mee wilt. Als één van de acts dat goed uitdraagt, is het Lupe wel. Hij noemt zijn missie: mensen verbinden op de dansvloer. Dat moet zeker lukken deze avond. Intergalactic Gary draait al sinds de jaren 80 en is dit nog steeds niet verleerd. Samen met Pasiphae bracht hij in 2016 de EP ‘Made of Glass’ uit. Aangezien Pasiphae ook komt, is het te hopen dat ze ook vrijdag gaan samenwerken. Kom vroeg want de avond begint met een mix van disco, house en techno door Andre Agressi en Siquiche. Parish Gaynight roept op: Come as you are! Kom je ook?

Lees hier meer

Mister Pretty + Bromley + Spring Tide @ Paardcafé

Mister Pretty had een meer dan redelijk jaar in 2017. De optredens werden meer, Stork On Air (RIP) werd aangedaan en de EP genaamd 'II' werd uitgebracht. Die lijn probeert de Haagse band die voorheen furore maakte als The Charming Quarks door te trekken naar 2018, te beginnen met een show in het altijd sfeervolle Paardcafé. Bevriende acts Bromley en Spring Tide zullen ook langs komen om wat van hun werk te laten horen. Al met al een Haags feestje.

Event

Loevesteinsessies #5 @ Loevesteinlaan

De Loevesteinsessies behoren tot de best bewaarde geheimen uit de Haagse muziekscene. Het maandelijks terugkerende fenomeen bied de bezoeker muziek, kunst en poëzie in de kelder van Loevesteinlaan 355. Wat het concept precies inhoudt weten we zelf ook niet maar wij zijn meer dan benieuwd. De muzikale line-up voor deze editie bestaat uit: Sugar Coated Mind BombsMaggie Brown, Parastroyed, Giovanna's Zoo en DJ Benny Bee. Verder zal Marc van der Holst gedichten voordragen. Wij zijn benieuwd, jij ook?

Event

Sneeuwpop @ Wateringen

Het festival met de quasi-grappigste naam van de regio vindt dit weekend weer plaats: Sneeuwpop. In Wateringen, nabij de hofboerderij, kan er weer genoten worden van een keur aan bands. Ditmaal wordt de bühne gesierd met onder andere de bands: Little Giants, Dann Hill en Bloodsphere. Klinkt als iets waar wel draagvlak voor is onder muziekliefhebbers.

Event