Tourverslag: Atlantic Attraction door Europa (deel 1)

Dortmund, Bremen, Maagdenburg en Amsterdam

Arend Lakke (Atlantic Attraction) ,

In november en december tourt de deels Haagse band Atlantic Attraction voor meer dan twintig shows door zeven Europese landen. Dit ter ere van de EP ‘Strange love’ die onlangs werd gepresenteerd. Tijdens de tour worden onder andere Duitsland, Polen, Tsjechië, Italië en Zwitserland aangedaan. Tijdens de tour houdt de band het thuisfront op de hoogte met een tourverslag dat te lezen zal zijn op 3voor12 Den Haag. Vandaag publiceren we deel één.

Dortmund, donderdag 13 november
Het is zover, we mogen weer lekker lang in onze lievelingsbus zitten. Hoewel het oude beestje de laatste tijd regelmatig naar de dokter is geweest, zijn we zeker van onze zaak. Hij gaat het halen, door weer en wind, door de Alpen en door Noord-Polen, 7000 kilometer lang. Eerst maar ‘ns naar Dortmund.
 
We komen zonder kleerscheuren aan bij de Rekorder. Uiteraard mooi op tijd, er is nog niemand. Gelukkig kunnen we ons alvast vergrijpen aan cappuccino en Wi-Fi bij de plaatselijke Sky Bar, welke op de begane grond gelegen is. Je verwacht het niet. Als de boeker van onze vrienden van de band Drens (DE) ons komt ophalen is het aan. Onze gear blijkt vrij volumineus vergeleken met het podium. Ik kan gelukkig plaatsnemen op de basdrum en zo’n Ampeg zit eigenlijk best lekker, aldus Joris. 
 
De zaal staat helemaal vol en hoewel we ons hebben voorgenomen weinig te drinken, nodigt de achterbuurt in Bremen erg uit tot het drinken van halve liters. En die blijken er te zijn. Via via blijken er ook nog mensen voor ons te zijn gekomen en we verzorgen een stevige opening voor Drens, welke de avond afsluit met het releasen van hun EP. Het feestje verplaatst zich naar de overkant van de straat, waar het gouden vocht weer rijkelijk vloeit. Morgen gaan we ons inhouden.
 
Maagdenburg, vrijdag 14 november
We vertrekken anderhalf uur te laat, maar wel voorzien van klassiek Duits brood met kartoffelsalad, schinken und salami. Wederom vallen we met de neus in de boter, want de zaal in Maagdenburg (Projekt 7) blijkt een oud theater welke populair is onder de jongere muziekliefhebber. We spelen weer met Drens en nog een andere band en mogen wederom de avond openen. Het valt ons op dat Nederland niet aan de Duitse hospitality kan tippen. Er is drank in overvloed, chilli con carne, guacamole en humus. Nadat ik eens flink op een teen ongeperste knoflook gekauwd heb, welke ik in mijn guacamole vond ben ik klaar voor de show.
 
Onze show slaat wederom aan en aan het eind staat het podium vol met springende mensen. De volgende ochtend moeten we vroeg op om terug naar Amsterdam te rijden dus we doen het rustig aan. We maken kennis met ‘Ficken’, een Duitse Coeberg-esque lekkernij en worden rijkelijk voorzien van ander levenswater, waaronder ekte Duitse sekt, bourbon en wodka. 
 
Nadat we de dronken meisjes uit onze bus hebben geduwd kunnen we naar het hotel, want we zijn nette bois. Het hotel blijkt een betonblok buiten de stad met het allure van een pay-per-hour shag-stek waar volwassen Bremen geld inwisselen voor liefde. Voor de drie uur die we hebben is het echter ruim voldoende.
 
Amsterdam, zaterdag 15 november
Vandaag is het aan. We zijn door de dagen heen compleet de tel kwijtgeraakt met de kaartverkoop van onze show, dus hebben geen idee hoeveel mensen we kunnen verwachten. Het is fijn dat onze eigen geluidsman Dave, lichtman Matt en roadie Stephan zich weer bij ons aansluiten, want alles loopt op rolletjes. Als Drens voor ons heeft geopend staat de zaal stampvol. We besluiten een toegift te geven uit onze synth-set en daarna nog eentje. Het publiek gaat on-Nederlands los en het blijkt achteraf dat er naast een aantal vrienden en familie ook nog een hoop vrienden van vrienden en onbekenden naar onze show zijn komen kijken. Het duurt even voordat ik weer bij zinnen ben en ben toch wel blij met een dag rust, voordat we naar Bremen vertrekken voor het échte touren!
 
Bremen, dinsdag 18 november
We komen aan in Bremen en rijden vol vertrouwen naar de venue toe, want we zijn er al eens geweest. Tot onze grote verbazing is de venue niet waar hij moet zijn. Hij is verplaatst. Dat kan, want we spelen vandaag op een boot, de MS Treue. De laatste keer dat we hier speelden was het rustig, dit keer staat het goed vol. We sluiten de avond af met springende mensen op het podium en doen de after in een villawijk, bij een andere muzikant thuis.