Kingfisher Sky komt met derde album

Nieuwe single ‘King of thieves’ nu te beluisteren

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Haagse band Kingfisher Sky brengt donderdag 24 oktober zijn nieuwe, inmiddels derde album ‘Arms Of Morpheus’ uit. De presentatie vindt plaats tijdens de Haagse Pop Week in de kleine zaal van Paard van Troje. Als voorproefje op het album bracht de band deze week de single ‘King of thieves’ uit, nu online te beluisteren.

Kingfisher Sky ontstaat in 2005 als drummer Ivar de Graaf (ex-Within Temptation) en zijn partner en klassiek geschoold zangeres Judith Rijnveld samen beginnen met het opnemen van eigen songmateriaal. Debuutalbum ‘Hallway Of Dreams’ uit 2007 wordt goed ontvangen en met het tweede album ‘Skin Of The Earth’ uit 2010 bouwt de band zijn muzikale stijl verder uit. Na verschillende bandwisselingen bestaat Kingfisher Sky tegenwoordig, naast Ivar en Judith, uit Edo van der Kolk (gitaar), Chris Henny (gitaar), David Gutierrez Rojas (toetsen), Nick Verschoor (bas) en Maaike Peterse (cello).

In deze bezetting valt op het nieuwe album volgens de band alles op zijn plaats. “Thema en songteksten, de instrumenten, het artwork en de muziek zelf, alles klopt.” ‘Arms of Morpheus’ is volgens de bandleden ook het meest veelzijdige album tot nu toe. “Invloeden uit de pop- en wereldmuziek (Ierse folk en Oosterse invloeden) worden vermengd met klassiek en progressieve rock.” Dankzij een succesvolle crowdfunding slaagt Kingfisher Sky erin het album geheel financieel onafhankelijk het album op te nemen, gemixt en gemasterd door Jochem Jacobs (ex-Textures) in de Split Second Sound studio. Het album wordt uitgebracht via platenmaatschappij Suburban.
 
De officiële presentatie vindt plaats op vrijdag 24 oktober in Paard van Troje met Eve’s Fall als voorprogramma. Kaarten zijn nog te koop voor 12,50 euro. De avond gaat om 20.00 uur van start. Beluister hieronder de single ‘King of thieves’.