Nieuw jaar, nieuwe kansen! In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

2B@: Mother Bass & Crashing Bats @ Paardcafé

Vorig jaar had Machine Makes Man een uitwisseling met een band uit het oosten. Dit concept, met de naam 2B@ wordt nu voortgezet met een tweetal nieuwe bands; Crashing Bats uit ons eigen Den Haag en Mother Bass uit Arnhem. De band die een thuiswedstrijd speelt maakt een mengelmoes van rock en jazz met een lekker vleugje folk, terwijl de groep uit 'Het Haagje van het Oosten' recht voor zijn raap, no-nonsense rock ten gehore brengt. Een kleine week later wordt het in de Gelderse hoofdstad nog eens dunnetjes overgedaan, dus mocht je deze editie missen kun je altijd nog daarheen gaan.

Website

La Loye & Sam Solo & Hello Cinema @ Paardcafé

La Loye bevat een bekend gezicht voor de Haagse muziekliefhebber, Sam Spoorenberg van Nynde en Fexet maakt namelijk deel uit van deze Amsterdamse indieband. De veelzijdige muzikant doet hier iets heel anders dan de poppunk of folk die hij met de andere acts maakt. Hello Cinema maakt dan weer een ander type melancholische lo-fi indie. Vergelijkingen met Beach House en The Smiths zijn snel gemaakt. Al met al klinkt het als een avond waar een aantal veelbelovende bands op zal treden.

Lees hier meer

Kris Berry @ Paard

De vrouw met misschien wel de zoetgevooisdste stem en de indrukwekkendste bos krullen van Nederland; dat is Kris Berry. Vroeger zong ze met Perquisite, nu solo. Haar zegetocht duurt voort en met haar album Berry Street tourt de geboren Curaçaose al een tijdje door Nederland. Niet al te lang geleden stond Kris samen met Remy van Kesteren en het Residentieorkest in de grote zaal van het Paard, onder de noemer Symphonic Junction. Toen werd er al menig gevoelige snaar geraakt. Dat zal deze vrijdag niet anders zijn in de kleine zaal van het podium aan de Prinsengracht.

Lees hier meer

Nova Child & Death By Petrov @ Paardcafé

Nieuw herrezen psychedelische grungeband Nova Child (u weet wel; dat nieuwe bandje van Seed Of Ayawaska's frontman Gijs Schouten.) staat klaar je 2018 goed in te luiden in het Paardcafé. Het Haagse trio belooft je mee te slepen met een goede bak herrie met melodische zang. De jonge koppen staan er niet alleen voor deze avond, ook voor het niet lokale publiek is er wat wils. De Amsterdamse blues rockband Death By Petrov opent de avond door middel, jawel, ook een goede bak herrie. Dé perfecte wake-up call om uit je nieuwjaarsroes te komen.

Event

Rad Raven @ Zwarte Ruiter

Wie nog niet genoeg heeft gehad van de harde gitaren kan zich rustig verplaatsen naar de Grote Markt. De drie mannen die daar spelen hebben met ervaring uit eerdere bands ((Tiki Heads,Red Light Babies, Small Time Crooks) hun muzikale krachten gebundeld. Samen brengen ze rock ’n’ roll tot leven met hun nieuwe act Rad Raven. Bij de Zwarte Ruiter kun je terecht om onder genot van een biertje (of cocktail) deze muzikanten in actie te zien.

Event

The Crimson Kings @ De Pier

Mocht je al klaar zijn met het koude winterweer, ga dan naar het strand! The Crimson Kings spelen op de pier, maar nemen je mee op een muzikale roadtrip door plaats en tijd. Van country en folk uit de jaren 70 in Amerika tot de muziek van vandaag de dag. Perfecte muziek voor een stranddag dus, alleen een zonnetje vereist wat fantasie.

Event