In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

The Pineapple Club @ Het Magazijn

Donderdagen zijn er om te dansen en daarom vinden we het maar wat te fijn dat Het Magazijn The Pineapple Club in het leven heeft geroepen. Stop een biertje in je hand, laat je telefoon vooral thuis en geniet van de grooves van Klutchi en de Haagse Passa en LarryKoek. Entree tot middernacht is gratis, maar registreer dan wel even online. 

Evenement

Mink Presents @ PIP

Een cultuurbordeel moet kunnen verleiden, dat weet PIP Den Haag maar al te goed. Daarom gooien onze vrienden op de Binckhorst de boel voor een avondje op een andere versnelling. Mink Records organiseert er deze vrijdag namelijk een goedgevuld bandprogramma. Met het Haagse The Hazzah en The Mighty Breaks zit je natuurlijk sowieso al goed, maar de Zuid-Londense band Phobophobes maakt ook nog even van de gelegenheid gebruik om de zee eens over te steken. Rock 'n roll, surfrock en garage pop op één avond, en dan ook nog even dansen tot in de vroege uurtjes. Wij zijn om.

Evenement

Rewire @ diverse locaties

Dat je Rewire niet mag missen dit weekend hoeven we wellicht niet echt meer uit te leggen, maar we doen het lekker toch. Het driedaagse experimentele muziekfestival wordt deze vrijdag om 19.00 uur afgetrapt, waarna het alleen nog maar een intens, prikkelend en avontuurlijk weekend kan worden. Op het programma staan onder andere Nina Kraviz, Laurie Anderson en Panda Bear, maar leuker zijn misschien nog wel die artiesten die je nog niét kent. Wie op ontdekkingsreis wil, kan nog dag- of weekendkaarten bestellen en natuurlijk even onze drie uitgebreide verslagen van vorig jaar checken.

Overigens kunnen de echte puristen in Zaal 3 zich tegoed doen aan zwart vinyl tijdens de The Hague Record Fair meets Rewire, op zaterdag vanaf 13:00. Just saying.

Evenement

Storks Instores: Ludmil Krumov @ Bij Priester

Bulgaarse jazzgitarist Ludmil Krumov komt een instore spelen in kledingatelier Bij Priester. Een ongebruikelijke locatie voor een concert, maar dat is immers de koers die Storks Instores vaart. De jazz die Krumov speelt bevat naast de 'gebruikelijke' jazzyness invloeden uit Bulgaarse, Turkse en Indiaase muziek. Bijzonder? Zeker. Spannend? Ook. Maar bovenal; een leuk concert op een leuke plek. Mocht je niks te doen hebben op zaterdagmiddag, kom lekker kijken!

Evenement

Ready To Play loves Paardcafé @ Paardcafé

Ready To Play, welke Haagse muzikant is er niet begonnen? Bandcoaching van ervaren rotten, knikkende knieën voor je eerste optreden in Musicon, je eerste eigen geschreven liedjes en heel veel ervaring. Met die ervaringen op zak worden al 16 jaar de nieuwe Spikes en Anouks de Haagse popscene in geslingerd. Eens in de zo veel tijd wordt er in het Paardcafé een avond georganiseerd waar deze kids hun best doen om ouders, bekenden en onbekenden omver te blazen. Kom vooral kijken, voor je het weet zijn ze beroemd.

Evenement

Huub van der Lubbe @ Nieuwe Regentes

'Lovesong 100.001', 'Bloedend Hart' en 'Nergens Goed Voor'. Stuk voor stuk pareltjes uit het oeuvre van De Dijk. Frontman Huub van der Lubbe komt in de Nieuwe Regentes een solo-optreden geven en toelichting geven over de liedjes die de zanger door de jaren heen geschreven heeft. Achtergronden over de teksten die meestal ontzettend poëtisch zijn, iets waar een band als Bløf alleen maar van heeft kunnen dromen. Kortom, een optreden waar vragen worden beantwoord door een van Nederlands beste liedjessmeden.

Evenement