Opwarmen voor State-X New Forms met Daedelus en FilosofischeStilte

Eclectische beats in het Paard

Stephan Kaffa ,

Op 12 en 13 december vindt in Paard van Troje te Den Haag voor de elfde keer State-X New Forms plaats. Als opwarmer voor het festival werd donderdag 27 november een avond vol eclectische beats in het Paard van Troje gepresenteerd met optredens van Daedelus en de Haagse producer FilosofischeStilte.

Luuk Graham aka FilosofischeStilte mag het spits klokslag negen uur afbijten. Graham weet de bezoekers ruim een uur te trakteren op een mooie set vol diepe baslagen, ingenieuze  ritmes en zelfs Skrewed-achtige samples. Ondanks een ietwat lage opkomst weet hij, zeker met behulp van een zeer hoog volume, de aanwezigen toch flink aan het dansen te krijgen.
 
Vlak voor aanvang van de tweede act wordt het gelukkig toch wat drukker in de zaal en na een pauze van nog geen vijf minuten kondigt Daedelus aan dat hij totaal geen idee heeft wat voor set hij zal brengen. De Amerikaanse producer verzoekt het publiek daarom toch vooral aan te geven wat ze leuk vinden in zijn geïmproviseerde danceset.
 

Wat volgt is een muzikale wervelstorm. Of is het een ontdekkingsreis? De flink chaotische set vuurt met een zeer hoog tempo een enorm aantal muziekstijlen af op het publiek. Sommigen proberen bijna tevergeefs te dansen op de verknipte mix van zoete R&B, compleet geflipte IDM en zelfs klassiek, maar Daedelus is nauwelijks te volgen. Wars van alle conventies die binnen de dance heersen creëert Alfred Darlington vanavond zijn eigen wereld en zuigt iedereen daarin mee. Na een flinke twee uur houdt de muzikale reis helaas weer op. We kijken uit naar wat State-X New Forms ons half december nog meer te bieden heeft.