Gluren Bij De Buren zoekt huiskamers en artiesten

Nieuw huiskamerfestival in Den Haag

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Den Haag is in 2015 weer een festival rijker; Gluren Bij De Buren. Het nieuwe huiskamerfestival vindt plaats op zondag 8 maart 2015. Tijdens het festival zullen zo’n zestig amateurartiesten optreden in huiskamers. De organisatie is nu op zoek naar artiesten en huiskamereigenaren om mee te doen met het festival.

Gluren Bij De Buren wil hét huiskamerfestival van Den Haag worden. “In Den Haag zijn we nieuw, maar in andere steden is het festival inmiddels een begrip. In Amersfoort, Utrecht en Nieuwegein organiseren we het festival al jaren met succes en dit jaar komt het festival voor het eerst naar Den Haag en Haarlem”, aldus de organisatie. “Gluren Bij De Buren zorgt voor ontmoetingen tussen mensen, brengt cultuur naar de wijken en geeft huiskamereigenaars en artiesten de gelegenheid samen hun eigen optreden te organiseren.” En iedereen kan meedoen aan het festival. “. De komende weken gaan we op zoek naar huiskamereigenaren die hun woonkamer willen openstellen en artiesten die daar willen optreden.”

Aanmelden als huiskamer of artiest
Wil je jouw woonkamer omtoveren tot theater? Voor een dag eigenaar zijn van je eigen poppodium? Meld je dan aan als huiskamer. Van woonboot tot flatje en van woongroep tot luxe villa. Alles kan, alles mag. Sta je liever op het podium, of in dit geval het vloerkleed? Meld je dan aan als artiest. Van smartlap tot jazz en van kindertheater tot poëzie. Niks is te gek. Elke artiest geeft drie keer een optreden van maximaal 30 minuten en elke voorstelling is gratis te bezoeken. Aanmelden kan tot 1 februari 2015 via de website.