3voor12 Den Haag tipt, week 22 3voor12 Den Haag tipt, week 22

The Crave Festival, Kaderock en David Benjamin

, Paul Lindenbergh & Bart van Gent

In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Xeno & Oaklander / Antoni Maiovvi / Elixer by Grauzone & Submarine @ Magazijn

Donderdag 31 mei, 23:00

Donderdag 31 mei, 23:00

Als Grauzone in de stad is, weet je dat de muziek bijzonder wordt. Slaat het festival de handen ineen met Submarine en Het Magazijn, dan weet je dat het niet te missen is. Een live synth performance van Xeno & Oaklander is dit keer het resultaat van deze samenwerking op een clubnacht met Antoni Maiovvi en Elixer. Eerstgenoemde is bekend van Giallo Disco Records, een label dat zich toelegt op euro-horror geïnspireerde dance muziek. Elixer is het muzikaal samensmelten van Grauzone organisator Natasja Alers en Yokocola muzikant Sid Idiopath, samen verantwoordelijk voor een verrassende mix van new beat, acid, wave, synth en techno.

Evenement

Jellephant & The Phantoms + Support @ Paardcafe

Donderdag 31 mei, 19:30

Donderdag 31 mei, 19:30

Jellephant & The Phantoms grijpt terug naar de psychedelisch 60’s-geluid en dompelt deze onder in een shoegaze-saus. Wie deze donderdagavond het Paardcafé betreedt, kan zich maar beter voorbereiden op een fuzzy sound die vergeleken wordt met rustige Ty Segall en The Brian Jonestown Massacre. Tomeloos kalme gitaren fuzzen je tegemoet en dragen je weg als op een zomerwolk, geschikt voor een ontspannen biertje om het bijna-weekend in te luiden. Support komt van “Support.” Dit staat uiteraard voor een spannende verrassing om het programma aan te vullen.

Evenement

TCF18 Opening - Unit Moebius, Rude66 & Identified Patient @ Het Magazijn

Vrijdag 1 juni, 22:00

Vrijdag 1 juni, 22:00

Ook op vrijdag kunt u zich naar Het Magazijn haasten, want daar vindt de aftrap van het The Crave Festivalweekend plaats. Het Londense Ransom Note label komt het programma hiervoor verzorgen. Rude 66, Unit Moebius, Identified Patient & Stevie Whisper rukken uit voor de muzikale invulling. De eerste twee zullen in die volgorde beide een uur live musiceren, waarna Identified Patient en Stevie Whisper de nacht van ze overnemen om er tot het einde van de avond zeker van te zijn dat de muziek goed blijft. Dit wordt een avond die het daglicht niet kan verdragen, maar die in het donker zegeviert als geen ander.

Evenement

Kaderock @ Musicon

Zaterdag 2 juni, 12:00

Zaterdag 2 juni, 12:00

Naast The Crave is er dit weekend nog een festival: Kaderock. In en rondom Musicon is waar het allemaal gebeurt. Voor 2,50 heb je een bak aan rock:

Van Avi On Fire tot Cesar Zuiderwijk en van De Likt tot G.O.D. Er is van alles te zien en te beluisteren. Kaderock zoekt het zelfs internationaal met The Quill (SE) en Pickwalone (PL). Twee podia op een postzegel, wat wil je nog meer! Hop, pak die fiets. Op naar de Soestdijksekade.

Evenement

Nina June @ Paard

Zaterdag 2 juni, 19:30

Zaterdag 2 juni, 19:30

Nina June speelde eerder dit voorjaar tijdens Record Store Day in Delft. Daar kondigde ze het al aan: ik kom naar Den Haag.

Vanuit het niets kreeg 'For Love' twee miljoen streams op Spotify. Haar muziek is fijn om naar te luisteren, maar heeft ook een boodschap. Met het album BON VOYAGE zet de Amsterdamse zoete en zachte liedjes neer. De kleine zaal van het Paard is perfect om weg te dromen bij deze filmische muziek.

Evenement

David Benjamin @ Paardcafe

Zondag 3 juni, 19:30

Zondag 3 juni, 19:30

Als je aan de filmacademie studeert, wil je films maken. David Benjamin niet, hij maakt muziek. Als singer-songwriter won hij in 2015 de 3FM Talent Award. 'Can't get my head around loving you' ging de wereld rond en de Hagenees ging mee. Toch leuk dat hij tijd heeft voor zijn eigen stad.

Gitaarvirtuoos GUS warmt de boel deze zondag op. 8 jaar in de VS wonen doet wat met een mens. Daar komt niet altijd veel goeds van, maar voor GUS betekent het vooral dat hij gitaar kan spelen. Hij doet ook dingen bij Vice en MassiveMusic en wordt binnenkort te groot voor dit land. Wat doe je dan... juist ja, terug naar de VS. Komt dat zien, voordat het te laat is.

Evenement

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag