Bombay Show Pig heet voortaan Bombay Bombay Show Pig heet voortaan Bombay

Eerste track nieuw album nu uit

, Redactie 3voor12 Den Haag

Bombay Show Pig heet voortaan Bombay

Eerste track nieuw album nu uit

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Bombay Show Pig heeft per direct de naam veranderd in Bombay, aldus de band in een interview op 3voor12. De band brengt binnenkort zijn tweede album uit en omdat dit anders gaat klinken dan we gewend zijn, verdient het trio volgens de bandleden ook een nieuwe naam. Het eerste nummer van het nieuwe album, ‘Slow motion’, staat nu online.

Bombay Show Pig startte eind 2008 als schoolproject op het conservatorium Amsterdam. Janmaat had een varkensmasker op (Pig), de Haagse drumster Linda van Leeuwen was als geisha geschminkt (Show) en toenmalig zanger Christian Kratzch was Bombay. Het trio gooide hoge ogen met de ep ‘Baby, It’s A Face’. Janmaat en Van Leeuwen besloten halverwege 2011 om verder te gaan zonder Kratzch, muzikaal boterde het niet meer. Als duo namen zij debuutalbum ‘Vulture / Provider’ op, deze kwam uit in 2012. Daarmee werd twee jaar intensief getourd, maar in 2014 zocht het duo toch een nieuwe impuls. Bassist Gijs Loots (Houses) sloot aan en zo debuteerde Bombay Show Pig 3.0 op Best Kept Secret.
 
Voor het eerste nieuwe materiaal hoeven we in ieder geval niet lang te wachten. “Het eerste nummer staat nu online. De clip wordt momenteel gemonteerd in China, daar zit de regisseur. We zijn ook hard aan het repeteren op het nieuwe materiaal. Dat proberen we aanstaande zaterdag nog één keer uit in Ekko. Daarna is Noorderslag aan de beurt, daar spelen we voor 90% aan nieuw materiaal.” Het volledige interview met Bombay is hier te lezen.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag