Indeling voorrondes Talent Event bekend

Veertien acts strijden om finaleplaatsen

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Talent Event, het tweejaarlijkse Haagse coachingtraject voor muzikanten onder de negentien jaar, heeft bekend gemaakt welke acts er dit najaar in de voorrondes staan. Na de showcases in Musicon, het Haagse Pop Centrum en het radioprogramma Young Agga op Den Haag FM is er uit de bijna 150 aanmeldingen een selectie gemaakt van veertien acts.

Na de showcases kregen de jonge talenten een op maat gemaakt traject aangeboden bij verscheidene Haagse muziekinstellingen. Deze workshops waren bedoeld om hen de fijne kneepjes van het muzikantenvak bij te brengen. Vervolgens werd de selectie gemaakt voor de voorrondes in december:

Vrijdag 11 december (pop/rock in Musicon): Blue J, Seed of Ayawaska en Tape

Zaterdag 12 december (singer/songwriters in Haags Pop Centrum): Orlando van Diepen, Shariffa Indiana, Something Like Sunshine en Tara

Donderdag 17 december (hiphop in Haags Pop Centrum): Zwieber en Juulz, Respectlooz en J. Bugatti, Djani en Yaëll Campbell

Zaterdag 19 december (pop/rock in Musicon): La Roque, Made in Stock en New Dosis Audio

De winnaars van de voorrondes gaan door naar de grote finale, die op 29 januari plaatsvindt in de grote zaal van het Paard van Troje. Daar maken zij kans op een geldbedrag van duizend euro, opnamen in de Basementstudio in Den Haag, ruime media-aandacht, een fotoshoot en een hele reeks aan festivaloptredens in 2016, waaronder in ieder geval Bevrijdingsfestival Den Haag, Haagse Pop Week, Schollenpop, Zeeheldenfestival, Kaderock en I Love Hiphop. 3voor12/Den Haag beloont de winnaar met een optreden in het radioprogramma Stork on Air en een fotoshoot.

De aanvangsttijd van alle voorrondes is 19.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.talentevent.nl.