Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Intergalactic FM Festival @ Panama Racing Club

Dikke kans dat je nog even in je bed kunt blijven knorren deze vrijdagochtend... Reden te meer om op donderdagavond weer eens op stap te gaan! Toevallig wordt dan het Intergalactic FM festival afgetrapt bij de Panama Racing Club op de Binckhorst. Het door het Haagse radiostation georganiseerde festival zal vervolgens op vrijdag en zaterdag bij PIP en zondag bij Zahara te vinden zijn. Vanaf 16:00 staan de burgers, drankjes en DJ's voor je klaar, en het zal onbetwist tot in de vroege uurtjes duren. Laat het weekend maar beginnen.

Event

De Booskijkers @ De Zwarte Ruiter

Zo aan het einde van de week is een uitlaatklep flink nodig, dat snappen wij bij 3voor12 heel goed. Gelukkig verhoren de mannen van De Booskijkers de gebeden van overwerkt Den Haag met liefde: de ('boze witte') mannen draaien swingende muziek met een rauw randje, van rockabilly tot garage. Nu nog een boos biertje en je avond is compleet.

Event

Hipfest @ Keizerstraat, Scheveningen

Natuurlijk mocht dit festival niet ontbreken aan onze lijst met weekendtips. Hipfest mag dan wel een vroege vogel in het jaar zijn, maar de de meer dan 25 acts die er spelen staan al startklaar voor het festivalseizoen. Wat dacht je bijvoorbeeld van My Girlfriend, Charlie Orleans, Laura Palmer of Magic Moon? De podia staan verspreid door de Keizerstraat en entree is geheel gratis. Een fijnere manier om het festivalseizoen in te luiden is er niet.

Event

Her Majesty @ Paard

Er is een aantal artiesten die ontegenzeggelijk de muziekindustrie beïnvloed heeft. Tot die groep behoren onder andere Bob Dylan, The Beatles en David Bowie. Een andere groep die een plek in dit rijtje verdiend is Crosby, Stills, Nash en Young. De kans dat je die ooit nog gaat zien is nul dus vond een groep muzikanten, onder leiding van Jelle Paulusma (bekend van Daryll-Ann) en Bertolf Lentink (bekend van Bertolf), het nodig om een tributegroep op te richten. Dit resulteerde in de band Her Majesty. Niet alleen spelen ze muziek van Neill Young & co maar ook covers van bands als The Byrds en The Hollies zullen de revue passeren tijdens de show die zaterdag in het Paard zal plaatsvinden. 

Event

Rebl City @ Paard

Voor iedereen die geen plannen heeft voor de ochtend van tweede paasdag is Rebl City het uitgelezen evenement. Hakken en kauwen tot je er bij neervalt. Zelf beschrijft de organisatie het als: "Een evenement waar jong en oud los gaat op verschillende soorten muziek." maar het is overduidelijk dat de strekking van de avond met name hardcore is. Darkraver, Charlie Lownoise en de Outsiders; ze komen allemaal langs. En ook voor pseudorapper Jebroer, die onlangs een gouden plaat kreeg voor zijn samenwerking met Haagse producers Rätt en Frikk, is er ruimte in het programma gemaakt. Mocht je komende dinsdag zin hebben in een dipje, dan is Rebl City the place to be.

Event

Sef + Aafke Romeijn @ Paard

In feit behoeft Sef geen introductie meer. De rapper heeft zijn muzikale sporen al ruimschoots verdiend en blijft ieder album verbazen door veelzijdigheid. Onlangs kwam de nieuwe langspeler 'Exusez Moi' uit en wederom is het album gevuld met een groot scala aan verschillende stijlen. Van trap tot discofunk en er worden zelfs politieke statements gemaakt. Single 'Goed Genoeg' is de perfecte omschrijving van hoe elke jongen zich voelt als zijn liefde voor iemand niet beantwoord wordt, ook al weet de jongen dat de persoon in kwestie de ware is. Ook het voorprogramma is de moeite waard; Aafke Romeijn, die we nog kennen van haar deelname aan De Slimste Mens, liet een aantal jaar geleden haar baan in het onderwijs vallen om zich volledig op de muziek te focussen, en met succes. Verwacht de kleine zus van Eefje de Visser met de (gender)kritische blik die we van Lady Gaga kennen.

Event