Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

No Fun At All, Drunktank & Antillectual @ Paard

Ounk is alomtegenwoordig. Zo ook de Haagse punkband Drunktank die deze donderdag in het Paard optreed voor de Zweedse punkrockband No Fun At All. Drunktank draait al meerdere generaties mee in de Haagse muziekscene en heeft dus ook meerdere fases van de punkgeschiedenis bewust meegemaakt. Het is een bijzonder package, want ook punkrockers van Antillectual zijn van de partij. Drie keer punk van goed niveau. Verwacht lompe grappen, leuke meezingers en een moshpit. 

Link

 

Musical Utopias @ Korzo

Dit had net zo een kleine Rewire editie kunnen zijn. Het Musical Utopias festival is dit weekend te bewonderen op alle mogelijke manier in het Korzo Theater. Op het porgramma staan Peter Adriaansz, Ensemble Klang, Irreversible Entanglements, Moor Mother, Julius Eastman, Keir Neuringer en nog veel meer! Wij zouden dit aanbevelen aan iedere fan van experimentatie, free jazz en avant-garde. Als we voor één dag zouden moeten kiezen dan wel de vrijdag die in het teken staat van de free jazz en minimalisme met als thema 'Change'. 

Event

36 uur slecht gaan voor 't goede doel @ Pip

Wij spraken onlangs met Milo Driessen en Boaz Kok die een bijzonder plan hebben, namelijk om 36 uur zichzelf in een glazen hok op te sluiten voor het goede doel. Waar hebben we dat eerder gezien? In ieder geval is het een stuk spannender dan het klinkt, want ze gaan het hele weekend livestreamen. Met op vrijdag de Parish Gaynight. Hier zullen William Djoko, Oren Marzam en Lupe de avond verzorgen.

Event en event

Club 3voor12 Den Haag @ Paardcafe

Met clubavonden hoort schaamteloze zelfpromotie er gewoon bij. Of nouja, zelfpromotie, gewoon aandacht voor drie toffe acts: Beyond The Moon trapt af met alternatieve psychedelische rock. Het Haagse vijftal staat garant voor dikke sounds en pakkende ritmes, met 'All I Really Wanted' door de film Vechtmeisje als veruit bekendste nummer.

Floortje en Pepijn van der Kooy gaan als duo verder als Alison's Fall en laten met liveband horen wat broer-zus-formaties in 2018 nog te brengen hebben. The Cavern, maar dan net wat anders.

En G.O.D sluit de avond af. Prima, want daarna hoor je toch niets meer. Popronde knalde door het drietal uit zijn voegen, nu het Paardcafe nog. Speedrock dus.

Event

The Tambles @ Zwarte Ruiter

Het viertal kwam eerder dit jaar al voor Popronde in Den Haag. Nu heeft The Tambles zin om Den Haag nog een keer stuk te spelen. Als je er al 27 steden op hebt zitten kan De Zwarte Ruiter er tenslotte ook gewoon nog bij in 2018.

Wat kan je verwachten? Ogen dicht en je bent terug in de jaren '60. Heerlijke blues en rock 'n roll door vier mannen uit Gouda. Dit geluid hadden ze al toen ze met Jerry Hormone, Henk Koorn en voor de Velvet Underground & Nico tribute door het land trokken.

Minder van meetouren en covers, meer eigen werk. Die stap heeft de band inmiddels wel gemaakt. En je kan het resultaat helemaal gratis zelf komen beluisteren.

Event

Fluister presents: Christine Ott – Lotte Mon Amour @ Paard

Intense luistermuziek, dat is het idee van Fluister X Paard. Zitten, luisteren en je laten onderdompelen door de muziek. Heerlijk op een zondagmiddag. Dan brengt Christine Ott een hommage aan Lotte Reiniger, een pionier in de animatiefilms.

Kleine kwetsbare filmjuweeltjes aangevuld door klanken van de Franse componiste en pianiste. Ott bespeelt de piano en ondes-Martenot, een bijzonder soort electronisch toetsinstrument waar Radiohead ook maar wat graag gebruik van maakt.

Event

Ook zo'n schurfthekel aan kerst? Dan zijn er genoeg manieren om het volledig te ontvluchten. Niet alleen de Jeugd van Tegenwoordig staat met Kerstavond in het Paard, op Tweede Kerstdag is er in Musicon het jaarlijkse Antikerst, inclusief metal en bier.