In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

The Cubical (VK) @ Paardcafé

Uit Liverpool komt wel vaker leuke muziek. Deze Britten hebben de wereld al gezien, en speelden van Australië tot Amerika en van Noorwegen tot Spanje. Als je als vijftal dan ook nog mag openen voor Bob Dylan dan weet je dat je meedoet. Donderdag komt de Britse groep The Cubical naar het Paardcafé. Zonder Bob Dylan, maar met wat lekkere blues en garagerock. Het doet denken aan Nick Cave, maar is toch net anders.

Evenement

Club25 . Interstellar Funk - all night @ Magazijn

Zet je wekker op zaterdag maar uit, want vrijdag kan je hard gaan tijdens Club25 van District25. Interstellar Funk (Dekmantel | Rush Hour) stond in 2017 ook al in Het Magazijn.

In 2018 zal hij opnieuw het licht pas uit als de zon weer op is. Een avondje electronische underground voor een tientje, mooi.

Evenement

Nina Simone: Sabrina Starke & Jazz Orchestra of the Concertgebouw @ Paard

Een vol podium, want het Jazz Orchestra of the Concertgebouw komt met 17 man (M/V/X) naar het Paard. Samen met zet deze bigband regelmatig een eerbetoon neer aan grote artiesten.

Vrijdag reist de groep je samen met singer-songwriter Sabrina Starke door het oevre van de Amerikaans jazz, blues, soul en R&B grootheid Nina Simone. Er zijn nog kaartjes!

Evenement

Vlaggetjesdag @ Scheveningen

Deze zaterdag staat er zoals vanouds een aantal podia verspreid over Scheveningen met opkomende artiesten, lompe singer-songwriters en volkszangers. Wij adviseren om naar de keizerstraat te gaan, hier staat volgens de organisatie 'knotsgekke muziekbende'. Hier staan deze dag de winnaar van de Collision of Arts van Saturnus: Icarius, The Raspers, Destructive Penguins, The Big Hairy en Tim Knol.

Evenement

Summit Summer Edition @ Musicon

Kan je geen genoeg krijgen van singer-songwriters? Dan ben je deze zondag bij het Musicon aan het goede adres. Van 16:00 tot 21:00 kan je genieten van een artiest per half uur. Op de affiche onder andere Amina Sahli, Thomas Triemstra en Nen Milan. Het zal zeker een rustige setting worden, voor de verandering zal er zelf een BBQ aangewakkerd worden. Met in totaal acht singer-songwriter is het oppassen dat je niet langzaam in slaap sust.

Evenement

De Zondag: Het Magazijn @ Whoosah

Het Magazijn is deze zondag op een mini-tournee. De volgende DJ's zullen voor de verandering stampende beats op strandtent Whoosah ten gehore brengen: Ramin&Reda, Udigo & TITIA. Het voordeel is hier vooral dat als je vroeg komt de entree gratis is. Wij vragen ons af of de kille sfeer zich vertaald op een zonnige strandsetting. Mocht het onverhoopt snoeihard gaan regenen dan raden wij zeker aan om te gaan.

Evenement