Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Rewire festival

"Rewire laat je verbazen, verwonderen en blaast je zonodig omver." Zo werd het festival vorig jaar door ons samengevat. Rewire voelt als een ontdekkingstocht tussen bekende en minder bekende genre-doorbrekende acts. Deze editie belooft weer veel goeds. Zo spelen onder andere de legendarische experimentele bands Swans en Slowdive op het festival. Eigenlijk kan je van alles op het festival verwachten, want ook afrobeat legende Tony Allen staat op de programmering.

Website

Komodo @ Zwarte Ruiter

Psychedelische surfrock vermengd met soul. Zo typeert de band Komodo zich. Op Eurosonic viel de band enorm in de smaak: "Gloedjenieuw deze band en gloeiende gloeiende wat een goed geluid. Ga ze zien nu ze nog arm en benaderbaar en hongerig zijn." Ook bij de Zwarte Ruiter zelf zijn ze fan: "We luisterden een track, grepen voor het intro klaar was de telefoon en voilá." Alleen jammer dat er geen muziek van ze te vinden is. We vermoeden dat ze klinken als een mix van de Rolling Stones, Black Keys en Pink Floyd. 

Lees hier meer

Cousine de Fous @ PIP

Nog lang niet naar huis? Geen probleem op de vrijdagavond, want dan heeft PIP een aardig feest waar je naartoe kunt gaan. Deel twee van Cousine de Fous heeft acts als Wolfwhere, Plaat Delict en Klitteband. Aardig gek dus.

Lees hier meer

Symphonic Junction @ Paard van Troje

Deze zaterdag is het weer zover: Symphonic Junction zal weer plaatsvinden in het Paard van Troje. De avond is inmiddlels uitgegroeid tot een begrip in Den Haag: een smeltkroes waar de grenzen van klassiek worden opgezocht door merkwaardige amenwerkingen en verrassende podiumtrucs.Het Residentie Orkest slaat tijdens deze twintigste editie de handen ineen met soul & jazz zangeres Kris Berry en harpist Remy van Kesteren- die gast die de harp weer hot maakte. Voor een cultureel verantwoorde avond kun je deze zaterdag dus bij het Paard aankloppen.

Lees hier meer

Nooit Meer Douchen Show @ De Vinger

Het Westland is een beetje als de lokale breiclub: je weet dat het er is, maar de gemiddelde concertganger zal er nooit een spontaan bezoekje brengen op zijn zaterdagavond. Gelukkig zijn er Westlandse bands als punkband ZDA (Zwaar D'r An) die zelf af en toe de overtocht door de kassen durven te maken. Zo kun je in de warme schoot van je eigen stadje toch nog van de rijke Westlandse cultuur proeven. Ook de hardcore punkband Get Some! zal deze zaterdag in De Vinger te vinden zijn tijdens de Nooit Meer Douchen Show. Dat wordt een avond vol beuken en bier.

Lees hier meer

The Hague Rainbow Festival @ Grote Markt

Den Haag staat niet bekend om zijn uitgebreide gayscene, maar deze zaterdag komt daar zeker verandering in. De organisatoren van het The Hague Rainbow Festival toveren de Grote Markt voor een avondje om tot een echte 'gayborhood.' Van dragqueens als hosts tot dansjes in een 'girlfriendly' club: in Uno, De Boterwaag en Hoender en Hop ben je deze avond welkom voor drie totaal verschillende feesten. Ook voor hetero's is dit de uitgelezen kans de gay community van de stad een hart onder de riem te steken- iets wat in deze tijden nooit kwaad kan.

Lees hier meer