De reizende rock ‘n roll karavaan van de Popronde doet komende zaterdag (14 oktober) onze stad aan. De Haagse editie is in vergelijking met steden als Nijmegen en Utrecht niet zo groot (18 locaties in Den Haag versus 43 locaties in Nijmegen). Dat komt misschien wel door de Haagse Pop Week, het Haagse publiek moet zich opwarmen voor een week lang muziek en spaart de oren. Wel is het feit dat er op de achttien locaties dit jaar weer een hoop toffe acts staan. Wij, van 3voor12 Den Haag, lokken je met zes tips de stad in.

Yasmine

Tijd: 22.00 uur
Locatie: Paardcafé

Beetje oneerlijk deze, Yasmine stond een goede maand geleden op de ramvolle vijftigste editie van Club 3voor12 Den Haag. Daar braken ze het gloednieuwe podium van het Paardcafé af (zonde, maar worth it). Op de debuut-EP Honey vinden we een hele hoop gitaar gefocuste psychpop, de single ‘Chocolate fingers’ is een mooi voorbeeld van wat je te wachten kan staan zaterdag. En waar staan ze? Het Paardcafé. De cirkel is rond.  

PEER

Tijd: 22.00 uur
Locatie: O'Casey's
De eerste akkoorden van de single ‘I Don’t Wanna!’ van PEER Zijn nagenoeg dezelfde akkoorden van Song 2 van Blur, tel daar de Fred Perry shirtjes en Ian Brown kapsels bij op en je denkt 90’s britpop. Het orgeltje gooit de band echter nog twintig jaar extra terug in de tijd, maar toch klinkt PEER fris en fruitig (hehe). Staan in de O’Casey’s dat nog een verdomd leuk podium kan zijn, mits de versterkers aan mogen natuurlijk! Ps: WAAROM SCHRIJVEN ALLE BANDS HUN BANDNAAM TEGENWOORDIG IN HOOFDLETTERS?

LGHTNNG

Tijd: 23.00 uur
Locatie: The Beergarden

Netflix’ hitserie Stranger Things gezien? LGHTNNG (spreek je waarschijnlijk uit als Lightening, maar bindt ons daar niet op vast) maakt precies de soort angstaanjagende synthscapes die de serie zijn sfeer gaf. LGHTNNG gooit daar vervolgens zang overheen en dan krijg je al gauw een heel dansbaar geheel, en dus een fijn Popronde bandje. De Groningse act staat in menig voorprogramma en speelde als headliner op  Weekender Fest in Kazachstan (daar moet een mooi verhaal in zitten). Staan overigens in de Beergarden, daar werken dit soort acts altijd erg goed. Ps: Wat is er met al die bandjes die hun klinkers verliezen?

Benjamin Fro

Tijd: 23.00 uur
Locatie: Café Cremers

Wordt jij in je Popronde-biootje vergeleken met acts als Kendrick Lamar, The Roots en Anderson .Paak, dan doe je iets heel goed (of weet je precies de goede dingen te zeggen in je biografie). Hiphop en de Popronde hebben een moeilijke relatie, weinig acts melden zich aan en het publiek blijft vaak weg. Een act als Benjamin Fro moet daar verandering in kunnen brengen. Fro komt uit Amsterdam en maakt hiphop met meerdere lagen, vergezeld door een band en met onderwerpen die zowel over het park, racisme als filosofie kunnen gaan. De beats en flow doen inderdaad een beetje denken aan tracks van 'To Pimp A Butterfly'.

Maurice van Hoek

Tijd: 22.30 uur
Locatie: Café de Steegh

Even een tandje terugschakelen kan bij Maurice van Hoek. De tijden dat de Popronde voor 75% uit brave singer-songwriters en gitaarbandjes bestond zijn (gelukkig) voorbij, toch is er nog een hoop moois te beluisteren dit jaar. Van Hoek maakt americana, dus denk (slide)gitaren, pianootje en opzwepende zang. Meer The Eagles dan The Band, meer Ryan Adams dan Band Of Horses. De liedjes komen uit en eindigen in het hart. Treedt op in het nog vrij onbekende podium Café de Steegh, de oude Pijpela!

EUT

Tijd: 15:30 uur & 02:00
Locatie: Het Dak van Bleyenberg & Rootz

Wij hebben het nooit – en zullen het nu ook niet – onder stoelen of banken gestoken; wij zijn fan van EUT. De band, die in de aanloop naar de Popronde waarschijnlijk zo’n 10.000 uur in de oefenruimte heeft doorgebracht, heeft van de Popronde 2017 een ware zegetocht gemaakt (told you so). Gevolg? Veel positieve aandacht, radioshows en hopelijk een stapje dichterbij naar een welverdiend sterrendom. Deze band weeft muzikantschap, plezier en aanstekelijke liedjes tot een fijn geheel. Je kunt ze zaterdag checken om 15:50 uur op het Dak van Bleyenberg of om 02:00 uur bij Rootz. Of…. beiden keren.