Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

NEW NEW NEW met Young Marco @ Pip

Een nieuw seizoen gaat deze vrijdag van start voor de PIP in Den Haag. Wij spraken de organisatie eerder deze week nog over het nieuwe seizoen. Verwacht voor de laatste keer echt zomerse beats. Onder andere Young Marco, Kipkillah, Microwell RAFF staan op affiche.  Na vier weken zomerstop is er naast verse elektronische muziek ook wat te bewonderen aan de Pip zelf. De zelfbenoemde PIP tuin 11.0 en PIP Petanque baan worden gehint door de organisatie als nieuwer dan je dat kon herinneren. Wij zijn benieuwd.

Event

Embassy Festival @ Lange Voorhout

Den Haag, stad van de ambassades of pophoofdstad? Volgens het Embassy Festival deze vrijdag kan het ook allebei. Alle culturen komen samen en dat is niet alleen internationaal VVV-Kantoor. De diverse muziekprogrammering spreekt boekdelen. Wat dacht je van het Zwitserse popact Les Touristes (zaterdag) of de  Témé Tan? Op de zaterdag zijn er zelfs meerdere podia te vinden, waaronder een classical stage. De buik vol, het hoofd rijker en de oren plezieren. Dat kan. 

Lees hier onze 5 tips voor Embassy!

Event

Paard van Stal @ Paard

De opening van het nieuwe seizoen Paard gaat met een enorme knal los. Het Paard gaat van stal deze vrijdag; alle locaties zijn open en er spelen naar onze mening té gekke bands! Zo hebben we WWWater, die door Soulwax-broertje op de Belgica soundtrack terecht kwamen en onder andere al hebben opgetreden op het Down The Rabbit Hole festival? De buitengewoon goede indieband EUT en de rammelige garagerockers van Canshaker Pi. En dat is nog maar een selectie. Ook niet slecht, achteraf kun je genieten van de 80s, 90s & Nullies afterparty in de grote zaal. Eerder deze zomer hadden wij al een gesprek met de programmeurs van Paard over dit geweldige festival, lees dat hier!

Event

Festival NIMBY (Not In My Backyard)

Zaterdag 1 september, 15:30

Zaterdag 1 september, 15:30

Zaterdag is het tijd voor NIMBY 2018. Op 1 september is er in het hofje achter de Darwinstraat genoeg te doen en beleven. Met Melle de Boer, The Recordman en The Stangs is er bovendien ook nog een leuk muzikaal programma.

Vanaf 16:30 knalt de muziek over het best verstopte festivalterrein van Den Haag. Iets eerder kan je al genieten van hapjes en drankjes.

Evenement

Storks 070 Presents Music and Art: Valerija @ Bob's your Uncle

Zaterdag 1 september, 16:00

Zaterdag 1 september, 16:00

Het is weer tijd voor een maandelijks muzikaal momentje bij Bob's your unlce. Het talent van deze maand is Valerija Kravale. Ooit uit Letland en via de VS, Parijs, Gent, Berlijn en een verre reis in Afrika beland in Den Haag.

Een jaar geleden kwam haar album Stuck in melancholy uit, ze was toen net in Den Haag. Inmiddels is Den Haag weer verruild voor een volgende muzikale reis. Locaties veranderen, maar de alternatieve folk blijft.

Evenement

Clubhopping The Hague 2018

Zaterdag 1 september, 22:00

Zaterdag 1 september, 22:00

We kijken er al de hele zomer naar uit. Clubhopping. In Den Haag.

Wat? De hele avond los. Dance. House. Techno. Hip Hop.

Waar? 20+ clubs. De hele stad. Zelfs het strand.

Hoeveel? Gratis.

Het mooiste: speciale bussen, taxi's en, jawel, treintjes. Van club naar club. Ook gratis. De hele nacht door.

Evenement