The Indien en Monomyth op Eurosonic Noorderslag 2015

Noorderslag en passe partouts uitverkocht

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het derde weekend van januari trekt de Europese muziekscene weer massaal naar Groningen voor Eurosonic Noorderslag, hét showcase festival van Europa. Het festival vindt plaats van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 januari. De eerste dagen staan in het teken van Europese acts tijdens Eurosonic, de laatste dag staat in het teken van de Nederlandse muziekscene tijdens Noorderslag in De Oosterpoort.

Den Haag is dit jaar weer goed vertegenwoordigd in Groningen. Nadat eerder al Taymir, Bombay Show Pig, The Deaf en Sven Hammond Soul werden bevestigd, kunnen we nu ook The Indien en Monomyth aan de lijst toevoegen. The Indien tourde de afgelopen weken door het land als support-act van de clubtour van DI-RECT. Ook werd de band genomineerd voor de Haagse Pop Prijs in de categorie Aanstormend Talent en is vandaag bekend geworden dat de band een boekingsdeal heeft getekend bij Rock 'n Roll Highschool. Binnenkort verschijnt de eerste EP. Monomyth bracht dit jaar het tweede album ‘Further’ uit waar de band internationaal hoog scoorde. De ban stond vorig jaar ook al op Noorderslag.
 
Andere bevestigingen voor Eurosonic zijn Oscar and the Wolf, Samaris, Acid Arab, Cairo Liberation Front, Malky en Low Roar. Tijdens Noorderslag zijn er onder andere optredens van Emil Landman, John Coffey, Kovacs, Bade, Nouveau Vélo, Sväva, Maaike Ouboter, Dotan, The Mysterons, The Cool Quest, Jett Rebel en Typhoon. Dit weekend ging de kaartverkoop van start. De passe partouts en losse kaarten voor Noorderslag zijn inmiddels uitverkocht. Voor Eurosonic zijn nog kaarten beschikbaar.