Sfeerverslag Westerpop 2014 Sfeerverslag Westerpop 2014

Sfeerproeven op zilveren jubileum Delfts festival

, Jelle Imbos, Tessa Bentvelsen, Willemijn de Koning en Jeroen Thijssen | Foto's: Wouter Vellekoop, Remie Stronks, Kees van der Niet en Linda Bruggeman

Sfeerverslag Westerpop 2014

Sfeerproeven op zilveren jubileum Delfts festival

Jelle Imbos, Tessa Bentvelsen, Willemijn de Koning en Jeroen Thijssen | Foto's: Wouter Vellekoop, Remie Stronks, Kees van der Niet en Linda Bruggeman ,

Westerpop vierde dit weekend haar 25-jarig jubileum met twee dagen lag een overvol muzikaal programma en natuurlijk heel veel gezelligheid en het traditionele afsluitende vuurwerk. 3voor12 Den Haag was er het hele weekend bij. Alle recensies stonden al online, en bij deze ook het sfeerverslag. Binnenkort kun je ook het hele festival terugkijken met onze uitgebreide videoreportages. Maar voor nu nog even de foto's.

Deze bezoeker heeft het duidelijk naar zijn zin. Alles wat hij nodig heeft is een biertje en wat melodietjes die uit de speakers galmen. Hoe hij Westerpop vindt? “Leuk! Ik ben hier pas voor de tweede keer hoor, en de eerste keer is heeeeel lang geleden. Toen was er nog maar één podium. Het is goed om terug te zijn. Wat er allemaal op het programma staat weet ik niet, want ik kom voor de gezelligheid! En voor het Delftse ensemble natuurlijk; ik voel me helemaal thuis in Delft. Ze praten zelf een beetje Haags, net als ik!” (WdK)

Hier hebben we de harde kern van de fanbase van Vortex Univeristy te pakken: de vriendin, moeder en neef van de drummer. Vortex University naar de overwinning van het Peter Tetteroo Bokaal roepen is waar ze voor komen vanavond. “Ik kom nooit op Westerpop, ik ben hier nu echt alleen om mijn vriend te supporten. Ze moeten winnen!”, aldus de grote liefde van Vortex University’s drummer. Moeder knikt heftig mee, al is het geen straf nu op Westerpop te staan. “Het is echt heel leuk!” De neef heeft het wat lastiger. “Ik zit een beetje in een dilemma. Mijn neef zit bij Vortex Univeristy, maar een vriend van mij zit bij Eve’s Fall, dus ik gun het ze beide om te winnen. Maar ja, dat gaat niet helaas.” (WdK)

Deze dame herbeleeft haar jeugd op Westerpop. “We komen voor Tee Set, dat komt een beetje uit onze tijd hè. We zijn al oud aan het worden, haha!” Maar de dames hebben niet meteen hun huis opgezocht na de laatste noot van Tee Set, in tegendeel. “We blijven tot het eind! Want het is hartstikke leuk!”, zegt de ene vrouw terwijl ze vrolijk naar het hoofdpodium kijkt waar Splendid op te vinden is. (WdK)

Terwijl Eve’s Fall het Peter Tetteroo Bokaal afbreekt, komen we bij het hoofdpodium Bram Stoeken tegen, die sinds 2006 al in het bestuur zit van Jazzfestival Delft. Hij is hier omdat de drummer van Tee Set een vriend van hem is “maar ik vond de band erna, Jett Rebel, ook erg goed”. Stoeken is hier niet om stiekem zijn concurrentie te checken want het Jazzfestival Delft en Westerpop werken op bepaalde punten met elkaar samen. “Westerpop en Jazzfestival Delft zijn heel verschillend van elkaar qua line up maar je kunt in de organisatie heel veel van elkaar leren. Zo gebruiken wij ook het podium dat ze hier gebruiken.” Bijna ieder jaar is hij dan ook wel op Westerpop te vinden. “Vergeleken met andere jaren is Westerpop wel beter geworden. Het podium is mooier en de muziek is meer gevarieerd.” Welke bands hij straks gaat zien, weet hij nog niet. “Ik laat het allemaal over mij heen komen.” (TB)

Even verderop vermaken twee meiden zich kostelijk op de muziek van Splendid, dat net is begonnen. “Het is hier heerlijk! Sowieso zijn festivals leuk.” Het blijken twee echte festivalgangers in hart en nieren te zijn. “Het is mijn eerste jaar dat ik niet naar een betaald festival ben gegaan, maar wel steeds naar de gratis festivalletjes hier in de buurt. Wij gaan dan ook het liefst overal naartoe.” De dames zijn vanavond speciaal gekomen voor Jett Rebel en Baskerville. “Jett Rebel was in ieder geval al heel goed!” (TB)

Vlak bij de ingang vinden we een groepje van vijf die misschien niet helemaal meer in nuchtere staat is. “HELEMAAL TOP HIER!” “Ik ken de muziek niet maar het is gewoon gezellig!” Het enthousiasme spat er in ieder geval vanaf, maar waar ze vooral voor kwamen was - hoe kan het ook anders - Jett Rebel. “Ik heb hem net gezien en daar ben ik heel erg blij mee! Ik ben helemaal los gegaan! Hij is zo vet!” Hoogtepunt van het jaar dan? “Nee dat was dan wel mijn vakantie, maar het was wel heel leuk!” (TB)

Esther en Frank zijn beide dagen op Westerpop. "We hebben elkaar hier in 2008 voor het eerst ontmoet. Twee jaar later zijn we getrouwd. Nu vieren we hier elk jaar ons jubileum. We wonen hier tweehonderd meter vandaan en horen de muziek zelfs vanuit onze achtertuin. Het is altijd fijn hier te zijn." (JI)

Jolanda komt vanuit Bussum en maakt voor het eerst Westerpop mee. Normaal gesproken zou ze niet zo snel op Westerpop terecht komen, maar ze had met haar stiefzus afgesproken die in Delft woont. Jolanda vindt de sfeer erg goed. "Westerpop is een gezellig festival en ik ben erg benieuwd naar Hoffmaestro. (JT)

Mark en Andries zijn vanuit Rotterdam naar Delft gekomen om voor het eerst naar Westerpop te gaan. Ze hebben het goed geregeld, want ze zitten op een stoel aan een tafel midden op het terrein met een biertje in de hand. "We zijn speciaal gekomen om The Kik te zien vandaag, onze Rotterdamse trots. Ze voldeden aan de verwachtingen en we komen volgend jaar zeker terug."

Renske en Barbara zijn gezamenlijk naar Westerpop. Zij komen als trouwe Delftenaren al jaren op Westerpop, eigenlijk wel zo’n beetje sinds het begin. Op de vrijdag was Tee Set een van de absolute hoogtepunten en op de zaterdag was Candybar Planet leuk. Ze blijven zeker nog Hoffmaestro checken. (JT)

Niet iedereen op Westerpop vindt het prettig geïnterviewd te worden. Deni is wel bereid ons te woord te staan. Ze blijkt een doorgewinterde Westerpop ganger te zijn. "Dit is al mijn twintigste keer op Westerpop. Ik heb het festival elk jaar steeds wat groter zien worden. Het is heerlijk om hier met veel bekenden te zijn. Het is bijna een buurtfeestje." (JI)

Manon (18) en Mike (16) zijn ook voor het eerst op Westerpop dit jaar. Manon komt uit Pijnacker en Mike uit ’s Gravenzande. Ze zijn hier met een heel groepje vrienden, waarvan een aantal al wel weer vertrokken is. Ze zijn erg te spreken over de sfeer. Kleinschalig maar toch gezellig. Ze zijn blijven hangen voor Hoffmaestro. (JT)

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag