Interview: Cockney’s World of Elastic Snakes

“Als diverse dimensies elkaar kruisen, dan krijg je ongeveer dit”

Marco Vlot ,


Zaterdag 17 september zal alweer de 46e editie van Club 3VOOR12 in het Paardcafé plaatsvinden. Drie lokale artiesten zullen zich deze avond van hun beste kant laten zien, waaronder Cockney’s World of Elastic Snakes. Frontman en naamgever van de band Cockney Duivenvoorden nodigde ons uit bij hem thuis om onder het genot van een waterijsje meer te weten te komen over de psychedelische band die iedereen welkom heet in hun ‘bubble of love’.

Cockney’s World of Elastic Snakes bestaat pas een half jaar. “Voor deze band heb ik ooit nog een blauwe maandag bij Pinata gedrumd. En daarvoor nog in een punkband. Zelf noemden we het cowboypunk. Het was meer een schoolband. Daar buiten ben ik vooral bezig geweest met mezelf ontdekken, schrijven en het werken aan mijn songs. Ik wilde daar beter in worden. Toen ik tevreden was dacht ik: Let’s go, laten we eens echt wat vets laten zien.” En daar was Cockney’s World of Elastic Snakes. “De naam van de band is eigenlijk in één keer neergezet. Paf! Daar was die. De betekenis van de bandnaam zijn we zelf nog niet helemaal achter. Maar denk daar vooral lang over na. Mocht je een idee hebben, laat het ons weten. We zijn erg benieuwd.”

Met een flink aantal psychedelische popsongs op zak is het natuurlijk vooral belangrijk om de juiste mensen te vinden om ze tot leven te wekken. “Als eerste liep ik Gijs van Friends of the Family tegen het lijf. We zeiden toen tegen elkaar dat we eens moesten gaan jammen. Dat gebeurde nooit totdat hij zei dat ik die week langs moest komen in de studio. Het samenspelen ging heel soepel. Toen kwam Vincent erbij. Hij is ook de frontman van Machete Nightclub. Op bas hebben we Camiel, die gitaar speelt in Friends of the Family en sinds kort hebben we Ravian erbij, die ook in Piñata speelt. Dat maakt de cirkel weer rond.” Je zou kunnen zeggen dat het een soort all star band is. “Daar ben ik erg blij mee, maar het vibed vooral heel relaxed, en dat is het belangrijkste.”

Ondanks dat de band Cockney’s World of Elastic Snakes heet, draait het niet alleen om hem. “Het is een vaste formatie. Ik schrijf de meeste liedjes, zeg maar het begin van de song, en met de rest van de band gaan we dan alle partijen erbij maken. Vaak  worden de nummers dan nog aangepast met een extra brug of een vette hook. Dat doen we altijd met deze groep.”

Een belangrijke vraag is natuurlijk hoe Cockney de toekomst van de band ziet. ”We zijn nu een half jaartje bezig. We willen eigenlijk het liefst zo snel mogelijk een plaat opnemen, maar daar willen we natuurlijk ook de tijd voor nemen zodat de nummers er goed uitkomen. Dus we hopen begin 2017 met een plaat te komen.”

Voor die tijd heeft Den Haag gelukkig nog de gelegenheid om de band live te zien. Bijvoorbeeld op Club 3VOOR12. Cockney kijkt er in ieder geval naar uit. “Het Paardcafé is altijd een leuke plek om te spelen. Goed geluid, goede sfeer.” Over wat het publiek kan verwachten is Cockney duidelijk: “Als wij onze muziek zouden omschrijven zou dat zijn: als diverse dimensies elkaar kruisen, dan krijg je ongeveer dit.”

 

Cockney's World of Elastic Snakes speelt op zaterdag 17 september op Club 3voor12 Den Haag

Club 3voor12 Den Haag
AVI ON FIRE, Port of Call & Cockney's World of Elastic Snakes 
21.00 - 00.30 uur - Paardcafé
Gratis