Het weekend van 3v12DH, week 37 Het weekend van 3v12DH, week 37

The Peptones, Little Neon, Deerhoof en Club 3voor12 Den Haag

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 37

The Peptones, Little Neon, Deerhoof en Club 3voor12 Den Haag

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Ook deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 15 september

Deze donderdag is hét moment om die last van de eeuwige werksleur eens van je schouders af te schudden. Dus vergeet je dagelijkse portie GTST en sleep jezelf naar de binnenstad; er is namelijk genoeg te beleven. In het Paardcafé wordt je bijvoorbeeld de hele avond met open armen ontvangen. Tijdens de welbekende Versafdeling staan hier vanavond drie verse en lokale bands op het podium, te weten You Are Not Wrong, Little Neon en Vexio. Een paar uurtjes later wordt de dansvloer geopend door Seabiscuit & The Northern Dancer (of welke belachelijke dj-naam Thijs van Teijlingen en Tobias Wolring nu weer bedacht hebben), op wiens beats je de nacht lekker kan doorhalen.

Jazzliefhebbers komen ook weer aan hun trekken deze donderdag: in de Regentenkamer kun je onder het genot van een hapje eten het Olivier van Niekerk Trio bewonderen met Cookin’ Jazz. Het trio won het Prinses Christina Jazzconcours 2014/2015 en is inmiddels een bekende naam in de lokale jazzwereld. Later staat ook Armand van Middendorp op het podium in De Regentenkamer. Deze drummer schrijft zijn eigen spannende, avontuurlijke jazz en presenteert dit vanavond met Paul Berner, Folker Tettero en Armand van Middendorp.

Vrijdag 16 september

Geen kaarten weten te bemachtigen voor de aller- allerlaatste show van Taymir in het Paard? Geen zorgen, er zijn genoeg aanstormende bands en muzikanten op wie je je adoratie nu kan richten. En laten die nu net deze vrijdag in de stad te zien zijn! In Musicon zullen The Stone Policy en Revolver hun repertoire bijvoorbeeld ten gehore brengen. Ook in het HPC is het weer goed raak: deze vrijdag krijg je zelfs vier acts voor de prijs van… niks? Tijdens deze editie van het HPC Beatcafé treden The Peptones, The Beavers en The Black Mambas op, waarna de avond wordt afgesloten door DJ’s Tony Trash & Gary van Niks. En dat alles helemaal gratis.

Ook in de lokale theaters zijn genoeg muzikale shows te beleven. Het Theater in de Steeg presenteert tijdens Acoustic Alley deze week de Amerikaanse singer-songwriters Rod Picott en Sergio Webb- rechtstreeks uit Nashville. In Theater de Veste hebben ze het meer op Hollands bloed gemunt: The Voice of Holland finalist Sjors van der Panne zal hier deze vrijdag de bühne betreden.

Ten slotte kan er nog gedanst worden in de Zwarte Ruiter. Deze vrijdag is het Grito de Dolores, wat betekent dat de Mexicanen hun onafhankelijkheid vieren en dat jij hier eens flink misbruik van kunt maken. Naast een tequilaproeverij en mexicaans fingerfood is ook de mariachiband Sindicato Sonico opgetrommeld om iedereen eens flink te laten zweten.

Zaterdag 17 september

In de kleine zaal van het Paard wordt deze zaterdag een eerbetoon gehouden voor één van de grootste en invloedrijkste muzikanten die ooit deze aardkloot bewandelden; Jimi Hendrix. De band Electric Lady, bestaande uit leden van onder andere Sven Hammond en Fuse, zal deze avond alle hits van de gitaarvirtuoos ten gehore brengen. Verwacht alles van “Hey Joe” tot “Castles Made Of Sand” en kom dit lid van de 27-Club eren.

Iedereen is onderhand wel bekend met ‘Jazz in de Gracht’. Nadat onlangs al ‘Jazz in de Regentes’ plaats heeft gevonden zal dit weekend (zowel de vrijdag als de zaterdag) ‘Jazz in de Haven’ plaatsvinden. Zoals de naam van het evenement al doet vermoeden zal er genoeg te doen zijn in de Scheveningse haven. Artiesten variërend van Frank and the Silly Symphonies tot Atma Mutriba (onlangs nog te gast op Stork on Air) zullen hun kunstjes komen vertonen. Een heerlijke invulling van het weekend met een hoop lekker eten en goede muziek dus.

In het Paardcafé zal het ook heel lang gezellig blijven. Het is namelijk weer tijd voor de 46e editie van Club 3voor12 Den Haag. 3fm serious talent AVI ON FIRE, Singer-songwriter Port Of Call en Cockneys World Of Elastic Snakes (met leden van oa: Friends Of The Family en Piñata) zullen optreden. Daarna zullen de Smaakmakers ook nog plaatjes op gaan zetten. Alle tekenen wijzen er op dat het een topavond gaat worden met genoeg drank en goede muziek.

Mocht dit je allemaal niks lijken kan je altijd naar de Zwarte Ruiter voor Motorkontje XL + Fleddy Melculy. Hier zal je je wekelijkse dosis heavy metal binnen krijgen. Anders is er in het Musicon een optreden van Proletaryat en Bright Color Vision. Deze Poolse rockers zijn bezig met een Benelux tour en doen daarbij de bar aan de Soestdijksekade aan. Het belooft druk te worden en de vodka zal rijkelijk vloeien.

Zondag 18 september

Op zondag zal het Musicon wederom een Metal vestiging worden. De Zweedse Black Metal band Nattas komt, met een voorprogramma bestaande uit Fenris, Misantrophia en Asatru, er persoonlijk voor zorgen dat er niks van je trommelvliezen overblijft. Ook schijnt er een pitgarantie te zijn. Het zal wel weer een memorabele avond worden.

In de kleine zaal van het Paard van Troje zal de Amerikaanse band Deerhoof staan. In November zullen ze voor een uitverkochte Ziggo Dome staan in het voorprogramma van de Red Hot Chili Peppers maar nu eerst lekker intiem in het Paard. De vrolijke maar soms erg vervreemdende postpunk wordt de laatste tijd overladen met lovende recensies. Dit zou zo maar eens de laatste keer kunnen zijn dat je ze op een klein podium gaat zien.

In de grote zaal van het Paard zal daarentegen het volgende tribute concert gegeven worden. Dit keer voor een ander 27 Clublid; Amy Winehouse. Tijdens dit concert zullen de beste nummers die de Britse zangeres ons op haar twee albums naliet gespeeld worden, door haar originele bandleden nota bene. De vocalen worden opgevangen door de Siciliaanse Alba, wat een klus lijkt die haar op het lijf geschreven is. Bedenk je dat nummers als ‘Rehab’ en ‘You Know I’m no good’ tijdloze klassiekers zijn gebleken. Reden zat om te gaan dus dichter bij dit fenomeen ga je nooit meer komen.

Donderdag 15 september

 • Allez! Allez! Presents Seabiscuit & The Northern Dancer @ paardcafe, 23:30, gratis entree, alternative
 • De Versafdeling @ Paardcafe, 20:30, gratis, pop/rock
 • Armand van Middendorp @ Regentenkamer, 20:15, €12,50, drums
 • Cookin’ jazz met het Olivier van Niekerk Trio @ regentenkamer, 18:00, gratis entree, jazz

Vrijdag 16 September

 • Taymir: Laatste Show @ Paard, 20:00, UITVERKOCHT (12,50), 20:00, alternative
 • The Stone Policy + Revolver @ Musicon, 21:00, gratis entree, pop/rock
 • Tequila Locura Night! Met Sindicato Sonico @ Zwarte Ruiter, 17:00, gratis entree, latin
 • Acoustic Alley met Rod Picott + Sergio Webb @ Theater in de steeg, 20:15, €15, sing-/songwriter
 • HPC Beatcafe @ HPC, 20:00, gratis entree, diverse
 • Sjors van der Panne @ Theater de Veste, 20:15, vanaf €21, pop

Zaterdag 16 September

 • Club 3voor12 Den Haag @ Paardcafe, 21:00, gratis entree, pop/rock
 • Electric lady: Ode aan Hendrix @ Paard van Troje, 20:30, €12,50, pop/rock
 • Proletaryat + Bright Color Vision @ Musicon, 21:00, €25 vvk, rock
 • September Jazz in de Haven @ locaties in de haven, 17:00, jazz
 • Motorkontje XL + Fleddy Melculy @ Zwarte Ruiter, 22:30, gratis, metal

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

Zondag 18 september

 • Forever Amy @ Paard van Troje, 20:00, €25,00, soul/rnb
 • Deerhoof @ Paard van Troje, 20:00, €13,50, alternative
 • Nattas + Fenris + Misanthrophia + Asatru @ Musicon, 15:00, €10, black metal

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag