Club 3voor12 Den Haag #46 Club 3voor12 Den Haag #46

Met AVI ON FIRE, Cockney's World of Elastic Snakes en Port of Call

, Redactie 3voor12 Den Haag

Club 3voor12 Den Haag #46

Met AVI ON FIRE, Cockney's World of Elastic Snakes en Port of Call

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Wij schotelen u, liefhebber maar misschien ook criticus, een klassieke 3voor12 Den Haag clubavond voor. Zo eentje waar je een favoriet nieuw bandje ontdekt. Zo'n avond waar je over paar jaar van kan zeggen: "Ja zoon, dat bandje heeft papa/mama nog gezien op Club 3voor12 Den Haag." Op 17 september 2016, vanaf een uurtje of negen betreden drie bands het podium waar de afgelopen tijd heel wat om te doen is geweest. Bandjes die je misschien nog niet kent, maar wel zou moeten leren kennen! Ontdek: AVI ON FIRE, Cockney's World of Elastic Snakes en Port of Call.

AVI ON FIRE

AVI ON FIRE. Het nieuwe en eerste soloproject van Bram Wesdorp, vroeger frontman van So What, Neighbour Neighbour en tegenwoordig onderdeel van Yellow Grass. Maar nu is daar AVI ON FIRE, met eigenzinnige tracks die nooit meer uit je kop gaan. Alternatieve pop met een vleugje Foster the People, hier en daar wat MGMT, Phoenix en Foals, maar vooral veel AVI. Van de eerste EP, opgenomen in samenwerking met Thijs Van Der Klugt, kwam deze zomer de eerste single Pearls uit. Vreemd? Een beetje. Hits? Alleen

Cockney's World Of Elastic Snakes

Cockney's World of Elastic Snakes kwam deze zomer uit het niets, alhoewel we een groot deel van de band al 'kennen' van bands als Friends Of The FamilyThe Machete Nightclub en meer. Was het toch een verrassing, zo'n psychedelisch bandje met oor voor herkenbare popliedjes. "Als diverse dimensies elkaar kruisen dan krijg je ongeveer dit." aldus Cockney en zijn maten. 

Port of Call

Port of Call Music is het soloproject van Pieter van Vliet uit Leiden. Met zijn breekbare folkliedjes (geïnspireerd door songwriters als Jeff Mangum, Jason Molina and Bill Callahan he started) is hij al heel wat jaren bezig. Vlak voor de zomer bracht hij zijn tweede album uit, 'Our Body Is Like An Ocean, It Changes'. Er was haast geboden bij het uitbrengen van het album, want Pieter was de gehele zomer op tour door Canada met de Folk Road Show. Kom hem beluisteren!

Nadat de bands klaar zijn kan er nog flink doorgedanst worden, het collectief Smaakmakers verzorgt de muziek die avond. Haags, Brits, Amerikaans, Frans of Australisch, het maakt de mannen niets uit. Als het maar een heftig "Ooooh ja!"-gehalte heeft. 

Entree = GRATIS 
Aanvang = 21.00 uur

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag