The Deaf en Sven Hammond Soul op Eurosonic Noorderslag 2015

Kaartverkoop begint 22 november

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het derde weekend van januari trekt de Europese muziekscene weer massaal naar Groningen voor Eurosonic Noorderslag, hét showcase festival van Europa. Het festival vindt plaats van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 januari. De eerste dagen staan in het teken van Europese acts tijdens Eurosonic, de laatste dag staat in het teken van de Nederlandse muziekscene tijdens Noorderslag in De Oosterpoort.

Onlangs werden de (deels) Haagse bands Taymir en Bombay Show Pig al toegevoegd aan het programma van het showcasefestival en vandaag kunnen we wederom twee Haagse bands aan de line-up toevoegen. Zo is onder andere The Deaf te zien in Groningen. De band presenteert vrijdag 28 november het nieuwe album in een uitverkocht Paard van Troje. De eerste single, ‘Sin city’ is inmiddels uit. Inclusief videoclip. Ook Sven Hammond Soul staat dit jaar op Eurosonic Noorderslag. De band rondom Sven Figee bracht begin dit jaar het nieuwe album ‘The Usual Suspects’ uit. Het is het derde studioalbum van de band.
 
Andere bevestigingen voor Eurosonic zijn Oscar and the Wolf, Samaris, Acid Arab, Cairo Liberation Front, Malky en Low Roar. Tijdens Noorderslag zijn er onder andere optredens van Emil Landman, John Coffey, Kovacs, Bade, Nouveau Vélo, Sväva, Maaike Ouboter, Dotan, The Mysterons, The Cool Quest, Jett Rebel en Typhoon.