Het weekend van 3v12DH, week 36 Het weekend van 3v12DH, week 36

Marbert Rocel, Massada, Rewire X Korzo en Geluid van Loosduinen

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 36

Marbert Rocel, Massada, Rewire X Korzo en Geluid van Loosduinen

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Ook deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 8 september

Een paar weken terug zeiden we dat het uitgaansleven in Den Haag weer echt was begonnen. Nu kan je daar ook de vruchten van plukken. Dit weekend is namelijk enorm druk. Zo zal Marbert Rocel donderdag samen met Lövestad een avond dromerige house verzorgen in het Paard. Tegelijkertijd met Marbert kun je genieten van Metalcafé in het Paardcafé, enkel metal. Achteraf zal het volume wat inslinken voor het alternatieve dansfeest Smakelijk Feestje. En ten slotte helemaal in Delft zijn de studentenfeesten in volle gang. Zo is er één in STECK en aan de overkant bij Ciccionina.

Vrijdag 9 september

De Nederlands-Molukse band Massada gaat een showcase geven in het Paard van Troje. De muziek klinkt als een Santana met een Moluks sausje. Ze bestaan al veertig jaar, maar dat mag de pret niet drukken. Afgelopen jaar stonden ze nog op Kaderock en daar lieten ze zien dat ze het kunstje nog niet verleerd zijn. Het levende bewijs dat leeftijd vrij weinig uitmaakt bij het maken van muziek. Verwacht veel percussie, muzikaliteit en feestelijkheid. 

Een bijzonder optreden is deze vrijdag te vinden in de Nieuwe Kerk. Sharon Robinson zal daar een intiem optreden geven (en enige in Nederland!). Misschien vraag je jezelf af wie dat is. Sharon Robinson is de protegé van Leonard Cohen. Soulpop met een flinke scheut melancholiek, daar kan de Nieuwe Kerk wel tegen.

Natuurlijk kun je op de vrijdag ook gemakkelijk bands kijken of de hele avond dansen. In Musicon spelen Warborn Waste, Defazer, Eternal Mortification en Laid To Waste. Mocht je van metal houden zit daar vast wel wat tofs bij. Verder kun je in het HPC Vexio en Green Disease bewonderen en in de avond speelt The Hazzah met Equal Idiots in de Zwarte Ruiter. Heb je achteraf nog puf? Dan kan in het Paard terecht voor een nostalgische avond tijdens Soulcity. In Delft zijn ook twee leuke feesten. Het Haagse Bang Bang collectief belooft Ciccionina op stelten te zetten en ten slotte in STECK is er Urban Spinning met Leroy Joy.

Zaterdag 10 september

Zaterdag is er veel te beleven! Zo barst het Geluid van Loosduinen weer voor de vierde keer los op het Loosduinse Hoofdplein. Er zullen theatervoorstellingen zijn voor de kinderen, straattheater verzorgd door La Karavana en er is natuurlijk muziek. Onder andere Emmaly Brown, The Clarks en Mushroom Mosis zullen voor heerlijke tunes zorgen. Na afloop kan je ook langs bij het HPC cafe voor de Afterpar-T. Daar zullen DJ Shaft, The Hellhounds en MILES AHEAD ElectriX ProjeXt optreden om de dag goed te eindigen.

Voor nog een groot feest kan je ook terecht bij WPC Nederland 3, waar de seizoen opening zal plaatsvinden. The Ridge, Rise Of The Wood en Stone Golem zullen vanaf 21:00, het dak eraf rocken. Dat wordt rocken op het geluid van gierende gitaren, harde drums en rauwe zang.

Geïnspireerd door The xx, Bon Iver en James Blake hebben de mannen van The Future’s Dust nummers weten te produceren die zowel intiem als open zijn. Donkere songs die je raken, hebben ze met behulp van gitaren, synths, drums en soms ook stilte gecreëerd. Zaterdag mee te maken in het Paardcafé.

De tweede editie van Rewire x Korzo staat weer voor de deur. Zaterdag kan je in Korzo terecht voor optredens van Colin Stetson & Sarah Neufeld, Szun Waves, Otto Lindholm en Oceanic & Steve Motto. Allen zijn het internationale artiesten met ontzettend unieke muziek, die moeilijk te beschrijven is en je dus gewoon live mee moet maken.

Zondag 11 september

Veel variatie aanwezig op zondag, te beginnen met Absolva, die in Musicon zal optreden. De Britse metal band bestaat uit doorgewinterde artiesten, wat te horen is op hun 3 albums en hun vele tours. Ook nemen ze een extra gast-bassist mee, Luke Appleton van Iced Earth. Deze mannen zullen dus laten zien hoe metal hoort te zijn, zondag aanstaande.

Voor nog meer talent kan je terecht in de Regentenkamer, waar musical ‘De Hand van Werner’ zal plaatsvinden. Live, jong, origineel en vol passie wordt het beschreven. Dennis Wijmer, Haagse kunstenaar, dichter en muzikant, is de maker van deze leuke musical en hij kan niet wachten om het te delen met jullie.

Wil je zelf met passie dansen zondagavond en dus heerlijk met je  heupen bewegen? Dan is Havano Latino misschien wel wat voor je. Zondag wordt in Havana een mix van salsa, bachata, merengue, zouk en samba gedraaid. De hele avond dansen op de fijnste Cubaanse muziek.

Donderdag 8 september

 • Marbert Rocel in Paard, aanvang 20:00, €12,50 entree, Dance/Deephouse.
 • Student Night in Ciccionina, aanvang 21:00, gratis entree, dansen.
 • Steck Studj Student Party, aanvang 23:00, gratis entree, dansen.
 • Metalcafé in Paardcafé, aanvang 20:30, gratis entree, metal.
 • Allez! Allez! Smaakelijk Feestje 2.0 in Paardcafé, 23:30, gratis entree, dansen.

Vrijdag 9 september

 • Warborn Waste/Defazer/Eternal Mortification/Laid To Waste in Musicon, aanvang 20:00, €3,- entree, Metal.
 • Vexio + Green Disease in HPC, aanvang 20:00, gratis entree, Rock.
 • Massada in Paard, aanvang 20:00, €12,50 entree, Indorock/latin.
 • Sharon Robinson in Nieuwe Kerk, aanvang 20:15, €22,50 entree, Soul.
 • Soulcity in Paard, aanvang 21:00, €10,- entree, Soul/Dansen.
 • Garazie Night in Zwarte Ruiter met The Hazzah en Equal Idiots, aanvang 23:00, gratis entree, Garage Rock/Surfrock.
 • Urban Spinning in Steck, aanvang 23:55, gratis entee, Dansen/Hip-Hop.
 • Bang Bang in Ciccionina, aanvang 23:55, gratis entree, Dansen.

Zaterdag 10 September

 • Het Geluid van Loosduinen op het Loosduinse Hoofdplein, aanvang 12:00, gratis entree, diverse,
 • The Future’s Dust in Paardcafé, aanvang 20:30, gratis entree, Post-Rock
 • Openingsfeest met The Ridge+Rise Of The Woods in Nederland 3, aanvang 21:00, €4,- entree, Rock/Metal
 • Rewire x Korzo #2 in Korzo, aanvang 20:00, entree vanaf €8, diverse

Zondag 11 September

 • Absolva in Musicon, aanvang 19:00, €6,- entree, Britse Meta
 • Dennis Wijmer: De Hand Van Werner in Regentenkamer, aanvang 16:00, €7,50 entree, Musical
 • Havana Latino in Havana, aanvang 21:00, gratis entree, latin

 

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag