Interview: Let’s Make Music Festival 2016 Interview: Let’s Make Music Festival 2016

Haagse en Westlandse muziekdocenten slaan de handen ineen

, Tekst: Lone Mokkenstorm

Interview: Let’s Make Music Festival 2016

Haagse en Westlandse muziekdocenten slaan de handen ineen

Tekst: Lone Mokkenstorm ,

Hoewel het Westland en Den Haag dicht bij elkaar liggen, is er nauwelijks sprake van verbroedering of interactie tussen de regio’s. Ook vanuit de Haagse popscene blijft het vaak angstvallig stil in de ‘glazen stad.’ Hier komt binnenkort echter verandering in: vier lokale muziekdocenten hebben de handen ineen geslagen en stichting ‘Let’s Make Music’ in het leven geroepen. De vuurdoop vindt eind november plaats in de vorm van een nieuw festival in Monster. Tijd voor een praatje met mede-organisatoren Paul de Zeeuw (The Guitar Master, Westland) en Stefan van de Brug (Drumschool Stefan van de Brug, Den Haag).

Het Let’s Make Music festival is eigenlijk een escalatie van iets wat ooit een gezamenlijke leerlingendag van drie muziekscholen was. Paul vertelt: “In 2009 werd ik benaderd door Ron van Elswijk, met de vraag of ik met hem en Alex van Elswijk een leerlingendag wilde organiseren. Het idee was dat leerlingen uit verschillende disciplines samen optraden, podiumervaring opdeden en zo hopelijk geïnspireerd werden om zelf nieuwe bands te starten. Een leuk en uniek concept, maar na vijf edities gaf Ron tot onze verbazing aan dat hij ermee wilde stoppen."

Na vijf jaar was het natuurlijk ook wel hoog tijd voor vernieuwing. Ik zat vol ideeën, maar de prioriteit lag natuurlijk bij het vinden van nieuwe collega’s. Eerst kwamen we bij Arjen Molenaar terecht, een keyboarddocent. Toetsenisten krijgen niet vaak de kans om samen te spelen, dus we waren maar wat te enthousiast toen hij zich bij ons aan wilde sluiten. Vervolgens vond ik de website van Stefan van den Burg op het internet en heb ik hem een belletje gegeven.” Stefan: “Ik liep zelf al een tijdje rond met het idee voor een presentatiedag in samenwerking met andere muziekscholen, dus toen Paul me het idee voorlegde was ik gelijk onwijs enthousiast. Na de eerste ontmoeting werd gelijk duidelijk dat Paul, Alex en Arjen net zo gemotiveerd zijn voor hun school en leerlingen als ik.”

Dat de dag meer wordt dan slechts een presentatiedag, maakt Paul al snel duidelijk: “We vonden dat er wel iets moest veranderen, zodat we ons konden blijven ontwikkelen. Daarom komen er naast de meer dan 60 leerlingenbands ook verschillende gitaar- bas en drumworkshops in de kelder. Ook komt er en komt er een expositie van een popfotograaf en een food court. Gedurende de dag spelen er bands zoals Seed of Ayawaska, Pangea, Exit Sombrero en Future Hearts. Rond een uur of 11 wordt de avond afgesloten door de headliner, Black Bottle Riot. Met zo’n vol en interactief programma hoop je natuurlijk mensen te inspireren om zelf bands te vormen, maar het is nu ook leuker om te komen als je zelf geen instrument bespeelt."

Ik zou het leuk vinden als muzikanten uit Den Haag deze kant op komen om te kijken wat hier leeft aan muziek, maar ook andersom. Zo krijg je meer interactie en verklein je de muzikale kloof tussen de regio’s. Ook Stefan hoopt op een kruisbestuiving van muzikaal talent: “Het Westland klinkt zo ver weg, maar eigenlijk ben je er zo. Je ziet zo nu en dan wel eens een Westlands bandje in het HPC optreden, maar dit gebeurt nog lang niet vaak genoeg. De keren dat ik zelf in het Westland heb opgetreden zijn op één hand te tellen en eigenlijk is dat zonde.”

Het Let’s Make Music festival vindt plaats op 26 november in de Noviteit in Monster. Meer info is te vinden op de website.

De Kapel

 • The Stone Policy
 • Embers of Oblivion
 • Exit Sombrero
 • Pangea
 • Seed of Ayawaska
 • Future Hearts
 • 12:04

Tuinzaal

 • Leerlingenoptredens
 • The Monkey Minds
 • Brutal Bastards
 • Black Bottle Riot

Kelder

 • Diverse workshops
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag