Avondeten voor tweejarig jubileum terug naar Leiden Avondeten voor tweejarig jubileum terug naar Leiden

Filthy Rich redt eer voor Domino Effect Records

, Arthur Nasimov | Foto’s: Bart Wehn (Ill&Lauw)

Avondeten voor tweejarig jubileum terug naar Leiden

Filthy Rich redt eer voor Domino Effect Records

Arthur Nasimov | Foto’s: Bart Wehn (Ill&Lauw) ,

Hoewel de avond op papier om 23.00 uur zou beginnen, staat een tiental voor Nederlandse begrippen opvallende feestgangers los te gaan op de soundcheck(!). De man die dan nog schijnbaar nuchter achter de set staat om alles een laatste keer goed te checken is de uit Leeds afkomstige S. Jay. Het tiental bestaat uit een meegereisde groep crewleden en vrienden die na een nacht doorhalen in Utrecht de zelfbenoemde wereldtour voortzetten voor het tweejarig jubileum van Avondeten in Leiden.

Platenmaatschappij Domino Effect Records (DE) uit Leeds bestaat nog maar één jaar, maar heeft door S. Jay en mede-eigenaar Nick Ostertag een solide basis voor de toekomst gelegd. Niet alleen kent het label een grote groep vaste fans op social media, maar ook een goed opgezette website, een consequent release programma en misschien wel het aller belangrijkste: een gedegen productiewerk. Met dat laatste schaart DE zicht in het rijtje van Feel my Bicep, AUS Music en ONE Records dat eigenlijk kenmerkend is voor Britse labels. Ste E, één van de artiesten op het label: “Wij zijn hier nu met veertien man waarvan vier echt gefocust zijn op muziek. Het verschil tussen ons is dat ik meer de technische aspecten van het draaien in de strijd gooi, terwijl Nick (Ostertag) en Filth (Filthy Rich) zich meer focussen op een set als geheel en de producersrol aannemen.”

Dat het Leidse Avondeten, bekend van onder andere Puur Festival en Graefenthal, gekozen heeft voor DE is goed te begrijpen. Met DE geef je enerzijds wat het publiek wil: combinatie van straight forward UK house en deep house. Voorbeeld hiervan is ’Walk Away’ van Donkie Punch & The Bumpy Fool en ’Down With You’ van Fabio Lendrum. Alle drie overigens niet aanwezig voor deze jubileumavond. Anderzijds is het financieel een veilige keuze aangezien DE nog niet zodanig gegroeid is dat je er de volle mep voor betaald. Toch is het label toch groot genoeg om een gloednieuwe zaal waar 950 man in past helemaal vol te krijgen.

Domino Effect Records heeft in een jaar tijd veel gedaan: de DEFECT series, diverse solo releases en een wereldtour die ze langs festivals van Mozambique tot Brazilië heeft gebracht. Toch is het goed te merken dat het label nog niet heel lang meedraait. Het programma van de avond wordt zo nu en dan niet aangehouden waardoor het publiek niet weet wie er achter de draaitafel staat, een van de label-eigenaren verlaat halverwege de set het podium omdat hij duidelijk niet in staat is om te draaien en de communicatie met de in-house geluidsman lijkt ook niet altijd even goed te verlopen. Filthy Rich neemt het dan ook snel over en met een ruim twee en een half uur durende set laat hij zien dat DE veel meer in zijn mars heeft.
 
De volgende clubavond van Avondeten zal op 23 mei wederom in Gebr. de Nobel zijn. Londen zal met Max Chapman en Leftwing & Kody Leeds gaan aflossen. Heerlijk.
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag