Nieuw jaar, nieuwe kansen! In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Mateusz Pulawski Lunar Quartet @ Regentenkamer

Mateusz Pulawski leent zijn naam aan een vierkoppige akoestische jazzformatie. De Amsterdamse heren brengen op deze avond hun derde langspeler uit: (Extra)ordinary Songs uit. Het Lunar Quartet belooft een simplistische uitvoering van de complexiteit die improvisatie met zich meebrengt. Kortom, ze laten zien dat improvisatie helemaal niet bijzonder ingewikkeld hoeft te zijn. Zelfs niet bij een genre als jazz. 

Website

Deformus, The Heritance + Defazer @ Musicon

Wat is de weekenddienst zonder een tip in de wondere wereld van metal? Deze week spelen Deformus, The Heritance Defazer in het Musicon. Deformus is een groep uit Den Bosch die vooral aanspreekt bij liefhebbers van sludgemetal met meer vaart erin dan een Sleep of Weedeater. Overigens zouden de heren moeten overwegen om de bandnaam te veranderen, het eerste zoekresultaat levert een puberale grindcore groep op á la Anal Cunt. Defazer is overigens een Haagse band die zichzelf met het motto "thrash metal will never die" de muziekwereld inslingeren. Dat wordt beuken!

Lees hier meer

Wolpop Ska: Andere Koek! @ Wolbodo Delft

Ska, ja dat is Andere Koek! De Delftse zelfbenoemde feestmachine speelt dit weekend op Wolpop, georganiseerd door Wolbodo. Wolbodo is een vereniging die doet denken aan de hoogtijdagen van studentenvereniging Koornbeurs. Studentikoos en het loopt vaak (op een leuke manier) uit de hand. De entree is gratis en verder zal de 'boerenbalkanband' Stennis optreden en maakt de bossanovaband Mozaïc zijn opwachting. Afsluiter DJ Passo geeft overigens eerlijk toe geen platen te draaien maar met CD's en mp3's zijn set te vullen. Genoeg ingrediënten voor een uitstekende avond dus.

Lees hier meer

Kong, Yokocola & Stakbabber @ Paard | Grauzone

Grauzone vult de zaterdagavond met het programma ‘INDEPENDIENTE’. Voor deze avond komen drie artiesten naar het Paard: indie en post-punt kwartet Stakbabber, Rotterdamse "punk-on-acid" van Yokocola en instrumentale alternatieve rock en avant-garde van Kong.

Entree is €12,50 voor drie mooie acts en een goedgevulde zaterdagavond in Paard.

Event

Single Release Madhara @ Paardcafe

Zin in nieuwe muziek? Madhara presenteert de eerste single 'Inner child' van het album dat de groep in april uit zal brengen. Klarinet, cello en zachte beats wisselen elkaar deze avond af. Naast de mix van jazz, pop en wereldmuziek van het zestal verzorgt producer Generate het voorprogramma. Hij werkte samen met de internationale groep uit Den Haag en Rotterdam aan de nog uit te brengen EP.

Event

Baz Reznik Live @ Zahara Cocktailbar

Strandweer is het niet, maar Zahara Cocktailbar gooit de deur open voor Baz Reznik. Zin in wat techno, acid en electro van de eigenaar van DYFR Records? Dan is dit de plek.

De DJ draait van 19:00 tot 23:00, een perfecte afsluiting van het weekend.

Event