Uitstel voor vrijplaats De Vloek

Pand in Scheveningen drie maanden langer open

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Vrijplaats de Vloek, met daarin onder andere de Piratenbar, mag drie maanden langer opblijven. Dat liet wethouder Karsten Klein vandaag weten aan de gemeenteraad. Aanvankelijk zou De Vloek per 1 januari leeg opgeleverd moeten worden, maar dat is nu uitgesteld naar 1 april omdat de bouwplannen verlaat zijn.

In oktober stemde de gemeenteraad in met de sloop van De Vloek aan de Hellingweg wegens de geplande bouw van een nieuw topzeilcentrum op die plek bij de Scheveningse haven. Wethouder Karsten Klein zegde toen toe op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Met het uitstel van de bouwplannen heeft De Vloek daar nu iets langer de tijd voor. De Vloek werd twaalf jaar geleden gekraakt en in het pand bevinden zich onder meer ateliers, schilderbedrijven en metaalbedrijven. In de Piratenbar zijn regelmatig concerten en dansavonden te bezoeken.
 
De Vloek voerde de afgelopen maanden verschillende acties voor behoud van het pand, waaronder de kraak van de Scheveningse Pier. Op zaterdag 6 december wordt er opnieuw gedemonstreerd tegen de sloopplannen. Vanaf 15.00 uur is er een demonstratie op het Kerkplein bij de Grote Kerk in Den Haag.