Een clubtour kan je als DI-RECT zijnde natuurlijk maar op één plek afsluiten: een uitverkocht Paard van Troje (of vanaf nu gewoon weer het Paard). Op vrijdagavond 24 maart was Den Haag dus weer eventjes helemaal van DI-RECT.

Het publiek wordt vanavond opgewarmd door Emil Landman en zijn band. Mooie muziek om na een drukke werkweek weer even te aarden en je tegelijkertijd klaar te stomen voor een goed Haags feestje. Na twee nummers beginnen de mensen in de zaal rustig te bewegen. Het publiek heeft wat moeite om de aandacht erbij te houden – een kwaal die we deze week vaker zijn tegengekomen in het Paard– maar dat weerhoudt Emil en zijn vier mannen er niet van om een overtuigende show te geven.

Om stipt negen uur is het dan echt tijd voor dé band waar mensen hun kaartje voor hadden gekocht. En vanavond geen special effects of grote lichtshows, want nonchalant wandelen de rockers het podium op. De klassiekers worden vanavond afgewisseld met nieuwe nummers en met 'Fired Up' wordt de toon gelijk goed gezet. De liedjes beloven veel goeds voor het album dat dit jaar nog moet uitkomen.

Emil Landman @ Paard van Troje

DI-RECT @ Paard van Troje

De weg die DI-RECT is ingeslagen nog meer funky dan voorheen, dansen dus! Helaas merkt Spike al vroeg op dat sommigen mensen dansen een beetje eng vinden. Gelukkig heeft hij daar een oplossing voor, de lichten kunnen namelijk gewoon uit. Zo ziet de buurman niet dat je misschien eventjes even uit de maat danst. Voor de nodige inspiratie kan je altijd nog een voorbeeld nemen aan de vrolijke danspasjes van frontman Marcel Veenendaal. Wanneer 'Times are Changing' wordt ingezet, zijn de keeltjes goed opgewarmd en is dit ook hét moment om de mobieltjes er bij te halen voor een filmpje of twee.

Gedurende het optreden komt er van alles langs, 'Invincible',  'Young Ones', maar ook een gouwe ouwe als  'Inside my head' werd luid meegezongen door het publiek. Opvallend is dat dit helaas één van de weinige momenten is dat er echt aandachtig wordt geluisterd door het publiek. Nieuw bij deze clubtour zijn is de uitgebreide blaassectie, de perfecte toevoeging aan de nieuwe sound van de Haagse rockers. Zo nu en dan krijgen ook de blazers hun moment om te shinen met een goede solo en die portie funk wordt ook door het publiek gewaardeerd.

DI-RECT @ Paard van Troje

DI-RECT @ Paard van Troje

DI-RECT @ Paard van Troje

Kort nadat de band het podium eventjes laat voor wat het is, keert Marcel vooralsnog in zijn eentje terug om een uitgeklede versie te zingen van 'Hold on'. De aanstekers hebben al lang geleden plaats gemaakt voor de zaklamp van de telefoon en ontbreken ook tijdens dit nummer niet. Marcels veelzijdige stem kan alle kanten op en vult gemakkelijk de grote zaal van het Paard. Wanneer de rest van de band hem vergezelt, zorgt dat voor een kippenvelmomentje.

Zanger Marcel zei het al aan het begin van de avond, "deze avond zal wel veel te snel gaan" en alsof hij de toekomst kan voorspellen, vliegt de avond voorbij. Na een laatste buiging is deze clubtour dan toch echt tot een einde gekomen. Maar de mannen lijken niet het podium af te willen en doen stiekem toch nog een nummer. Pas als de mensen allemaal stil zijn, zet Spike 'All in Vain' in. Heel klein en zonder microfoon zingt Marcel de tour uit.

DI-RECT @ Paard van Troje