Al zes jaar op rij kunnen mensen internationale cultuur snuiven op het Embassy Festival. Vrijwel elke ambassade die in Den Haag te vinden is, is aanwezig en biedt wat aan op het Lange Voorhout. Los van delicatessen en folklore uit verre oorden is er ook genoeg muziek op het festival dat vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september plaatsvindt. Daarom geeft 3voor12 Den Haag vijf muzikale tips waarvan wij denken dat die de moeite waard zijn om te checken.

Dylan LeBlanc

Zaterdag 14:15 - 15:00 /  Contemporary Stage 

De 28-jarige, Amerikaanse, folkzanger Dylan LeBlanc is er een om niet te missen. Een dag eerder staat hij nog op Into The Great Wide Open om daarna als een speer naar de Residentie te komen. Denk folksongs als die van Sufjan Stevens en Bon Iver, maar dan eigenlijk weer helemaal anders. Gewapend met een band, mooie liedjes en een stem die ontzettend herkenbaar is gaat deze langharige liedjeszinger proberen Embassy helemaal plat te spelen.

Onipa

Vrijdag 20:30 - 21:30 / Kick-Off Stage 

Afrikaanse muziek en rapvocalen, dat is natuurlijk al honderden keren gedaanen met een reden; het klinkt verrekte lekker. Het Brits-Ghanese Onipa komt Embassy een voorproefje geven op diens debuut-EP die komend weekend uitkomt. Wereldmuziek is natuurlijk iets wat op dit festival helemaal op zijn plek is dus dat komt wel goed. Verder kan niemand stil blijven staan op de überdansbare muziek van de groep, dus wij voorzien een feestje.

Oslo Fat String Quartet

Zaterdag 16:55 - 17:45 / Classical Stage

Vier Noren met een contrabas, het klinkt als een mop. De muziek van Oslo Fat String Quartet is ook vrij luchtig voor klassieke muziek. Geen ontzettend lange stukken van Brahms waarna je even jezelf helemaal verliest, geen tranentrekkers van Britten, geen nocturnes van Chopin, gewoon lichte muziek met een klassiek randje. All-time favourites als The Godfather-theme en het oeuvre van ABBA, klinkt goed toch? 

Sofiane Saïdi

Zaterdag 18:00 - 18:45 / Contemporary Stage

Veel mooie dingen uit Frankrijk hebben een Algerijns randje, denk bijvoorbeeld aan kopstoot-legende Zinedine Zidane. Ook Sofiane Saïdi is een mengelmoes van woestijn en baguettes, maar daarnaast is de man ook begenadigd raï-zanger. Dan horen we u denken: "Raï, wat is dat?" Kent u Khaled, met zijn liedje Aïcha nog? Dat is raï. Saïdi gooit er echter nog een dikke laag synthfunk overheen. Arabische vibes en dansbare beats. 

Kris Berry

Zaterdag 20:20 - 20:50 / Classical Stage

Achter een enorme bos krullen gaat Kris Berry verscholen. De zangeres mixt pop met jazz en dat klinkt zo ontzettend goed. Met een van de zoetste stemmen van het land kwam de zangeres al meerdere keren langs in onze stad. De in New York opgenomen plaat Berrystreet is haar laatste wapenfeit en single 'Ninja' is nog altijd te horen op de radio. Met Berry is het altijd raak.