Na de Popronde, Manische Maandag en de Scheveningse Pop Dag is het tijd voor de vierde muzikale kroegentocht van deze week: Dwaze Donderdag. De hele avond spelen opkomende Haagse acts op verschillende plekken in de binnenstad. Het programma in het Paardcafe wordt zelfs gepresenteerd door 3voor12 Den Haag, dus daar zijn we extra trots op. En als je na afloop de uitsmijters en het strenge jassenbeleid durft te trotseren, kan je tot diep in de nacht doordansen in Rootz.

Tumbleweed

Tijd: 23.30 uur
Locatie: Paardcafé

Rinse Buurma en Ravian de Ruig kennen we natuurlijk al van Piñata, maar sinds een tijdje spelen ze ook in Tumbleweed. Deze crossover-act beslaat een groot deel van het muzikale spectrum, van hip-hop tot jazz en van blues tot rock. De Scheveningers gebruiken graag samples en maken van elke live-set een feestje. Sinds kort heeft ook zangeres Biba Beusker zich aangesloten bij dit collectief, wat een welkome toevoeging is aan de band. Zin om te dansen? Dan is Tumbleweed de perfecte invulling van je avond!

The Hazzah

Tijd: 23.30 uur
Locatie: De Zwarte Ruiter
Ja, die Hazzah hebben we inmiddels wel gezien. Ze hebben ieder podium in Den Haag al aangedaan en doen dat nu in de rest van het land tijdens de Popronde. Maarja, eerlijk is eerlijk. XEX is toch wel een erg lekker plaatje en The Hazzah staat altijd garant voor een knallende show. Eigenlijk willen we ze gewoon nog een keer zien. Grote kans dus dat we weer vooraan staan in de Zwarte Ruiter. En voor wie ze nog niet kennen: denk surf, garage, fuzz, orgel en een hele hoop energie.

Vrou.ka

Tijd: 22.45 uur
Locatie: Paardcafe

Een blik op de Facebookpagina van Vrou.ka maakt niemand wijzer. Los van het feit dat ze al sinds mei 2016 niks geplaatst hebben, is alles wat erop staat doorspekt met feelgoodplaatjes van eenhoorns en andere zoete meuk. De muziek is alles behalve dat: rauwe elektronica met vrouwelijke vocalen in het Swahili en dat van twee dames die nog maar net volwassen zijn. Los van goede muziek brengen de dames ook nog een goede dosis attitude mee. Niemand zal Julie Pesch en Ayisha Thomas iets kunnen maken. Twee badasses die harder komen dan een blok graniet; ons hoor je niet klagen.

Dead Cat Stimpy

Tijd: 21.00 uur
Locatie: Ned Kelly

Met invloeden van vroege Rolling Stones en Reatards begeef je je in een muzikaal gevariëerd gezelschap. Dat dit het gezelschap van slechts één persoon is maakt dit optreden extra bijzonder. Dead Cat Stimpy begeeft zich met zijn gitaar en drumstel ergens in het midden tussen de eerdergenoemden. Echt punk wordt het niet, hoewel het daar door de lo-fi sound soms wel naar neigt, maar met een scheutje blues in de mix heeft Dead Cat Stimpy helemaal in zijn eentje een geheel eigen geluid gevonden. Het optreden van Dead Cat Stimpy in Ned Kelly belooft een lekker stampend feestje te worden.

Vrou.ka

ShamRock and the Tulips

Tijd: 21:30 uur
Locatie: Parkroad Café

Ze laten je dromen en dansen. Mijmeren en meezingen. Het Haagse ShamRock and the Tulips staat tijdens de Dwaze Donderdag in het Parkroad Café. We moeten eerlijk bekennen dat het akoestische folkkwartet nog niet bij ons bekend was, maar het online repertoire van de band – zowel eigen werk als covers – en de stijlvolle hoedjes van de bandleden beloven veel goeds. Verwacht akoestische folk-rock met een harmonische twist.

Dockter and the Biggs

Tijd: 22:15
Locatie: Café de Steegh

De Pijpela is terug! Of, nouja, een soort van. Café de Steegh is nu alweer een paar maandjes geopend in het pand dat vroeger het zwarte gat op je zaterdagavond huisvestte. Éen van de bands die op de Dwaze Donderdag in dit pittoreske café mag spelen is Dockter and the Biggs. De band is groot, groovy en speelt dansbare rockabilly muziek van vóór je geboren was. Zeker een kijkje en een dansje waard.