Singer-songwriters in strijd tegen geweld

Held Zonder Geweld vanavond in de SuperMarkt

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de SuperMarkt te Den Haag vindt donderdagavond 27 november de singer-songwriter contest Held Zonder Geweld plaats. De avond is de afsluiting van de Week Zonder Geweld. Tijdens deze finale presenteren zestien deelnemers hun zelf geschreven nummers over geweld, in welke vorm dan ook. Alle deelnemers zijn voorafgaand aan de finale gecoacht door Ready To Play. Behalve de finalisten zal ook Douwe Bob optreden.

In totaal schreven veertig singer-songwriters zich in voor Held Zonder Geweld, waarvan er nu zestien door zijn naar de finale. “Er zijn deelnemers die geschreven hebben vanuit eigen ervaring of vanuit hun omgeving. Niet alleen huiselijk geweld komt aan bod, maar bijvoorbeeld ook onderwerpen als loverboys, oorlog, pestgedrag op school” aldus Rick Jillissen van Ready to Play. “Met een nummer kunnen sommigen zich beter uiten dan door te praten, vandaar dat dit festival in het leven is geroepen. Er zitten fantastische liedjes bij, die je echt raken. Soms heel direct en rauw, soms poëtisch aangekleed.” De jury, bestaande uit Jantine Heij, Ed Struijlaart en DJ Fernando, kiest aan het eind van de avond een winnaar uit die behalve een opname en songwritingsupport ook een optreden als support-act in Tivoli/De Helling (Utrecht) wint.
 
De finalisten van Held Zonder Geweld zijn Jikke van Oss, Mooz Valentine, Richie Elia, Lotte Veldman, Dieuwertje Dierick, Anneloes Versteeg, Janieck Devy, Antoinette van der Weerdt, Hannah Versteegh, Anouk den Besten, Farson Norton (Reezy), Daphne van der Putte, Eke Schutte, Carmen Forbes, Yvet Maassen en Valtr Mandemaker. Alle deelnemers brengen één nummer ten gehore. Halverwege de avond verzorgd Douwe Bob een optreden van een half uur. Held Zonder Geweld gaat om 20.00 uur va start, de entree is gratis.